MÅNDAG 01 MARS 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ponsse AB öppnar servicecenter i Uddevalla

Kasebergsvägen i Uddevalla blir basen när en av världens största tillverkare av skogsmaskiner utvecklar sin service i regionen.
Etableringen innefattar kundmottagning, butik, verkstad och reservdelslager. Anläggningen blir värdefull också för företagets servicebussar.

Ponsses satsning i Uddevalla ingår i strategin att öka antalet anläggningar i egen regi.

– Bohuslän och Dalsland är sedan länge ett starkt fäste för Ponsse. Dessutom har vi kraftigt ökat vår försäljning under senare år – både i Västsverige och övriga landet. Detsamma gäller även för Ponsse globalt, berättar Urban Folkesson, eftermarknadschef på Ponsse AB.

Företaget har även tidigare haft en väl utbyggd serviceverksamhet i området, bland annat genom Linnarsson i Blidsberg AB, som kvarstår som servicelämnare. Satsningen som nu genomförs i Uddevalla inleddes redan för ett par år sedan.

– Vi rekryterade brett och fick ett väldigt bra resultat. Det gav oss möjlighet att dra igång utbildningar och utrusta servicebussar. Hösten 2019 rullade fältservicen igång. Att vi nu bygger upp ett servicecenter stärker satsningen ytterligare, konstaterar Urban Folkesson, glad över att företaget snabbt hittade ändamålsenliga lokaler.

– Vi fick veta att Ottestala Fastigheter AB kunde erbjuda utmärkta lokaler. Det var verkligen ett lyckokast.

Nicklas Lagerberg, som driver Ottestala Fastigheter AB tillsammans med Stefan Olsson, delar glädjen.

– Det här ser vi som väldigt positivt. I systerföretaget Ottestala Schakt AB är vi själva entreprenörer, så det har varit lätt att förstå Ponsses behov. Anpassningarna är i full gång. En bit in på nyåret blir vi klara med både verkstad, lager, butik, kundmottagning och kontor, säger Nicklas Lagerberg.

Verkstaden blir, med sina dryga 430 kvadratmeter, väl tilltagen i både yta och höjd. Sedan tidigare finns en travers, som kommer väl till pass även för Ponsse. Övriga utrymmen mäter närmare 300 kvadratmeter, fördelade på två plan.

Parallellt med att lokalerna görs iordning pågår en mängd andra förberedelser för att få fullserviceanläggningen komplett. Verkstaden ska utrustas, lagret fyllas på och kundmottagningen ska förstås göras riktigt välkomnande.

– Förhoppningen är att vi ska kunna öppna hela anläggningen i början av april. Vi kommer att ha ett omfattande lager av reservdelar redan från start. Det är viktigt för våra kunder, men också för våra servicetekniker i verkstad och fält, berättar Tomas Andersson, platsansvarig.

Verkstaden är viktig när maskiner tas in för storservice, likaså för mer omfattande reparationer. Den kommer även att användas för utrustning och leveransservice av maskiner. Redan någon månad in på det nya året sker den första leveransen från Kasebergsvägen 8.

Utöver Tomas Andersson kommer anläggningen att bemannas av serviceteknikerna Jonathon Edwards och Christian Karlsson. Den blir även en naturlig utgångspunkt och mötesplats för säljaren Jesper Magnusson. Alla har de ett stort intresse för maskiner, skog och att hjälpa Ponsses kunder. Tillsammans bildar de ett team med stor och bred erfarenhet. Jonathon Edwards är gruvingenjör och har bland annat jobbat med gruvmaskiner i Australien. Christian Karlsson har huvudsakligen jobbat i skogen. Han har även jobbat som servicetekniker samt kört lastbil och maskintrailer. Tomas Andersson är uppvuxen på en bondgård och har i yrkeslivet mekat med både personbilar och anläggningsmaskiner.

Utöver Uddevalla har Ponsse AB sju fullserviceanläggningar och 19 servicefordon runt om i landet. Därtill kommer 20 externa servicelämnare.

