SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Undvik metallföroreningar i produktionsprocessen

Säkerställ produktsäkerhet
En separator är en viktig apparat inom olika industrier, använd för att effektivt separera olika material eller komponenter baserat på deras specifika egenskaper eller fysiska skillnader. Denna process är avgörande för att säkerställa hög kvalitet, effektivitet och renhet i olika produktionsprocesser.

Avgörande för produktsäkerhet och kvalitet


Metallseparatorer är en central komponent inom industrier där produktsäkerhet och hög kvalitet är av yttersta vikt. Dessa avancerade enheter spelar en kritisk roll i att upptäcka och eliminera metallföroreningar från olika material och råvaror, vilket säkerställer att slutprodukterna är befriade från oönskade metallpartiklar.

Metallseparatorer kan variera i konstruktion och funktionalitet, men deras övergripande syfte är att säkerställa renheten och integriteten hos material och produkter. Härnäst är några viktiga aspekter av metallseparatorer.

Hur metallseparatorer fungerar


Metallseparatorer använder avancerad teknik, inklusive sensorer och avskiljningsenheter, för att upptäcka och avskilja metallföroreningar. Dessa enheter kan integreras i produktionslinjer för kontinuerlig övervakning och varning vid närvaro av metaller. Det finns olika typer av metallseparatorer, men det dem har gemensamt är att de ofta har en metalldetektor/sensor och en avskiljningsenhet som exempelvis kan vara en växel, klaff, ventil, pusher eller tryckluftsdysa.

Det finns ingen begränsning till vilka metaller som kan separeras, utan enheterna kan detektera alla slags metaller, såsom aluminium, rostfritt stål, zink, koppar och järn.

Användningen av metallseparatorer


Metallseparatorer används brett inom industrier som livsmedel, foder, plast och träbearbetning. Deras främsta mål är att förhindra skador på maskiner, upprätthålla produktsäkerhet och säkerställa att produkter uppfyller höga kvalitetsstandarder. Genom att eliminera riskerna med metallföroreningar bidrar metallseparatorer till att skapa en trygg och pålitlig produktion.

Mobergs


För skräddarsydda och högpresterande metallseparatorlösningar, lita på Mobergs. Deras expertis och innovativa teknik möjliggör effektiv eliminering av metallföroreningar, vilket bidrar till att säkerställa överlägsen kvalitet och pålitlighet i era produktionsprocesser.

Med hjälp av Mobergs avancerade sensorteknik missar man inte ens de minsta metallpartiklarna. Genom att integrera deras enheter som konstant övervakar och säkerställer att material och produkter är metallfria, och att kunderna förblir säkra och nöjda. Samt att interna kostsamma produktionsstörningar reduceras.

Kontakta Mobergs idag för att utforska hur deras metallseparatorer kan optimera er verksamhet.
Kontaktinformation

Mobergs Produktkontroll AB

Postadress
Fabriks­vägen 2
24534 Staffanstorp
Besöksadress
Fabriks­vägen 2
24534 Staffanstorp
Region
Staffanstorp
Skåne län
Sverige
Organisationsnummer:
556306-7171
Grundat: 1988
Anställda: 5
Mobergs har 35 års erfarenhet av produktkontroll och materialsortering för den skandinaviska tillverknings-, process- och återvinningsindustrin. Med specialisering på metalldetektorer, magnetseparatorer, röntgenteknik, vågar samt optiska kontroll- och sorteringssystem säkerställer vi produktflöden utan avvikelser

Kontakter

Fredrik Moberg
VD
040-680 80 61
Serviceförfrågan
040-6808060
Produktsupport & förfrågningar
040-6808060

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-25
Southco säkrar EVÖkad personlig hygien Svenska företag ökade försäljningen
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga