SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Protolabs lanserar konsult­tjänst för formsprutning

Hjälper produktutvecklare hitta den bästa lösningen
En av världens ledande digitala tillverkare lanserar konsulttjänster som hjälper produktutvecklare hitta den bästa lösningen utifrån ett tillverkningsperspektiv.

Protolabs stödjer varje år tusentals svenska och europeiska företag med att utveckla och tillverka prototyper, delar och komponenter i mindre volymer. Den nya konsulttjänsten CDS (Consultative Design Service) drar nytta av den tillverkningskompetens och erfarenhet som finns i företagets team av 200 ingenjörer.

Protolabs är redan känt för sin automatiserade lösning för analys av tillverkningsbarhet via sin digitala plattform där kunden laddar upp sin CAD-ritning och inom ett par timmar får en rapport tillbaka. Lösningen kollar om designen kan formsprutas och föreslår till och med förbättringar av design och ger förslag på hur kunden kan spara pengar.

Den nya kompletterande tjänsten innebär att kunden dessutom kan dra nytta av Protolabs ingenjörers erfarenheter inom formsprutning för att optimera lösningarna ytterligare.

“Den automatiserade plattformen kan kontrollera att din design är genomförbar, men ibland behövs någon som tänker mer kritiskt och konstruktivt, för att hitta den allra bästa lösningen. Det kan finnas andra designalternativ som sparar pengar och ger bättre funktionalitet,” förklarar Samuel Guest, Protolabs Product Manager för formsprutning.

“Genom att förstå vad du vill åstadkomma kan vi bli en del av ditt team och vara länken mellan design och tillverkning. Vi är inte ett designkonsultföretag utan det vi erbjuder är råd kring hur man designar bäst ur ett tillverkningsperspektiv. Och det är en länk som ofta saknas,” fortsätter han.

Det finns många variabler inom design, produktutveckling och tillverkning och det är viktigt att förstå nyanserna. En enkel förändring av en komponents design kan, utan att påverka vad komponenten ska utföra, leda till bättre funktionalitet, innebära att den kan tillverkas mer effektivt, bli billigare och levereras snabbare.

“Ibland kan det till exempel vara värt att tänka om när det gäller vilket material som fungerar bäst för delen. Genom att förstå dina behov kan vi använda vår expertis och hjälpa dig hitta den optimala tillverkningslösningen,” avslutar Samuel Guest.

För mer information om Protolabs nya konsulttjänst
Kontaktinformation
Postadress
Halesfield 8
TF74QN Telford
Besöksadress
Sickla Industriväg 3
13154 Nacka
Region
Storbritannien
Organisationsnummer:
5366160
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Protolabs!

Företaget grundades 1999 av Larry Lukis, en framgångsrik entreprenör och datanörd. Han ville radikalt minska tidsåtgången för att ta fram formsprutade prototypsdelar.

Hans lösning var att automatisera den traditionella produktionsprocessen genom att utveckla en komplex mjukvara som kommunicerade med ett nätverk av fräsar och pressar. Till följd av detta kunde plast- och metalldelar produceras på en bråkdel av den tid det tidigare hade tagit.

Hur vi kan hjälpa
Snabbare produktutveckling, minskade kostnader och optimerad leveranskedja med 3D-utskrifter, CNC-bearbetning och formsprutning som tekniken möjliggör.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 13485:2016 – ISO 14001:2015 – ISO 45001 – ISO 9001:2015

Kontakter

Stephan Garber
Account Manager
+46 (0) 8 408 391 59

Filmer

This is Digital Manufacturing

This is Digital Manufacturing
We Are Local: CNC Machining at Protolabs

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-17
Nordkoreanskt kopplad hotaktörSolita välkomnar Anders Hedfalk Dell integrerar Gaudi3 i PowerEdge-servrarBusinessBike blir Lease a Bike i Sverige
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa