Protolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro - industritorget.se
ONSDAG 02 DECEMBER 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Protolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro

En av Europas snabbast växande digitala tillverkare har inlett bygget av en ny anläggning för att möta växande efterfrågan på 3D-printteknologi. Investeringen på 12 miljoner euro ökar företagets 3D-printkapacitet med 50%.
Protolabs, som specialiserar sig på anpassade prototyper och tillverkning av delar i små volymer, har inlett bygget av en ny 5 000 kvadratmeter stor produktionsanläggning i Putzbrunn, Tyskland, som kommer att ge kunder ännu bättre tillgång till företagets automatiserade tillverkningsprocesser och kvalitetssystem.
Trots Covid-19 pandemin, som påverkar ekonomier i hela Europa, beräknas den yttre strukturen vara färdig i slutet av december och inredning och maskiner beräknas installeras i flera stadier, med start i maj 2021.

Upp till 25 maskiner och marknadsledande utrustning läggs till Protolabs existerande teknologi, medan ett CNC-maskincenter – med en 5-axlad fräsmaskin – kommer att installeras för att stödja efterbehandling av 3D-printade delar för avancerade tillämpningar.
Automatiserad efterbehandling, system för färgning och målning är också en del av expansionen, tillsammans med ytterligare 3D-printteknologier i framtiden.
Detta är den senaste av flera investeringar från Protolabs för att stödja den globala kundbasen i branscher som fordon, flyg, medicinsk elektronik och tung industri. Den följer den nyligen genomförda utökningen, värd 5 miljoner pund och som nu befinner sig i slutskedet, vid det europeiska huvudkontoret i Telford, Storbritannien.

– Vi är redan världens snabbaste digitala tillverkare, men ett viktigt mål för oss är att kunna tillverka 3D-printade delar ännu snabbare. När den slutgiltiga designen kommer in till vår online orderplattform genomgår den en kort kontroll av våra designexperter vad gäller tillverkningsbarhet, och därefter skickas den till printning. Den nya anläggningen ger oss kapacitet att snabba upp den här processen så vi kommer allt närmare realtid, förklarar Bjoern Klaas, Vice President och VD för Protolabs i Europa.
– Vi kommer att flytta alla avdelningar från vår existerade byggnad i Feldkirchen utanför München till Putzbrunn. Den större produktionsytan och tack vare 50% större kapacitet kan vi leverera ännu fler projekt på så kort tid som 1 dag, fortsätter Bjoern Klaas.
– Optimerade arbetsprocesser och ytterligare anställda innebär att den nya anläggningen även kan stödja våra aktiviteter i Storbritannien, särskilt vår förmåga att tillverka certifierad medicinsk utrustning under !SO 13485, säger Bjoern.

Via tillverkningsenheter på tre kontinenter hjälper Protolabs sina kunder öka hastigheten i produktutvecklingen, minska kostnaderna och optimera sina leveranskedjor med teknologistödd 3D-printing, CNC-fräsning och formsprutning.
Kunder laddar upp sina 3D CAD-ritningar till www.protolabs.co.uk, där specialiserad programvara går igenom filerna och mejlar tillbaka en interaktiv offert med kostnad och design-analys.
Protolabs, som nyligen vann drottningens pris för internationell handel “the Queen’s Award for International Trade” för tredje gången, producerar i snitt 1 till 50+ 3D-printade delar på 1 till 7 dagar, 1 till 200+ CNC-frästa delar på 1 till 3 dagar och 25 till 10,000+ formsprutade delar på 1 till 15 dagar.

Bjoern avslutar:
– Våra expansionsplaner i Storbritannien och Tyskland visar att vårt koncept vad gäller digitalisering och automatiserade processer verkligen ligger i tiden och stödjer våra kunders behov att få ut produkter på marknaden så snabbt som möjligt.

För ytterligare information går till http://www.protolabs.se/ eller följ @protolabs_emea på twitter.

