FREDAG 30 JULI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

PiteEnergi investerar över 100 miljoner i Piteå

PiteEnergi fortsätter göra stora investeringar i Piteås infrastrukturer.
Säkra och trygga leveranser kommer alltid högst upp på listan när våra kunder tycker till om vad som är viktigast och just nu pågår satsningar för ökad driftsäkerhet i våra el-, fjärrvärme- och bredbandsnät, på flera platser runt om i kommunen.

-Vi har långsiktiga planer för att utveckla och förbättra vår höga leveransnivå. Tillgänglighet till el, fjärrvärme och bredband är idag en självklarhet för att våra invånare ska ha det bekvämt och att Piteå ska kunna växa och utvecklas, säger Jörgen Andersson-Strand, VD.

Under 2021 investerar PiteEnergi över 100 miljoner kronor i ett 50-tal olika projekt där flera redan är i full gång. I Markbygden bygger vi en ny linje med isolerade ledningar mellan Lillpite och Brattknabben, projektet planeras bli klart och till midsommar. Många pitebor har också lagt märke till ombyggnationen av vårt ställverk vid Stadsfjärden som byggs om till en inomhusstation och förväntas driftsättas under 2022.

-Ställverket Stadsfjärden är en av de viktigaste knytpunkterna för Piteås elleveranser och efter nästan 50 år i drift är det dags att framtidssäkra anläggningen för kommande generationer, berättar Stefan Lundström, Elnätchef.

I området runt Bilbolaget kommer vi att byta ut delar av huvudledningen i vårt fjärrvärmenät samtidigt som vi byter ut till framtidssäkra värmeväxlare på Backenverket, två viktiga projekt som förbättrar fjärrvärmeleveranserna till våra kunder.

Hög efterfrågan på Bredband

Efterfrågan på bredband i Piteå är högt och i år kommer vi att ansluta nästan 600 nya kunder. Kunder boende på Borgarudden, Fårövägen och Vettingen, Grannäsvägen och Jävre–Brännland, Lakaforsvägen i Pålmark, Kyrkbyn i Långnäs och Sanavägen på Svartnäsudden kommer tillsammans med kunder boende i anslutning till befintligt nät att anslutas.

Det är inte bara efterfrågan på anslutningar som ökar utan fler och fler av våra befintliga kunder efterfrågar också högre hastigheter och större abonnemang vilket kräver investeringar för att öka kapaciteten och redundans i nätet.

-När vi följer upp datatrafiken i vårt nät i år och jämför med fjolåret ser vi en ökning med 73 %. Fler och fler kunder använder betydligt mer bandbredd än tidigare. Vi vet att kunder jobbar hemifrån i högre utsträckning men vi vet också att vi har fler uppkopplade saker och använder fler tjänster än tidigare, säger Johan Nilsson, Bredbandschef.

Utöver att ansluta fler bredbandskunder, så investerar vi även för att förbättra vår egen kommunikationsutrustning. Det kommer att öka tillgängligheten och driftsäkerheten för våra kunder ytterligare.

-Vi är tacksamma att vi har ett stort förtroende och att piteborna väljer att vara kunder hos oss, det ger oss förutsättningar att fortsätta att utveckla Piteå till en attraktiv plats att både verka och bo i, säger Jörgen Andersson-Strand, VD.

Jörgen Andersson Strand
VD
jorgen.andersson-strand@piteenergi.se
0911-648 00

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-07-01
Accelerera digitaliseringen genom “the power of integration”Förlängt partneravtal med HV71Infinidat lanserar storage-as-a-service (STaaS) som förenklar och effektiviserar AIOps i stora IT-miljöerSweco blir teknisk rådgivare för utformning av energiö i NordsjönJessica Öberg ny vd för CombitechSolör Bioenergy Group förvärvar framgångsrikt fjärrvärmeverksamhet från Veolia NordicMVS ansluter sig till nätverk för smart elektrifieringSciety-nätverket och Segulah Medical Acceleration investerar 106 MSEK i SAGA DiagnosticsBOLIST Svedala byter ägare
2021-06-30
Semi-automatiserade plocktruckar effektiviserar plockprocessernaSwedish Agro Machinery blir ny återförsäljare för MetsjöEcoStruxure Security Expert från Schneider Electric nu SSF-certifierat i samtliga larmklasserHybrit har producerat världens första vätgas­reducerade järnsvampNexans Aurora: Byggd för framtiden, redo för världs­haven, nyss namngiven i NorgeVerizon och Digital Catapult lanserar Retail Accelerator-program med uppslukande 5G-teknologi Företags- och privatlån under pandeminCTEK stärker sin styrelse och utser två nya medlemmarMålbilder för miljöhänsyn utvärderasEn företagscykel har många fördelar!Coronapandemin har gjort svenskarna mer hygienmedvetna
2021-06-29
Överväg gärna keramiska standardkomponenter för att minska nötning och slitageVolvo EC530E och EC550E - 50-tons grävmaskiner med idéer som är större än deras storleksklassKaeser förvärvar Kompressorservice i SkövdeHållbarhet är kärnan i Mirkas verksamhetFyra fällor att undvika när du vill lånaSensor Control Nordic AB har tecknat ett partneravtal med RealWearHelene Åsander tillträder som inköpschef på Wästbygg GruppenAdvenica får order värd 19,2 MSEKVolvo Cars utökar sitt samarbete med BluJay W3 Energy ska förvalta Fu-Gens första vindkraftparker i SverigeNy tvätthall i Sjöbo med klimatsmart uppvärmningTECE lanserar prefabskåp för golvvärmeFörändrade krav i spåren av pandeminNya Ducato 2021Scandinavian Carbide Company – Ny aktör med lång erfarenhet på hårdmetallprodukter
2021-06-28
I datacentren är det ingen som vill ha varmt väder – så här går kylning till på bästa sättSkanska investerar cirka 540 miljoner kronor i logistikprojekt i HelsingborgMSB ska bidra till ökad kontroll över explosiva varorWorld Trade Center Göteborg expanderar – tar över top floor på Mässans gata 10Halmstad digitaliseras – väljer AddMobile som leverantörIngenjörsstudenter vidareutvecklade Skövdeföretagets prototypKlimatpåverkan en viktig fråga i utvecklingen av Frihamnen i GöteborgTelia testar livestreaming för drönare
2021-06-24
SMC Automation tecknar avtal med Bravida CoolingNy generation plasma­skärare från SPARTUS!Binar och Standby sponsrar Trollhättan City Trail96 % av svenska företag planerar fortsatt hybridarbeteDuroc Machine Tool utökar i Västra Götaland.David lämnar över till PeterSchneider Electrics koncernchef Jean-Pascal Tricoire har utsetts till “Glassdoor Top CEO” 2021Sweco förvärvar Boydens EngineeringTidernas investeringslyft i MoelvenMinskade energileveranser av fasta biobränslen 2020Veeam stärker sitt ProPartner-nätverk i EMEA med nya strategiska rekryteringar
2021-06-23
Elektronikföretaget som vågar ta plats Nya kulrullar och rullöverföringsenheter i teknopolymerSå kan du jobba mer aktivt Ahlsell förvärvar Kartecon OyHon ska öka intresset för ventilation HCL Technologies uppmärksammas av Great Place to Work Institute Stora utsläppsminskningar vid återvinning av plastförpackningar Connect Companies växer – anställer två nya experter på integration och systemutveckling