SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Procurator och Supplies Direct introducerar - nya generationens städrobot

Procurator och Supplies Direct utvidgar sitt sortiment av autonoma städmaskiner och lanserar det bredaste utbudet av helt autonoma kombiskur- och sopmaskiner på den svenska marknaden - ECOBOT från Gaussian Robotics.
Städmaskiner som är vår tids mest avancerade och som till och med kan ta hissen själva.

Gaussian Robotics har sedan starten 2013 blivit riktmärket för autonom navigations- och robotindustri med städrobotarna ECOBOT. Robotarna kan med sitt unika driftsystem skapa egna kartor och planera optimal städrutt automatiskt vilket sparar mycket tid.

Tack vare en smartare och mer dynamisk SLAM (Simultaneous Localisation And Mapping) upplever roboten omgivningen med betydligt högre precision än mer traditionella robotar och kan säkrare upptäcka och undvika även nya hinder i komplexa miljöer.

Förenklar arbetet

Den unika teknologin i roboten gör det möjligt för en operatör att använda den med minsta möjliga utbildning. Driftsättning tar mindre än en timme på en 3000 kvm stor yta.

Som en pålitlig medarbetare har ECOBOT alla funktioner som förväntas av en helt autonom robot. Batteriladdning, tömning och spolning av tankar samt vattenpåfyllning på en kombiskurmaskin kan göras automatiskt. Maskinen kan även ta hissen själv mellan olika våningar.

Lokalvårdare får därmed mer tid att utföra komplexa och viktiga hygienuppgifter i stället för enformiga, slitsamma uppgifter över stora golvytor.

- Vi känner en enorm trygghet med Gaussian som leverantör, säger Martin Månsson, ansvarig för satsningen.

- De visar en kunskaps- och tekniknivå vi inte stött på tidigare. Det breda urval av helt autonoma maskiner vi nu kan erbjuda passar sjukhus, skolor, idrottshallar, köpcentrum, kontor, butiker, parkeringsgarage, industrier, lager och logistikcenter.

Martin slår samtidigt ett slag för kommuner och regioner:

- Ett rengöringsresultat som främjar inomhusmiljö och hälsa samt minskad förbrukning av vatten och rengöringsmedel med 70% stämmer bra med deras önskelista, konstaterar Martin.

- En ökad avverkningsgrad som ger kraftiga besparingar kombinerad med förbättrad städkvalitet borde intressera de flesta, avslutar Magnus Björnström, Managing Director, Procurator.

Roadshow i oktober

I oktober blir det Roadshow runt landet. Då kan ECOBOT upplevas live. Kontakta oss om du vill veta mer:

peter.lethin@suppliesdirect.se 040-18 74 63

johnny.ranasen@procurator.com 072-080 10 38

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
CERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföring
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN