SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Röntgenteknik och dess breda användning

När inspektion och identifiering av material är avgörande
Teknologin med röntgenteknik för produktkontroll och materialsortering spelar en central roll inom industrier där exakt inspektion och identifiering av material är av yttersta vikt. Dessa sofistikerade apparater utnyttjar röntgenstrålning för att tränga igenom material och skapa högupplösta bilder av deras interna strukturer.

Vad är ett röntgensystem?


Ett system baserat på röntgenteknik involverar en sensor som fångar upp och mäter röntgenstrålning. Genom att omvandla energin från strålningen till antingen elektriska signaler eller digitala bilder möjliggör dessa system inspektion och analys av varierande material och strukturer. Huvudsakligen används röntgensystem inom den medicinska bildbehandlingen för att generera avbildningar av kroppens inre för diagnostiska ändamål.

Utöver detta tillämpas de även inom industriell och vetenskaplig forskning för att utföra materialanalys och inspektion av produkter. Dessa system spelar en central roll inom studiet och analysen av material samt strukturer på en mikroskopisk nivå och tillämpas i olika kontexter för diverse ändamål.

Röntgeninspektion i kontext av produktkontroll och materialsortering


Inom området för produktkontroll är röntgendetektorer av central betydelse för att identifiera defekter, genomföra kvalitetskontroller och säkerställa överensstämmelse med branschspecifika standarder. Dessa enheter spelar en avgörande roll genom att avbilda interna strukturer och därigenom framför allt upptäcka främmande föremål i produkterna men även defekter, volymförändringar och avsaknad av produkter. Den betydelsen accentueras särskilt inom livsmedels- och läkemedelsindustrin, där även små defekter kan utgöra en risk för konsumenterna.

Inom materialsortering används röntgendetektorer för att separera olika material baserat på deras densitet, sammansättning eller strukturella egenskaper. Genom att analysera röntgenbilder kan dessa enheter effektivt särskilja olika materialtyper och sortera dem, vilket är avgörande för processer såsom återvinning och andra industriella tillämpningar.

Fördelarna med att använda röntgendetektorer är mångfacetterade och inkluderar hög noggrannhet, snabbhet och möjligheten till skadefri inspektion. Dessa egenskaper minskar behovet av manuell inspektion och ökar produktiviteten. Användningen av röntgendetektorer är därmed en bidragande faktor till att säkerställa hög kvalitet och säkerhet i produkter och material.

Raycon röntgendetektorer från Sesotec


Raycon röntgendetektorer, tillverkade av Sesotec, representerar avancerade system för produktinspektion som nyttjar röntgenstrålning för att påvisa främmande material i livsmedelsprodukter och förpackningar. Genom att detektera avvikelser i densitet, kemisk sammansättning eller mekaniska dimensioner avslöjar dessa systemnärvaron av metaller, glas, keramik och andra oönskade föremål.

Med hjälp av sofistikerad teknik och en användarvänlig design erbjuder Sesotecs Raycon enastående precision och pålitlighet för produktkontroll och kvalitetssäkring. Dessa system är oerhört viktiga för att garantera säkra och högkvalitativa produkter inom livsmedelsindustrin och andra relaterade branscher.

Mobergs


Mobergs är stolta leverantörer av Raycon detektorerna och har över 35 års erfarenhet av materialsortering och produktkontroll. Ta kontakt med Mobergs idag för att säkerställa en produktion utan avvikelser och föroreningar.
Kontaktinformation

Mobergs Produktkontroll AB

Postadress
Fabriks­vägen 2
24534 Staffanstorp
Besöksadress
Fabriks­vägen 2
24534 Staffanstorp
Region
Staffanstorp
Skåne län
Sverige
Organisationsnummer:
556306-7171
Grundat: 1988
Anställda: 5
Mobergs har 35 års erfarenhet av produktkontroll och materialsortering för den skandinaviska tillverknings-, process- och återvinningsindustrin. Med specialisering på metalldetektorer, magnetseparatorer, röntgenteknik, vågar samt optiska kontroll- och sorteringssystem säkerställer vi produktflöden utan avvikelser

Kontakter

Fredrik Moberg
VD
040-680 80 61
Serviceförfrågan
040-6808060
Produktsupport & förfrågningar
040-6808060

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när