KONTAKTPERSONER:
Urban Folkesson, eftermarknadschef, Ponsse AB, 070-512 19 81
Nicklas Lagerberg, Ottestala Fastigheter AB

Mer information om Ponsse hittar du på www.ponsse.com/se.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-02-17
Ahlsells byggdivision går in i nordiskt samarbete med PeabRikard Wiedenborg ny Affärschef Service & Reservdelar för Swecon i SverigeReparationsstation för industriell användning hos ConradDefa lanserar användar­vänlig laddkabel för extrema klimatDynatrace lanserar Cloud Automation-modul till sin Software Intelligence-plattformLängre räckvidd med kraftfulla och tysta stamkvistare från STIHLNordisk turnaround ger fördelar under oförutsägbart Corona-år
2021-02-16
Liedholms fortsätter att investeraMelin & Carlsson förvärvar Tranåsföretaget Tubex ABFa-Tec satsar på PEMA Svetsautomation från IntercutEn guide till glidstyrningar för robottillämpningarFörflytta mer till mindre kostnad med uppdaterade EC250E och EC300E från VolvoKomponenter för transport­band: sortimentet utökasTOSIBOX® lanserar nya Lock 200-serienYIT förstärker inom stadsutveckling med SpacemakerNu blir alla Harmony tryckknappar från Schneider Electric trådlösa och batterifriaNästan 90 procent av alla företag kommer att investera i NextGen-teknik till följd av COVID-19Hur påverkas medarbetarna av distansarbete?Vi har väntat på en maskin i den här storleken
2021-02-15
Hexagon lanserar R-evolution, en ny affärsenhet fokuserad på en hållbar framtidNy taxiaktör i Uppsala vill erbjuda snabba och prisvärda resorNytt Linde-försäljningsställe i KirunaMartin Evertsson ny vd för Norvatek och affärsområdeschef för Uniwater Pumping StationsNu tas nästa steg i utvecklingen av ny kärnkraft i SverigeVad gör en konstruktör på emb-papst?Arkitekt får teknisk-naturvetenskapliga fakultetens pedagogiska prisAbetong nyanställer i Falkenberg – rekordår följs upp med ytterligare satsning2020: Ett framgångsrikt år av tillväxt för arvalInbjudan till lanserings­evenemangNCC och Svenskt Vatten föreslår insatser för att modernisera Sveriges VA-system
2021-02-12
Repay Mitt AB i Köping expanderar med större lagerytor!Från transparent återvunnen ädelmetall till den finaste produkten för teknisk, industriell eller kemisk tillämpning.  Ny produktkatalog med spännande nyheter!Fulspola inte!Doosan och Hyundai Construction får samma ägareChefer tror att 5G kommer hjälpa den ekonomiska återhämtningen från COVID-19-pandeminDe okända skälen till att molnet tar över och konsekvenserna av detIvanti utser Erik Randles till ny global kanalchef SAS Institutes hackathons ska bidra till innovationer över hela världen – det startade i Norden för fyra år sedanKärleksfälgar till alla hjärtans dagHydroscand utökar sorti­mentet av spiralsugslangMECA+ i Östersund är nu en Godkänd BilverkstadKallt och torrt väder ger höga elpriserCroisette fortsätter växa inom Digital Förvaltning
2021-02-11
Vakuumpumpar för pneumatisktransportPOWERTEX lastsurrning – fri från Cr6+AFF/AM/AMD/AMK – Ledningsfilter i enlighet med ISO8573OLA driftsätter robot- och automationslösningar från ABB vid megafabriken för elmopeder i IndienRekordår för Combitech med kraftigt ökat resultatSå här övervinner du svårigheterna med pulverblandningLFV och Vattenfall i samarbete om den fossilfria flygplatsenFramgångar för Ouman AB trots ovanligt år: Utökad kundstock med 25 procent Veeam växte med 22 procent under 2020 då efterfrågan på moderna lösningar för dataskydd ökade bland företag av alla storlekar
2021-02-10
Cell Impact utökar maskinparken med avancerat matningssystemVi säkrar transporter och batterilivslängd i Sesam 800 sändarnaFörsta kunderna att beställa Volvos eldrivna kompaktmaskiner på bauma 2019 får sin leveransSCA deltar i stor satsning på autonom skogsföryngringNy simulator för bromssträcka förbättrar säkerheten och minskar nödvändigt robotutrymme med upp till 25 procentDynabook ansluter sig till IGEL ready-programmet som teknikpartner för klintenheterValeo förbinder sig att uppnå koldioxidneutralitet 2050Trenderna som påverkar företagen under 2021
Annonser