Pumpstation i Slovenien kräver 35 % mindre energi med Flygt Concertor® - industritorget.se
LÖRDAG 28 NOVEMBER 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Pumpstation i Slovenien kräver 35 % mindre energi med Flygt Concertor®

En avloppspumpstation i Trbovlje, Slovenien, drabbades gång på gång av stopp och behövde servas minst en gång i veckan. Sedan stationens pumpar byttes ut till pumpsystemet Flygt Concertor med inbyggd intelligens har pumparna inte satts igen en enda gång och energianvändningen har minskat med 35 %.
På en av stationerna installerades även Xylems Avensor, en molnbaserad tjänst som genererar larm och datadrivna insikter om vatteninfrastrukturen.

Kommunen Trbovlje strävar hela tiden efter att utveckla och uppgradera sin verksamhet för att erbjuda de 14 000 invånarna bättre service och minska miljöpåverkan. 2017 började man se över pumpstationerna för att förbättra dem och hittade då en station som var särskilt problematisk.

Pumpstationen ”K3 – Kamnikar”, som servar cirka 1 800 invånare och hade varit i drift i ungefär fem år, drabbades gång på gång av stopp. Minst en gång i veckan var man tvungen att dra upp de två pumparna för att rensa dem, vilket orsakade ökade driftkostnader.

Blir en intelligent avloppspumpstation
Serviceteamet beslutade att bygga om pumpstationen helt och hållet och installerade pumpsystemet Flygt Concertor. Concertor-systemet läser av driftförhållandena i omgivningen och anpassar kapaciteten i realtid. Systemet har också en integrerad pumprengöringsfunktion och Xylems Adaptive N-teknik som automatiskt upptäcker om något stort skräp fastnat i pumpen och löser stoppet.

Den ombyggda pumpstationen utrustades även med Xylems molnbaserade övervakningssystem Avensor. Med det kan operatörer fjärrövervaka pumpstationer och annan utrustning från sin smartphone, surfplatta eller dator. Avensor gör det lätt att ansluta utrustning och övervaka den i realtid och gör det möjligt att fatta smarta beslut utifrån data och analyser. I tjänsten ingår även expertövervakning från Xylem dygnet runt för att garantera systemets tillgänglighet.

Fler pumpstationer utrustas med Flygt Concertor®
De ansvariga på kommunen var så imponerade av resultaten efter uppgraderingen av ”K3 – Kamnikar” att de lät installera Flygt Concertor-systemet och Avensor i ytterligare tre pumpstationer. Nio månader senare hade K3-stationen inte drabbats av några fler stopp. Den var mycket renare än innan och pumparna uppvisade inga tecken på slitage eller skador. Concertors inbyggda intelligens minskade även energianvändningen med 35 %.

Med Xylem Avensor får operatörerna information om pumpstationen i realtid. De kan upptäcka fel direkt och fastställa vad som är fel är utan att åka ut till stationen. Om service eller reparationer behövs kan operatörerna vara tryggt förvissade om att Xylems serviceteam snabbt kan vara på plats och lösa det.
Kontaktinformation

Xylem Water Solutions Sweden AB (FS)

Postadress
Gesäll­vägen 33
17453 Sundbyberg
Region
Sundbyberg
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556906-0899
Grundat: 1901
Anställda: 183
Om oss - det här är Xylem!

Med 17 000 engagerade medarbetare i mer än 150 länder har vi resurserna som krävs för att hitta innovativa lösningar för världens vattenförsörjning. En grundläggande del av vårt arbete är att utveckla nya tekniker som förbättrar vårt sätt att använda, förvara och återanvända vatten. Xylems lösningar hjälper helt enkelt människor att använda vatten mer effektiv - hemma, på arbetet, på fabrikerna och i jordbruket över hela världen.

Vi arbetar också aktivt för att höja medvetandet om vikten av att bevara och skydda jordens vattenresurser. Ett exempel på det är Stockholm Water Prize, som vi varit med och instiftat.

Här i Sverige startade verksamheten redan 1901 som en liten bysmedja i småländska Emmaboda. Senare utvecklades vi till att bli företaget Flygt, som sedermera blev en del av den världsomspännande koncernen ITT. 2011 ombildades den del av ITT som sysslade med vatten och pumpning till att bli Xylem.

Kontakter

Sofia Sundström
08-4756549
Reine Lindholm
Marknadschef
08-4756085
070-9706085

Filmer

Xylem Let´s Solve Water

Xylem Let´s Solve Water
Xylem Sverige presentation

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-11-16
Green Cargo och Schenker AS i samarbete med ny miljösmart lösning för tempererat godsABB tar hem priset för Bästa Elnyhet för andra året i radSkarpare lösning för rakelbladProtolabs nya e-handelsplattform ger utvecklingsingenjörer ännu snabbare service och ökad flexibilitetBäst i landet på klimatförbättrad betongDesignstolen ”Straw” - en hållbar uppstickare med skandinavisk touchZert skräddarsyr utbildningar inom riskbedömning och CE-märkningPandemin har snabbat på företags resa mot “IT-kanten”
2020-11-13
Spara energi med Intelligent VakuumteknikEn bilturné på 200 mil i norr med Jörgen WedmarkNCC undertecknar kontrakt för Lisebergs nya vattenparkKrandagarna 2020 – CERTEX med som föreläsareNya online-mätningar möjliggör effektivare och mer kostnadseffektiva uppstarter.Givande dialog om Sörgraninge mångfaldsparkBolt blir Europas största mikromobilitetsleverantör nästa år – siktar på att ha 130 000 elsparkcyklar i mer än 100 städer
2020-11-12
Fullspäckat digitalt seminarium om smarta industrilösningarDigitala checklistor underlättar vardagen100 gånger kvalitet med Trygg plåtMotala Verkstad Groups verksamhet i AB Motala Verkstad utser VD för framtidenSödra lanserar Wood Solutions för växande partnerskap inom hållbart träVälkommen till ett webbinarium om Trygg plåtDe utsågs till Svealands främsta entreprenörerArvals resultat för tredje kvartalet: +7% tillväxt för den finansierade vagnparken
2020-11-11
Smart Manufacturing och Logistics & Automation Malmö ställs in på grund av pandeminDurma Fiberlaser erbjuder tre olika optionerAnimation av digital flödesvakt för vatten - PF3WB/C/S/R Nu ska södra Sveriges främsta entreprenör utsesMimecast: Tre av fyra medarbetare äventyrar företagets IT-säkerhetCTEK E-Mobility lanserar nästa generations elbilsladdare Honeywell och Vertiv satsar på hållbara datacenter
2020-11-10
Den tunnaste rotationsenheten med elektrisk bromsHälften fortsätter permittera - stora variationer hos underleverantörernaVolvo presenterar F-generationens ECR50 - enastående mångsidighet och användarvänlighetSmart vattennät hjälper Anglian Water att förebygga vattenbristBoliden Rönnskär – världsledande på metallåtervinningFörpackningsändring och ny färgkodning på Q&E-ringarNy rapport: 2,6 miljoner laddbara personbilar kan rulla på svenska vägar inom tio årJönköping Energi investerar i företaget Primrock tillsammans med fyra energibolagNy rapport pekar på behovet av hybrida molnlösningar som möjliggör kontinuerlig drift
2020-11-09
Schuchardt Maskin AB är med och skapar nästa generations teknikerTAMTRON VANN UPPHANDLING OCH FÅR INSTALLERA ÄNNU ETT RFID-SYSTEMTruckar - Vilka regler är det som gäller, och vilka risker finns det?Hanterbara förpackningar för extraktionskåp.ComboExcelsior® - en ny hoppfällbar IBC anpassad internationell logistik.Industriell Switch med fiberopikVärldens största MarTech-grupp förvärvar AI-företagSå ställer du in rätt temperatur i dina olika rum hemmaDynabook lanserar portégé x30w-j – världens lättaste evo-certifierade 13-tums hybriddator med 11:e generationens intel-processor​
2020-11-06
Stranda AB har investerat i en bäddfräsmaskin av fabrikatet MTE från Mekana Maskin AB.Flexibla kylvätskeslangar hos ElesaAssemblin är märkesoberoende och säljer även nya elmotorer av önskat fabrikat. Tvåhandsdon med extra funktioner - S-2HAND-OAX00676 Snabb montering utan verktygBAGAs styrelseordförande är Blekinges kandidat till GuldklubbanLK Systems levererar till SkiStar Lodge Hundfjället, SälenLogistiksektorn efter Brexit
2020-11-05
E-handelsjätten Komplett effektiviserar internlogistikenFramtidens fordonsindustri - behöver ny kompetensABB använder återvunnen plast i tillverkningen av lock till installationsdosorDHL uppgraderade sin terminal i TrondheimÖkad effektivitet med visuellt planeringsverktygAD Plast – superautomatiserat med förarlösa truckar
Annonser