SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Permanova växlar upp inom laserhärdning - köper nytt bolag

Laserhärdning är en teknologi på frammarsch där allt fler tillverkare inser fördelarna. Många är intresserade av att integrera laserhärdning i sin produktion, men har inte tillräckligt stora volymer för att investera i en egen station. Permanova har förvärvat LaserTool och kan nu erbjuda laserhärdning för prototyp- och legotillverkning inhouse.
Efterfrågan på laserhärdning ökar kraftigt
Efterfrågan på laserhärdning har ökat kraftigt inom tillverkningsindustrin de senaste åren. Laser är en utmärkt värmekälla för att härda olika stållegeringar och har många fördelar jämfört med andra härdningsmetoder. En av de största fördelarna är den höga precisionen som gör det möjligt att härda specifika områden. Det ger även hög ythårdhet, liten deformation och minimalt behov av efterbearbetning.

Köpa egen station eller använda legotillverkning?
Att investera i en station för laserhärdning är något som kräver planering och testning. Som tillverkare vill man först säkerställa att laserhärdning är rätt teknologi för sin produkt. Man vill förmodligen göra en prototyp-serie och kanske testa sin produkt på marknaden innan man börjar producera stora volymer.

Permanova har lång erfarenhet av att utveckla, tillverka och installera robotiserade lasersystem för metallbearbetning. Men för företaget är det viktigt att hitta en lösning som passar kunden med fokus på produktivitet, kvalitet och lönsamhet, oavsett om kunden väljer att investera i en station eller inte.

“På Permonova erbjuder vi kunskap och expertis från produktutveckling till produktion och utrustning. Vi gör en förstudie där vi testar processen, vi tillverkar en prototyp för testning internt eller hos slutkund och kan även producera en begränsad volym för att säkerställa att produkten fungerar på marknaden, innan kunden tar beslut om att investera i en egen laserstation och börjar producera stora volymer”, säger Håkan Grubb, VD på Permanova.

För tillverkare som beslutar sig för att investera i en laserstation utvecklar, tillverkar och installerar Permanova stationen utifrån kundens behov. De hjälper även till med att testa nya produkter, processer eller material. Om kunden vill föra in en ny produkt i produktionen kan Permanova hjälpa till med att ta fram parametrar för produktionsprocessen i deras egen labbmiljö för att inte störa kundens pågående produktion.

Legotillverkning inhouse med förvärvet av LaserTool
För de tillverkare som är intresserade av laserhärdning, men inte har tillräckligt stora volymer för att investera i en egen station, erbjuder Permoanova nu laserhärdning för prototyp- och legotillverkning inhouse tack vare förvärvet av LaserTool.

LaserTool är experter på laserhärdning och har lång erfarenhet av laserhärdning av verktyg och komponenter samt legoproduktion. “Det är med glädje och en stor portion stolthet jag ser på förvärvet. Det är en positiv utveckling för bolaget att ta nästa steg då allt fler kunder efterfrågar laserhärdning”, säger Jan Kvist, VD på LaserTool.

“Förvärvet av LaserTool innebär att Permanova nu kan nu erbjuda tillverkare inte bara förstudier, framtagning av prototyper, marknadstester samt integration av laserstationer, utan även laserhärdning för legotillverkning inhouse. Vi har den samlade kunskap och utrustning som krävs för att genomföra hela processen på ett effektivare och flexiblare sätt än tidigare”, säger Håkan Grubb.

Förvärvet av LaserTool innebär att Permanovas kunder får en mycket lägre inträdesbarriär till laserhärdning. “Tillverkare kan på ett kostnadseffektivt och enkelt sätt införa laserhärdning som metod i din produktion utan att behöva investera i en egen laserstation. Om du sedan ändå vill investera i en station hjälper vi dig med utveckling, tillverkning och installation baserat på dina behov och önskemål.”, säger Håkan Grubb.

Läs mer här:
https://www.permanova.se/permanova-vaxlar-upp-inom-laserhardning-med-legotillverkning-inhouse/

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-11-26
De investerar för fler lasertimmarPremiär för MVS energi­lagringslösning på eCar Expo på Svenska MässanVetlanda får högteknologisk biltvätt med abonnemangBranschöverskridande storsatsning på spårbarhet för hållbar industriNya Alfa Laval PlusClean-rengöringsmunstyckeABS Wheels tilldelas utmärkelsen Årets Superföretag 2021Utsetts till Årets Super­företag
2021-11-25
Steglös tryck- och vakuumkontroll med IO-Link9 av 10 arkitekter blir nöjda med slutresultatet när de väljer byggnadsplåtFem myter kring snabb­laddning av elfordonÖver 5000 nya snabb­laddningspunkter till 2025Webers storsatsning – återvunnet material minimerar spillGARO lanserar IP65 kapslingarDATRON CNC-verktyg för bearbetning i många olika materialE.ON-bolaget Avacon beställer Gomeros kontrollutrustning SIPPI Uppsala blir spik till ark – vi flyttar!
2021-11-24
Det handlar om både bekvämlighet och lönsamhetSanco väljer en motpart som kan erbjuda allt inom tryckluft och kvävgasOCS hjälper Ljusgårda med automatiserad salladsodlingLär dig mer om nivåteknik Underhålls- och rengörings­kit för bästa prestanda och lång livslängdCM605 - En läckströmstång för mätning av likströmmarSäkerhetsutmaningarna med IIoT och Industry 4.0Rekordmånga företag på årets AutomationsdagVälkommen till Plastteknik Nordic 2021Dachser Norway levererar med ny eldriven batteri-lastbilDana Lim har växtvärk och bygger ut igenDescartes tar nästa innovationssteg 2021 det viktigaste året i företagets historiaValeo tar autonom mobilitet till nästa nivå med ny LiDAR-teknik
2021-11-23
Koaxiala elektriska rundmat­ningsbord för exakt position­eringAhlsell stärker sitt verktygserbjudandeBalansering CNC-bearbetning och 3D-utskrift för metalldelarLindab förvärvar den svenska taktillverkaren ProfilplåtRenova prisas för miljöriktig vattenreningÅrets kvinnliga stjärnskottFjärrvärmen i Borås – en guldklimp i klimat­omställningenRobotar tar jobb på H22 City ExpoStockholmarna bryr sig minst om att minimera vattenförbrukningenFärger och framtidstro präglar Ebbepark i LinköpingDEFA utbildar bostadsrätts­föreningar inom elbilsladdningEftermarknaden avgjorde valet för Björnens Entreprenad AB
2021-11-22
Dimgenerator skyddar butiker från inbrottABB levererar robot i guldfärgPeab förvärvar byggrätter på Lilla Essingen i StockholmIVECO levererar 1 064 gasdrivna S-WAY-lastbilarBravida etablerar sig i HälsinglandInstabox ställer om till eldrivetVi kvinnor behövs i techbranschen!Sveriges nöjdaste fjärr­värmekunder finns i KarlstadVad vill ni att er robot skall kunna göra?Han är Stockholms främste entreprenör 2021
2021-11-19
Smart depåladdning från ABB för Göteborgs nya elbussarNya spiralformade PTFE-slangen från Parker Varför är digitalisering så viktigt?HCL Technologies har utsetts till ledare i IDC MarketScapeFörsta spadtaget för Ottosson Truck /Hyundais nya huvudkontorMikael Anjou ny VD för SizesLogistic Contractor etablerar sig med eget kontor i LuleåAdvenica har fått en ny order på cybersäkerhetsprodukterKB Components dubblar sin kapacitet med nytt logistiksystem Formica Capital investerar i ChargeNode