LÖRDAG 31 JULI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Rörlaserskärning – kompetens och kapacitet i världsklass

Rörlaserskärning används till att skära rör med hög precision och är en kostnadseffektiv och snabb bearbetningsmetod för håltagning, girning eller liknande rörbearbetningar.
Rörlaserskärning gör det möjligt att skära rör, balkar, standard- och specialprofiler med en väldigt hög precision. Rörlaser är en konkurrenskraftig process som är helt överlägsen vid komplex bearbetning av rör. Det är fullt möjligt att skära detaljer som tidigare varit tvungna att fräsas fram. Eftersom allt görs rationellt och i ett tempo, så öppnar det upp helt nya möjligheter för konstruktörer och designers, då tekniken ger dem möjlighet att radikalt utveckla konstruktionerna.

Användningsområdena för bearbetade rör och profiler är många. Rörlaserskärning erbjuder ett obegränsat tillverkningsspektrum och unika utformningsmöjligheter för exempelvis bilbranschen, möbelindustrin, arkitektbranschen och övrig industri.

Unika konstruktionsmöjligheter
Rörlaser kan i kombination med planlaser öppna upp för sofistikerade konstruktionslösningar, där man utnyttjar precisionen i respektive process får att åstadkomma tappning. Tappning är en smart knutpunkt som gör det möjligt att fixera rör och plåt med varandra. Genom att använda tappning så sparar man mycket tid och får en bättre precision i nästkommande operationer såsom t. ex. montering eller svetsning.

Många av våra maskiner är utrustade med ett rörligt skärhuvud vilket möjliggör 3D-skärning. Med hjälp av 3D-skärning så kan t. ex. fogberedning inför kommande svetsning, försänkning av hål eller fasskärning utföras. På så vis kan rörlasertekniken även här bidra till att göra nästkommande monterings- eller svetsprocess effektivare. Vi har även möjlighet att utföra gängning direkt i maskin vilket kan göra det möjligt att undvika ett efterbearbetningstempo, det blir kostnadseffektivt och ger korta ledtider.

Modern maskinpark med stor flexibilitet
Weland har en av världens modernaste och mest omfattande maskinparker för rörlaserskärning för att kunna tillgodose marknadens olika krav och behov. Vi har en stor produktionskapacitet samlad under ett tak vilket möjliggör bra service och snabba leveranser. Vi kan skära rör upp till 18 000 mm längd och 508 mm i diameter. Weland har ett omfattande lager av råmaterial på lager för att snabbt kunna leverera.
Kontaktinformation
Postadress
Anderstorps­vägen 24
33236 Gislaved
Besöksadress
Anderstorps­vägen 24
33236 Gislaved
Region
Gislaved
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556566-0114
Grundat: 1999
Anställda: 58
Välkommen till Weland Solutions AB!

Weland Solutions AB ingår i Weland-koncernen med en omsättning på ca 2,5 miljarder kronor och ca 1300 anställda. Vi konstruerar, tillverkar och marknadsför pålitliga och driftsäkra lösningar för effektiva lagersystem. Huvudkontor, produktion och utveckling ligger i Gislaved. Våra huvudsakliga produktgrupper är hissautomater, pallställ, grenställ, utdragsenheter och sigmabalk.

Weland Solutions är en ledande leverantör av lösningar för lagerhantering och logistik. Vi levererar kundanpassade och optimerade hissautomater samt lagerinredning. I vårt sortiment av lagerinredning ingår bland annat pallställ, grenställ, utdragsenheter och sigmabalkar. Med rätt produkter på rätt plats är det enkelt att effektivisera hela produktionen.

Vårt koncept är samma sedan starten – att leverera svensktillverkade produkter som effektiviserar lagerhantering och logistik. Vår styrka är vår höga kompetens och lyhördhet. Vi arbetar alltid nära våra kunder och försöker alltid tillgodose deras behov. Weland Solutions strävar efter att alltid leverera så effektiva lösningar som möjligt.

