SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

QNAP visar smart AI-övervakningslösning

Helt nya QNAP Cloud
QNAP® Systems, Inc. (QNAP), en ledande innovatör inom databehandling, nätverk och lagring, deltar i COMPUTEX TAIPEI 2023 (Nangang Exhibition Center, Hall 1, Booth No. J0409a) där bolaget visar ett brett sortiment lösningar och produkter. Av störst vikt under årets upplaga av mässan är smart övervakning med AI-acceleration, säkerhetskopieringslösningar för många enheter och platser, NDR-switchar för LAN-säkerhet, lagringslösningar i petabyte-skala, NAS med Thunderbolt™ 4 samt en helt ny 100GbE-switch. Mässan är också hem till lanseringen av QNAP:s egna molnlagringstjänst, myQNAPcloud One. QNAP samarbetar även med AMD® och Seagate® för att presentera gemensamma lagringslösningar med QNAP NAS.

”Vi ser fram emot att träffa användare och vänner från hela världen igen på Computex 2023 och presentera QNAP:s senaste och kommande produkter och innovationer”, sade Meiji Chang, VD på QNAP. ”QNAP fortsätter att utveckla avancerade lösningar genom att integrera AI, moln, snabbhet och säkerhet med målet att tillhandahålla mångsidiga lösningar för lagring, nätverk och övervakning som uppfyller kraven från hemanvändare, småföretag, multimedieskapare och lagringscenter för företag”.

Nya produkter med AMD Ryzen™-processorer i 7000-serien, Thunderbolt 4 och E1.S SSD-enheter med hot-swap
NAS-enheten TS-h3077AFU utrustas med den senaste åttakärniga AMD Ryzen 7 7700-processorn och är en all-flash-modell med 30 lagringsplatser, anpassad för företag. Med DDR5-minne (med stöd för ECC), dubbla 10GBASE-T (RJ45)-portar, dubbla 2.5GbE-portar och tre PCIe Gen 4-platser som gör det möjligt att ansluta 25GbE-adaptrar, erbjuder TS-h3077AFU maximal prestanda vare sig den används för virtualisering, som del av ett modernt datacenter eller för medieproduktion i 4K/8K. Samma serie inkluderar även modeller med 3,5-tums-platser, så som TS-h1277AXU-RP med 12 platser och TS-h1677AXU-RP med 16 stycken. Dessa modeller är även de första QNAP NAS som har PCIe Gen 5 M.2-platser för snabba lagringspooler eller cacheacceleration med SSD för ökad systemprestanda.

De banbrytande NAS-enheterna TVS-h674T och TVS-h874T med Thunderbolt 4 kombinerar privat molnlagring med prestanda, användarvänlighet och verktyg för kreativa användare. TVS-x74T-serien bygger på 12:e generationens Intel® Core™ i7-processor med 12 kärnor eller Intel® Core™ i9-processor med 16 kärnor, två Thunderbolt 4-portar (Type-C), två 2.5GbE-portar, inbyggd GPU, två M.2 2280 PCIe Gen 4 x4-platser, två PCIe Gen 4-platser som möjliggör nätverksexpansion till 10GbE och 25GbE, samt en 4K HDMI-utgång. De har allt för att underlätta medie-/fillagring och möjliggör smidigt samarbete för multimedieproffs.

Den kompakta TBS-574TX, QNAP:s första NAS med stöd för E1.S SSD, tar videoredigering i 2K/4K och prestandakrävande uppgifter till nästa nivå. Med 12:e generationens tiokärniga Intel® Core™ i3-processor, kombinerar TBS-574TX Thunderbolt 4 och E1.S SSD-fack som är utbytbara under drift (hot swap) och gör det lätt för videoredigerare att växla mellan projekt eller att dela. Enheten är kompakt och lätt, med fotavtryck som ett B5-kuvert och en vikt lägre än 2,5 kg. En E1.S till M.2 2280 NVMe SSD-adapter är förinstallerad i varje lagringsplats.

Smart övervakning med AI-acceleration och säkerhetskopierad video
TS-AI642 är en åttakärnig AI-NAS med en NPU kapabel till 6 TOPS, vilket gör den till en av de högst presterande ARM-baserade NAS-enheterna i QNAP:s produktutbud. Den är särskilt utvecklad för bildigenkänning med AI och smarta övervakningslösningar tillsammans med dubbla inbyggda 4K HDMI-utgångar, 2.5GbE som standard och en PCIe Gen 3-plats för till exempel 10GbE-expansion. TS-AI642 bygger på avancerade ARM Cortex-A76-kärnor på 2,2 GHz och Cortex-A55-kärnor på 1,8 GHz.

QNAP och Hailo presenterar också AI-stödda övervakningslösningar som är energieffektiva, skalbara och lämpliga för storskaliga distributioner. Istället för att köpa dyra AI-kameror kan användare nu istället använda AI-driven ansiktsigenkänning med QNAP:s övervakningsservrar med Hailo-8 M.2 AI-accelerationsmoduler för ökad igenkänningsprestanda genom AI.

Appen QVR Recording Vault uppfyller rådande krav för säkerhetskopiering av övervakning och tillhandahåller en centraliserad säkerhetskopieringslösning för långvarig lagring och säkerhetskopiering av video med metadata eller ansiktsigenkänningsinformation. Administratörer har enkel åtkomst till säkerhetskopior genom datorer eller mobila enheter med QVR Pro Client.

QNAP fortsätter också att förbättra sitt utbud av molntjänster och under COMPUTEX upp sitt eget moln myQNAPcloud One, vars mål är att förenkla säkerhetskopiering från lokala QNAP NAS till QNAP:s moln. myQNAPcloud One erbjuder en rad olika lösningar för att skydda olika datatyper och göra dem tillgängliga dygnet runt. Den nya tjänsten kan också enkelt integreras med existerande tjänsterna Hybrid Backup Sync, Hybrid Backup Center, HybridMount, med flera.

NDR-switchar, Network Virtualization Premise Equipment och hög tillgänglighet på systemnivå
När nätverk växer både i storlek och komplexitet står organisationer inför utmaningar att hantera inte bara nätverkets maskinvara, utan även cybersäkerheten. QNAP erbjuder här lösningen ADRA Network Detection and Response (NDR). ADRA NDR går att distribuera till en åtkomstswitch och möjliggör det bredaste skyddet på nätverksnivå för alla anslutna enheter i LAN-miljö mot målinriktade utpressningstrojaner.

Samtidigt presenterar QNAP också revolutionerande virtualiserad IT-infrastruktur. QuCPE-7030A QuCPE Network Virtualization Premise Equipment har upp till tio kärnor/20 trådar och OCP 3.0 med VM/VNF/Container-teknik istället för dedikerad nätverksmaskinvara. Den gör det enkelt för bolag att skapa virtualiserade, säkra IT-lösningar som också kan fjärrhanteras. QuCPE stöder även hög tillgänglighet på systemnivå för kortaste möjliga avbrott i tjänsternas tillgänglighet.

Lagringslösningar i petabyteskala
Exponentiell datatillväxt kräver tillförlitlig lagring med flexibilitet och skalbarhet. Mässbesökare kan skåda QNAP:s heltäckande lagringslösningar i petabyte-skala i stabila NAS-system med det ZFS-baserade QuTS hero NAS och nya SATA JBOD-lagringskabinett med PCIe-gränssnitt (TL-Rxx00PES-RP-serien med 12, 16 och 24 lagringsplatser). QNAP samarbetar även med Seagate® för att erbjuda lösningar på petabyteskala genom att QNAP NAS stöder utvalda modeller i Seagate Exos E-seriens JBOD-system. Dessa skalbara och kostnadseffektiva lösningar ger organisationer framtidssäkrad datalagring för att klara av utmaningar med enorma kapaciteter.

Säljstart för nämnda produkter meddelas separat. Mer information om QNAP:s produkter finns på www.qnap.com.

Mediaförfrågningar:
Geelmuyden Kiese
Jonas Klar
jonas.klar@gknordic.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-09-25
Ett enklare sätt att böja plåtPrecision i varje skär och böjTruckutbildning för företagSolcellsmontörerna väljer infästning av högsta kvalitetDags för höstens roligaste skolutmaning
2023-09-22
Optimera ytjämnheten Volvos nya slaggskopa är redo för heta uppgifterTotalleverantör inom last och truck i GöteborgAutomatisering och fjärrstyrning?Luft är en framtidsbransch
2023-09-21
Tre år sedan lanseringen av Maeda MC285CB-3Trådbondning Ny maskin i Sveriges största tillväxtregion60 år av Busch vacuum solutionsSällsynt Massey Ferguson-traktor
2023-09-20
Rodin & Co AS tillkännager strategiskt förvärv Plåt & Ventföretagens vd lämnar sin rollInvesterar för framtiden i laserskärning Öka produktiviteten och drifttiden Skogsbruk - Kraftfullt & robust
2023-09-19
En innovativ lösning för fasadtvätt Utökar erbjudandet inom vätskeanalysStålåret 2023Att jobba med aluminium är att jobba med lösningarHans Sohlström ny VD och koncernchef för Stora Enso