Personerna på bilden är från vänster:
Daniel Cohn – Protolabs VD Tyskland
Michael Meier – Protolabs Finansdirektör Tyskland
Edwin Klostermeier – Borgmästare Putzbrunn

Mediekontakt:
Helena Liden, JustPR
0702 651195
Helena.liden@justpr.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-11-19
SCHABLONER FÖR SOCIAL DISTANSERING FRÅN TECHNIMA NORDICNy innovativ lösning från ABB för smart energioptimering av byggnaderNy halvledarbeläggning kan bana väg för framtidens gröna bränslenFör snäll eller för snål? Svenskarnas omfattande lösenordsdelning öppnar upp för bedragare
2020-11-18
Höganäs Verkstads AB köper MTE bäddfräsCERTEX och Klätterteknik blir ett bolagÖppet brev till Maskinentreprenadmarknaden!ABB:s lösning Compact Interior Paint sparar utrymme och ger minskade målningskostnader samt mindre miljöpåverkan100 procent sortering av avfallet när Glöstorpsskolan byggs”Offentliga upphandlingar ett sätt att driva byggbranschen framåt”ChargePoint tillkännager integration med Apple CarPlay – Revolutionerar förarupplevelsen på en växande elbilsmarknad Veeam har nu över 400 000 kunder som använder dess backup-lösningar för att skydda, hantera och frigöra sina dataFörväntad stark julhandel – men ökade krav på flexibilitet
2020-11-17
Ännu vassare support med ny skärande tekniker Nya Mirka® AIROS är den första smarta elektroniska robotsliparenPUB, Singapores nationella vattenförvaltningsorgan, utser ABB att automatisera världens största membranbioreaktorDBT har fått ytterligare två nya medarbetare Cementas byte till A60H dumprar ökade produktiviteten med cirka 30 procentKundunika kapslingarDynabook utökar sitt prisvärda satellit pro-sortiment med ny C40- och uppdaterad C50-modell
2020-11-16
​Nu öppnar Veldi Bemanning i Malmö!Nya Iridium grovlekar för den perfekta finishenGreen Cargo och Schenker AS i samarbete med ny miljösmart lösning för tempererat godsABB tar hem priset för Bästa Elnyhet för andra året i radSkarpare lösning för rakelbladProtolabs nya e-handelsplattform ger utvecklingsingenjörer ännu snabbare service och ökad flexibilitetBäst i landet på klimatförbättrad betongDesignstolen ”Straw” - en hållbar uppstickare med skandinavisk touchZert skräddarsyr utbildningar inom riskbedömning och CE-märkningPandemin har snabbat på företags resa mot “IT-kanten”
2020-11-13
Spara energi med Intelligent VakuumteknikEn bilturné på 200 mil i norr med Jörgen WedmarkNCC undertecknar kontrakt för Lisebergs nya vattenparkKrandagarna 2020 – CERTEX med som föreläsareNya online-mätningar möjliggör effektivare och mer kostnadseffektiva uppstarter.Givande dialog om Sörgraninge mångfaldsparkBolt blir Europas största mikromobilitetsleverantör nästa år – siktar på att ha 130 000 elsparkcyklar i mer än 100 städer
2020-11-12
Fullspäckat digitalt seminarium om smarta industrilösningarDigitala checklistor underlättar vardagen100 gånger kvalitet med Trygg plåtMotala Verkstad Groups verksamhet i AB Motala Verkstad utser VD för framtidenSödra lanserar Wood Solutions för växande partnerskap inom hållbart träVälkommen till ett webbinarium om Trygg plåtDe utsågs till Svealands främsta entreprenörerArvals resultat för tredje kvartalet: +7% tillväxt för den finansierade vagnparken
2020-11-11
Smart Manufacturing och Logistics & Automation Malmö ställs in på grund av pandeminDurma Fiberlaser erbjuder tre olika optionerAnimation av digital flödesvakt för vatten - PF3WB/C/S/R Nu ska södra Sveriges främsta entreprenör utsesMimecast: Tre av fyra medarbetare äventyrar företagets IT-säkerhetCTEK E-Mobility lanserar nästa generations elbilsladdare Honeywell och Vertiv satsar på hållbara datacenter
2020-11-10
Den tunnaste rotationsenheten med elektrisk bromsHälften fortsätter permittera - stora variationer hos underleverantörernaVolvo presenterar F-generationens ECR50 - enastående mångsidighet och användarvänlighetSmart vattennät hjälper Anglian Water att förebygga vattenbristBoliden Rönnskär – världsledande på metallåtervinningFörpackningsändring och ny färgkodning på Q&E-ringarNy rapport: 2,6 miljoner laddbara personbilar kan rulla på svenska vägar inom tio årJönköping Energi investerar i företaget Primrock tillsammans med fyra energibolagNy rapport pekar på behovet av hybrida molnlösningar som möjliggör kontinuerlig drift
2020-11-09
Schuchardt Maskin AB är med och skapar nästa generations tekniker
Annonser