SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Rätt utrustning för elsäkerhetstestning

En inblick i pålitlig utrustning
Elsäkerhetstestning är grundläggande för att garantera den personliga säkerheten vid handhavande av elektriska produkter såsom transformatorer, kondensatorer, strömförsörjning, laddare och hushållsapparater.

I denna artikel kommer vi att utforska olika aspekter av elsäkerhetstestning och bekanta oss med två konkurrenskraftiga modeller från Chroma.

Utrustning för elsäkerhetstestning


Utrustning för elsäkerhetstestning kan innehålla ett eller flera av följande tester:

• AC/DC Hipot test
• Isolationsresistens test
• Ground Bond Test eller med andra ord Jordförbindelsetest
• Läckströmstest

AC/DC Hipot test är en av de viktigare elsäkerhetstesterna. Chroma kan erbjuda flera konkurrenskraftiga modeller av Hipot testare.

Model 19020 series Multi-Channel Hipot Tester


Hipot-test en ren av det viktigaste testpunkterna i elsäkerhetstestet. Alla elektriska komponenter och produkter inklusive transformatorer, kondensatorer, strömförsörjning, laddare och hushållsapparater kräver alla hipot-test.

Med mer än 20 års erfarenhet av att utveckla instrumenten för test och mätning, skapar Chroma 19020 flerkanals hipot-testare med en helt ny arkitektur. Den kan mäta hipot-läckströmmen för alla kanaler samtidigt. Genom att koppla 10 instrument som Master/slav kan provstationen byggas ut till totalt 100 kanaler.

Med flerkanals testkapacitet sparar du utrymme i produktionslinjen om Chroma 19020 används. Chroma 19020 kan även detektera överslag. Konstruktionen omfattas av flera internationella patent och är det bästa verktyget för elektriskt regulatoriskt hipot-test med en tillförlitlig kvalitet, och en flexibilitet som kan skapa en effektiv testplattform.

Model 19052/19053/19054


Chroma Hipot Tester 19050-serien erbjuder tre modeller, 19052, 19053 och 19054 som är konkurrenskraftiga alternativ för AC/DC Hipot testning och isolationsresistansmätningar. Dessa modeller kombinerar olika tester och mätningar i ett enda kompakt och enhetligt format. Med egenskaper som programmerbar utspänning, detektering av överslag (ARC) och möjligheten att lagra upp till 50 testinställningar skapas en flexibel elsäkerhetstestning.

Combinova


Combinova tillverkar egna instrument för mätning av elektriska och magnetiska fält. EU Direktivet 2013–35 presenterar gränsvärdena för elektriska och magnetiska fält på arbetsplatser. Detta direktiv implementerades som nationella lagar och förordningar. I Sverige har Arbetsmiljöverket publicerat Föreskrifter AFS 2016–3 som implementera EU-direktivet i Sverige.

Utöver denna verksamhet säljer Combinova annan test och mätutrustning från Chroma, Coliy med flera. Ta kontakt idag!
Kontaktinformation
Postadress
Arrende­vägen 36
16344 Spånga
Besöksadress
Arrende­vägen 36
16344 Spånga
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556775-9765
Grundat: 1981
Anställda: 2
Välkommen till Combinova AB!

Vi har en lång tradition i test-och mätteknik.
Sedan mer än 25 år sedan har vi tillverkat instrument för att mäta elektriska och magnetiska fält i frekvensområdet 5 Hz till 400 kHz. Instrumenten används både i laboratorier för att mäta fält från elektriska produkter och för kartläggning av fält under kraftledningar eller fält ute på arbetsplatserna. Från och med 2016-07-01 gäller nya föreskrifter från Arbetsmiljöverket som begränsar arbetstagares exponering för elektriska och magnetiska fält. I november 2016 lanserar Combinova ett nytt instrument FD10 som är utvecklat för att kunna mäta och utvärdera elektromagnetiska fält enligt de nya föreskrifterna.

Vi kompletterar våra egna instrument med magnetfätmätare från Coliy som med Hall-elementgivare mäter statiska fält. FW Bell har ett sortiment av handhållna instrument för 1- och 3-axlig mätning.

Vi säljer även Chroma:s sortimentet av testutrustning för elektonikindustrin, som programerbara elektroniska laster, programerbara AC- och DC-aggregat samt testutrustning för elsäkerhetstestning. Chroma har också ett brett sortiment av automatiska testsystem för komponenter och färdiga produketer. Systemen kan anpassas efter efter kundens testbehov.

Från Meatest säljer vi främst deras kalibreringsutrustning för mätinstrument , för en-och trefas effekt/energimätare och Specialkalibratorer för impedans och höga strömmar.

Välkommen att kontakta oss!

Agenturer

Chroma, Taiwan (Generalagent)
Elektroniska laster, programmerbara AC- och DC-källor, batteritestutrustning samt elektrisk säkerhetstestutrustning
Coliy, Kina
En- och treaxliga Hall element Gaussmeters
Meatest, Tjeckien
Kalibratorer och resistansdekader

Kontakter

Åke Amundin
VD
+46-708-201965
Mats Inge
Teknisk Chef
08-627 93 11

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN