SÖNDAG 18 APRIL 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Protolabs lanserar ett unikt hackathon i hållbarhet för designingenjörer

Snart startar ett helt unikt utbildningshackathon för designingenjörer i Europa. Protolabs center för samverkan, inspiration och innovation - InspirON - har skapat evenemanget, som ger deltagarna en total genomgång av de allt mer angelägna hållbarhetsfrågorna.
Det digitala eventet startar den 20 april och pågår till slutet av maj och består av paneldiskussioner och webinar med hållbarhetsexperter och kända tänkare inom området i kombination med praktiska uppgifter.

InspirON-eventet genomförs i samarbete med IET - Institution of Engineering and Technology och Wevolver, och kommer att hjälpa deltagare förstå hur utveckling kan göras maximalt hållbart genom hela produktens livscykel.

Under de närmaste åren kommer vi att uppleva snabbare förändringar mot en mer hållbar värld, grundade i beslut fattade av regeringar runt om i världen. Den svenska regeringen har exempelvis satt som mål att minska koldioxidutsläppen inom icke-handlande sektorer med 63% fram till 2030, det brittiska målet är en generell minskning med 68% fram till 2030, medan EUs målsättning är minst 55% under samma period.

Bjoern Klaas, Vice President och ansvarig för Protolabs verksamhet i Europa kommenterar: “Regeringars ambitioner leder till tuffare krav på tillverkningssektorn och som en konsekvens också på dem som designar och utvecklar produkter. Vi står alltså inför en stor designutmaning och det är mot den bakgrunden, vi nu presenterar vårt InspirON-evenemang, som ett sätt att hjälpa designingenjörer att gå mot en mer hållbar ekonomi.

“Evenemanget är ett utmärkt tillfälle för designingenjörer, oavsett var de befinner sig karriärmässigt, att lära sig direkt från experterna inom området. Det kommer att hjälpa dem förbereda sig för den snabbt utvecklande “gröna” lagstiftningen - samhällets ökande intresse och ambition för energieffektivitet, minskat plastavfall och begränsning av växthusgaser och andra föroreningar.”

“Fokusområden inkluderar etik, allmänhetens inställning, material, processer, cirkulär ekonomi och goda exempel inom hållbarhet - allt levererat av ledande auktoriteter inom området . Några av dem är ‘innovation warrior’ Simon Lockrey, Sophie Thomas från brittiska grafiska designerfirman Thomas Matthews, författare och talare Alexandra Deschamps-Sonsino samt Chris Grantham från IDEO.

Evenemanget för samman deltagare under principen “lärande i kombination med utmaning”: Vad kan deltagare designa om med livscykelanalys (LCA) och hållbarhet i åtanke?

Utmaningen ger deltagare möjlighet att jobba i team och praktiskt använda vad de lär sig samt få återkoppling på sitt arbete. Alla webinars, paneldiskussioner och utmaningen som sammantaget utgör evenemanget är kompetensutvecklings-ackrediterat (CPD) i enlighet med IETs CPD-policy.

Bland de många experter som deltar i eventet finns Dr Simon Lockrey, senior lecturer på RMIT, Australien och styrelseledamot i International Sustainable Development Research Society. "Vi står inför stora utmaningar under det här århundradet; klimatförändringar, begränsningar av tillgången till resurser och ökade risker kring tillgång till mat och vatten. Designers och ingenjörer måste bli mer medvetna om vilken inverkan de produkter och tjänster de utvecklar har på världen mot bakgrund av dessa ökande problem. Livscykelanalyser är ett sätt att öka förståelsen för frågorna och InspirON-evenemanget från Protolabs sprider ljus på de bästa lösningarna globalt så att de kan användas i framtida projekt.”

En annan av experterna är Dr Vannessa Goodship, associate professor i gruppen för material och tillverkning (WMG) på Warwicks universitet i Storbritannien. “Att överlåta frågor kring hållbarhet till andra är inte längre ett gångbart alternativ. Vi måste agera nu. Vi måste lära oss mer nu. Ta därför chansen att delta på InspirON från Protolabs och lär dig hur framtidens design ser ut, möt communityn, nätverka och gör skillnad.”

Bjoern Klaas avslutar: “Tillverkare börjar i högre grad inse det verkliga värdet av hållbarhet, och att det finns många praktiska och finansiella fördelar både på kort och lång sikt. Ett lämpligt ramverk som InspirON-evenemanget, gör att designingenjörer kan bli bättre på att förverkliga dessa fördelar och därmed förbättra lönsamhet och se till att verksamheter lever upp till framtidens regelverk och nya krav från konsumenter.”

Evenemanget genomförs på engelska. Du hittar mer information och anmäler dig på eventets webbsida här.

Mediekontakt:
Helena Liden, JustPR
Tel: 0702 651195
Epost: helena.liden@justpr.se

https://www.wevolver.com/
Kontaktinformation
Postadress
Halesfield 8
TF74QN Telford
Region
Storbritannien
Orgnr:
5366160
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Protolabs!

Företaget grundades 1999 av Larry Lukis, en framgångsrik entreprenör och datanörd. Han ville radikalt minska tidsåtgången för att ta fram formsprutade prototypsdelar.

Hans lösning var att automatisera den traditionella produktionsprocessen genom att utveckla en komplex mjukvara som kommunicerade med ett nätverk av fräsar och pressar. Till följd av detta kunde plast- och metalldelar produceras på en bråkdel av den tid det tidigare hade tagit.

