Protolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljerna - industritorget.se
SÖNDAG 05 JULI 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Protolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljerna

Protolabs utökar sitt utbud av MicroFineTM-materal för 3D-printade delar i mycket hög resolution med lanseringen av MicroFineTM Grey. Genom att använda specialiserad stereolitografi (SL) för 3D-printing, kan företaget snabbt tillverka mycket detaljrika prototypdelar, ända ner till 0.07mm.
Lanseringen av MicroFineTM Grey är en uppföljning till den framgångsfulla lanseringen av MicroFineTM Green 2018. Bakgrunden till den nya färgen är att många utvecklingsingenjörer efterfrågat en mer neutral färg. Den gröna färgen är mer uppseendeväckande och kan därför till exempel användas för att lyfta fram prototypdelarna i konstruktionen. Båda materialen är särskilt framtagna för att användas för tillverkning av mycket små delar och för detaljer i mikroresolution.

Andrea Landoni, ansvarig för 3D Printing på Protolabs säger:
– Innan MicroFineTM Green och nu MicroFineTM Grey introducerades, var du tvungen att kompromissa vid utvecklingen av riktigt små delar. De enda alternativen var att skapa formsprutningsverktyg med högre toleranser, eller använda andra dyra och tidskrävande processer.

– Nu går det att utveckla prototyper snabbt och iterera designen tills mikrodelen har rätt form och funktion innan tillverkningsprocessen inleds. Det gör att du får en komponent som är exakt och du minskar också utvecklingstiden avsevärt, ofta med flera veckor.

– Tillägget av MicroFineTM Grey, gör att utvecklare nu kan välja mellan att ha prototypdelen i en neutral färg eller framhäva den genom att använda den mer slående gröna färgen.

Genom att kombinera de nya materialen med specialutvecklad utrustning kan Protolabs nu 3D-printa individuella lager på endast 0,025 mm. Precisionen ger en extremt hög finish med detaljer så små som 0.07 mm.

MicroFineTM Grey och Green är relativt tåliga och har mekaniska egenskaper liknande de hos ABS-plast. Det innebär att de är mer tåliga alternativ för tillverkning av små delar än ämnen som polykarbonat.

Båda ämnena används framförallt för tillverkning av prototyper inom sjuk- och hälsovårdsbranschen, av forskningslab eller inom konsumentelektronik, men de kan användas av alla branscher som kräver små delar, eller komponenter med detaljer som inte går att skapa med andra 3D-printing processer eller material.

En av de första kunder som använt MicroFineTM 3D-printade komponenter, Michael Alcumbre, CEO på Fractual Encryption säger: “Våra extremt små komponenter tillverkades med enorm precision och vi kan nu snabbt genomföra itererad prototyping med ultraprecision. Vi kan därmed komma fram till exakt vilken design vi behöver, innan vi går över till dyrare traditionell tillverkning av komponenten. MicroFineTM 3D-printing kommer att transformera vår bransch tack vare den snabba och exakta prototyp-processen.”

För mer information gå till: www.protolabs.se/
Mediekontakt
Helena Liden JustPR
0702 651195
Helena.liden@justpr.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-06-18
Veeam visar hur de hjälper verksamheter att ta sina molndatastrategier till nya nivåer på VeeamON 2020 Logistik finns överallt - oavsett om du är logistiker eller inte Vindkraftsparken i Sunne tas i drift lagom till midsommarHär utvecklas nästa generations 5G-nät Henrik Johannesson ny styrelseordförande för Eurobattery MineralsNominera en gruvinnovation till Swedish Mining Innovation Award 2020
2020-06-17
Stor amerikansk efterfrågan på tråddetaljer i medicinsk utrustningMOTOMAN MH900Elfordon skapar nya risker för landets verkstäderSafe Control Materialteknik utökar sin ackreditering med två nya metoderAdvanced Engineering flyttar till våren 2021Ny VD på ELKO - Peter Wotz tar över från 1 juli Reviderad standard för bränslecellerFörnyat avtal resulterar i minskade utsläpp om 6 500 ton koldioxid årligenLEJS – Animation av elektrisk linjärenhet med korta cykeltiderMartin & Servera inför strategisk ruttplanering för optimerade transporter – tar hjälp av DescartesSäkra lasten lätt, snabbt och säkert med ErgolashWibax rengör för maximal produktionskapacitet på SunpineÅTERHÄMTNINGEN DRÖJER FÖR KEMI- OCH PLAST- OCH GUMMIINDUSTRINWibax fortsätter jobba för ett fossilfritt Sverige
2020-06-16
EDMOLIFT TILLKÄNNAGER NYTT DIGITALT KONCEPTPumpen som först skär sönder och sedan pumpar iväg, Netzsch såklart.Stålproduktionen minskade i majKonditionsanalys – Vad gäller egentligen?Framtidstron i handeln på väg tillbaka efter coronarasetSommarens största järnvägsarbeten – för punktligare tågresorPressinbjudan till Elmiadalen
2020-06-15
Energihantering allt viktigare i företagens hållbarhetsarbete, rapport från Schneider Electric​Miljonstöd för att nå helt fossilfria byggskivor och byggelement i träMRF justerar prognosen för tunga lastbilar (>16 ton)141 startup-bolag får dela på 42 miljonerAlgeco förvärvar WexusDEHNclip – ny klämma för armeringsjärn som halverar monteringstiden vid installation!Internationellt logistikföretag skapar hållbara transporter i Malmö hamnSolör Bioenergi förvärvar Vasa Värme
2020-06-12
Standardmässigt traverser upp till 42 m. spännvidd.CiRo XL maximerar livslängden på robotkablage Protolabs lanserar ny tjänst - levererar CNC-frästa delar från stora block på bara en dagSpridarplattor – höjer prestanda och sänker kostnader!Lansering av unik kunskapsdatabas för produktion och tillverkningKoldioxidavtryck från olika typer av avloppsreningsverkAluminium i slutet kretslopp har sparat 350.000 ton CO2-utläpp Tillverkningsindustrin drabbas hårt i andra vågen av pandemin
2020-06-11
Effektiv montering av små komponenter i medicinsk utrustning och elektronikprodukterStora Enso Paper AB, Nymölla Mill, har förlängt sitt avtal med JernbroFöråldrade teknologier hindrar IT-moderniseringNy uppfinning gör grävmaskinsförare 30 % snabbareHur mobil teknik kan lätta på bördan av covid-19 för transport- och logistikföretagNu byggs Beijers nya IT-organisation – ”Vi ska stärka våra kunder”
2020-06-10
VBN Components ökar takten med Swedish ScaleupsJMHZ2 – Animation av kompakt parallellgripdonPaulig-koncernen går över till CHEP:s koldioxidneutrala lastpallarOzon i ventilationskanaler och dess hälsoeffekterYstaMaskiner AB presenterar den helt nya släntklippare serien Scorpion 530/630 S samt 530/630 Plus modeller från GreenTec A/S.Poly presenterar ny flaggskeppsprodukt inom Blackwire-familjen – Blackwire 8225Vilka är de tretton största säkerhetshoten i din inkorg?
2020-06-09
DENIOS säkra lösning för tillverkning av handspritKonjunkturbarometer för andra kvartalet 2020 En driftsättning på ett företagshus i StockholmSvensk teknik tvättar speglar för väldens största spegelteleskop i ChileElmia lanserar ny mässa - Elmia MatbrukAI högsta prioritet för svenska företag​Kia är största märke för privatköpare – går starkare än marknaden
Annonser