Certifieringar

AAA

Kontakter

Björn Karlsson
Kontaktperson
0371-523040
Mikael Svensson
Säljare Syd
0371-52 30 40
Daniel Catoni
Säljare Öst
0371-52 30 40
Peter Johansson
Säljare Norr
0371-52 30 40
Niklas Andersson
Rekryteringsansvarig
0371-830 52

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-07-01
Accelerera digitaliseringen genom “the power of integration”Förlängt partneravtal med HV71Infinidat lanserar storage-as-a-service (STaaS) som förenklar och effektiviserar AIOps i stora IT-miljöerSweco blir teknisk rådgivare för utformning av energiö i NordsjönJessica Öberg ny vd för CombitechSolör Bioenergy Group förvärvar framgångsrikt fjärrvärmeverksamhet från Veolia NordicMVS ansluter sig till nätverk för smart elektrifieringSciety-nätverket och Segulah Medical Acceleration investerar 106 MSEK i SAGA DiagnosticsBOLIST Svedala byter ägare
2021-06-30
Semi-automatiserade plocktruckar effektiviserar plockprocessernaSwedish Agro Machinery blir ny återförsäljare för MetsjöEcoStruxure Security Expert från Schneider Electric nu SSF-certifierat i samtliga larmklasserHybrit har producerat världens första vätgas­reducerade järnsvampNexans Aurora: Byggd för framtiden, redo för världs­haven, nyss namngiven i NorgeVerizon och Digital Catapult lanserar Retail Accelerator-program med uppslukande 5G-teknologi Företags- och privatlån under pandeminCTEK stärker sin styrelse och utser två nya medlemmarMålbilder för miljöhänsyn utvärderasEn företagscykel har många fördelar!Coronapandemin har gjort svenskarna mer hygienmedvetna
2021-06-29
Överväg gärna keramiska standardkomponenter för att minska nötning och slitageVolvo EC530E och EC550E - 50-tons grävmaskiner med idéer som är större än deras storleksklassKaeser förvärvar Kompressorservice i SkövdeHållbarhet är kärnan i Mirkas verksamhetFyra fällor att undvika när du vill lånaSensor Control Nordic AB har tecknat ett partneravtal med RealWearHelene Åsander tillträder som inköpschef på Wästbygg GruppenAdvenica får order värd 19,2 MSEKVolvo Cars utökar sitt samarbete med BluJay W3 Energy ska förvalta Fu-Gens första vindkraftparker i SverigeNy tvätthall i Sjöbo med klimatsmart uppvärmningTECE lanserar prefabskåp för golvvärmeFörändrade krav i spåren av pandeminNya Ducato 2021Scandinavian Carbide Company – Ny aktör med lång erfarenhet på hårdmetallprodukter
2021-06-28
I datacentren är det ingen som vill ha varmt väder – så här går kylning till på bästa sättSkanska investerar cirka 540 miljoner kronor i logistikprojekt i HelsingborgMSB ska bidra till ökad kontroll över explosiva varorWorld Trade Center Göteborg expanderar – tar över top floor på Mässans gata 10Halmstad digitaliseras – väljer AddMobile som leverantörIngenjörsstudenter vidareutvecklade Skövdeföretagets prototypKlimatpåverkan en viktig fråga i utvecklingen av Frihamnen i GöteborgTelia testar livestreaming för drönare
2021-06-24
SMC Automation tecknar avtal med Bravida CoolingNy generation plasma­skärare från SPARTUS!Binar och Standby sponsrar Trollhättan City Trail96 % av svenska företag planerar fortsatt hybridarbeteDuroc Machine Tool utökar i Västra Götaland.David lämnar över till PeterSchneider Electrics koncernchef Jean-Pascal Tricoire har utsetts till “Glassdoor Top CEO” 2021Sweco förvärvar Boydens EngineeringTidernas investeringslyft i MoelvenMinskade energileveranser av fasta biobränslen 2020Veeam stärker sitt ProPartner-nätverk i EMEA med nya strategiska rekryteringar
2021-06-23
Elektronikföretaget som vågar ta plats Nya kulrullar och rullöverföringsenheter i teknopolymerSå kan du jobba mer aktivt Ahlsell förvärvar Kartecon OyHon ska öka intresset för ventilation HCL Technologies uppmärksammas av Great Place to Work Institute Stora utsläppsminskningar vid återvinning av plastförpackningar Connect Companies växer – anställer två nya experter på integration och systemutveckling