Powerbox lanserar robust dual channel kraftaggregat för marin motorstyrning - industritorget.se
ONSDAG 27 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Powerbox lanserar robust dual channel kraftaggregat för marin motorstyrning

Powerbox, ett av Europas största strömförsörjningsföretag och sedan mer än fyra decennier en ledare i optimerade strömförsörjningslösningar för krävande applikationer, lanserar ett nytt dual channel kraftaggregat för marin motorstyrning.
ENMA500D24/2x27-CC, baserad på en robust plattform för tuffa miljöer, har två isolerade 27V/20A utgångar och en total effekt på 540W. Kraftaggregatet har ett robust IP56 hölje, är mekaniskt utformat för effektiv konduktionskylning, och uppfyller DNV/GL normerna.

Fartyg av alla typer och storlekar är fulla av elektrisk och elektronisk utrustning som är beroende av robust och säker strömförsörjning, från lågeffekt DC/DC omvandlare för utspridda sensorer till högeffekt DC generatorer som matar hela fartyget. För många applikationer kan marina COTS (commersial off-the-shelf) kraftaggregat användas, medan andra har specifika krav och kräver unika lösningar anpassade till applikationen.

Ett exempel är de servomotorer som manövrerar Fast Switched Valves (FSV) för t.ex. säkerhetsfunktioner i bränsleinsprutningspumpar, styrbara propellrar och drivmotorstyrning.

FSV bygger på servomotorer som med högsta möjliga säkerhet styr vätskeflöden, ofta i system där fel helt enkelt inte får inträffa. Tillverkarna av FSV använder därför ofta två oberoende kraftaggregat, för att garantera redundans. Då utrustningen ofta sitter i trånga utrymmen med krävande miljö är det många gånger en utmaning vid installationen att få plats med dubbla aggregat.

PRBX har, baserat på sin gedigna kunskap och erfarenhet av att konstruera kraftlösningar enligt DNV/GL normerna för den marina industrin, utvecklat ett högintegrerat isolerat dual channel kraftaggregat, ENMA500D24/2x27-CC.

Avsett för installation i krävande miljöer har ENMA500D24/2x27-CC ett robust IP56 hölje, motståndskraftigt mot höga tryck och vattenöversköljning. Helt slutet för att uppfylla IP56 är ENMA500D24/2x27-CC DC/DC aggregatet utformat och optimerat för konduktionskylning. Två laterala kylkroppar ombesörjer värmetransporten från komponenterna till omgivningen på höljets utsida.

Avsedd att matas från den vanliga 24V distributionen har ENMA500D24/2x27-CC DC/DC ett brett inspänningsområde på 18 till 36V och klarar ett spänningsfall ner till 10V i 10 sekunder. ENMA500D24/2x27-CC levererar 27VDC / 20A och en total effekt på 540W. Verkningsgraden överstiger 85%.

Utöver sitt huvudsakliga användningsområde, säkerhetsutrustning som kräver redundant strömförsörjning, kan ENMA500D24/2x27-CC också användas för applikationer som inte kräver redundans, men erfordrar två oberoende utgångar. Enheten ger då två 27VDC isolerade utgångar. Den totala effekten är även i det fallet 540W, men kan balanseras från 540 W på en utgång och 0W på den andra till vilken annan mix som helst.

ENMA500D24/2x27-CC är skyddad mot reverserad polaritet på ingången, kortslutning på utgången, övertemperatur, överspänning och överström. Den är utformad i enlighet med EN60068-2-x och uppfyller säkerhetsnormen EN 60950.

För mer information
Besök www.prbx.com
Kontakta Patrick Le Fèvre, Chief Marketing and Communications Officer
+46 (0) 158 703 00
marcom@prbx.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-19
Plastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
2020-05-15
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i KonzEtt partnerskap som genererar innovationerVäxande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovationRedan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
2020-05-14
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapportProtolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljernaPeab bygger bostäder i EsboStålproduktionen minskade i april
2020-05-13
Med 40 års erfarenhet och ny teknik skapas nya möjligheterDigital körjournal ger mer tid till kundernaFörsta IOT OUT OF THE BOX levererade till kundHydroscands smidiga tryck­luftslang finns nu i butik och webbutik
Annonser