Hur vi kan hjälpa
Snabbare produktutveckling, minskade kostnader och optimerad leveranskedja med 3D-utskrifter, CNC-bearbetning och formsprutning som tekniken möjliggör.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 13485:2016 – ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Kontakter

Tom Edstav
Area Sales Manager – Nordic & Baltics
+46 (0) 8 408 391 86
+46 (0) 70 39 30 444
Mercy Mbabazi
Account Manager
+46 (0) 8 408 391 56
Stephan Garber
Account Manager
+46 (0) 8 408 391 59
Eino Heinonen
Account Manager - Finland
+46 (0) 8 502 426 41

Filmer

This is Digital Manufacturing

This is Digital Manufacturing
We Are Local: CNC Machining at Protolabs

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-04-07
Alfing investerar!Ahlsell AB publicerar hållbarhetsrapport för 2020Nordomatic öppnar nytt “Service Excellence Center” i SverigeABB Azipod[®] elektriska framdrivningssystem markerar 30 års spetskompetens till havsUnit4 släpper ERPx – en ny generations affärssystemBolt ny taxiaktör i Västerås och Eskilstuna – ska konkurrera med prisvärda resor Här är Kalle 2.0Ny beräkning av mineralresurserna i Huatalampi i Finland inleds
2021-04-06
Hur ska man tänka när man väljer ärendehanteringssystem? Schneider Electric utökar Easy UPS 3L från 250 kVA till 600 kVA för ännu säkrare verksamhetskontinuitetVakuumteknik från Busch för optimal kylning av CoronavaccinExtrem ökning av ransomware för konsumenter under 2020 – 485 procent!RamiCheck gör det enkelt att hålla koll på maskinernaUponor lanserar ny väggskena och monterings­plåt för Aqua PLUSNytt rekord för nyföretagandet i SverigeVerizon Business signerar sitt första privata 5G-kontrakt i Europa med Associated British PortsHCL ska modernisera och omvandla Tennecos tekniklandskap
2021-04-01
Momentum Group förvärvar tre elektromekaniska serviceverkstäder från AssemblinLEFS_F – Korta cykeltiderna med ny högpresterande variant av linjärenhetUppfyller ditt företag försäkringskraven hos ditt försäkringsbolag?Han är hjärnan bakom designen på Alfing SeatingEnklare att få yrkesbevis för ventilationsmontörer NCC bygger nytt VA-nät och gator i stadsdelen Vårvik, TrollhättanCyberkriminella nöjer sig inte längre med att låsa data - att läcka data är den nya trendenSTIHL investerar i nytt bolag för säkrad tillgång av elektroniska komponenter
2021-03-31
Sponsrade fjädrar i lovande svenskt hyperloop-projekt Världens första trådlösa laserscanner för mätning av detaljer inuti CNC-maskiner eliminerar delinspektion och justering av flaskhalsarAlfing AB sålt till Jönköpingsföretaget InevVeeam uppmärksammar vinnarna i 2020 års ProPartner Awards i SverigeFler än 220 000 svenskar har utvecklat sin digitala kompetens med hjälp av LinkedIn och MicrosoftNy undersökning visar bristerna i att använda flera olika cyberskyddslösningar simultant
2021-03-30
Väderstad utökar sin labbverksamhetUnik helsvensk intelligent robust radiostyrning inom 433-434MHzVolvo P2870D - en liten asfaltläggare med bred repertoarABB och Amazon Web Services styr fordonsflottor mot en helt eldriven framtidArval lanserar Arval Mobility Consulting-modellenVertiv och Green Mountain höjer ribban för hållbarhet i datacenterTetra Pak agerar mot nedskräpning och för en hållbar framtidSwerock lanserar ECO-Ballast
2021-03-29
OilQuick bäst igen!Utvidgningen fortsätter Material och miljö Mambu blir den första sharia-kompatibla SaaS-bankplattformenViya från SAS Institute ger dataanalys åt alla – nu också på Microsoft AzureCTEK lanserar en ny elbilsladdare - NJORD GO NJORD GO är en liten och smidig laddare som erbjuder snabb och säker EV-laddning Vanliga varningstecken på dataintrång ignoreras alltför oftaMikael 3D-printar innovativ skidstav av råvaror från skogenKB Components expanderar i Centraleuropa
2021-03-26
SourceMe:s vision om tillverkningsindustrins nästa generationABUS utvidgar radiostyrningsprogrammet ABURemoteLesjöfors Fjädrar ställer om till fossilfritt och sänker utsläpp med upp till 90 procentÄr ditt företag intresserad av formeln för en IT-driftslösning som verkligen gör skillnad?HCL Technologies lanserar ASM 2.0-ramverk för att omvandla applikations­hanteringen i den digitala eranSafe Control Materialteknik 2021 – firar 20 år och 2 miljoner framgångarAlicat scientific lanserar coda – en ny typ av coriolis massflödesinstrumentHar ergonomin hos industri­arbetare glömts bort?Coval GVMAX HD, Mångsidigt vakuum för alla branscherNy rapport från F-Secure: CISO-rollen har skiftat från IQ till EQNy rapport om cybersäkerhet för styrelseledamöter
2021-03-25
Ny HR-roll behövs i pandemins kölvattenAC-D – Ny modulär luftbehandling, helt utifrån dina behov
Annonser