FREDAG 28 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ramirent deltar på Gather

Innovationskonferensen Gather äger rum den 12–13 september i Expohuset som ligger i Sickla, Stockholm.
Under två fullspäckade dagar möts människor och medverkar i olika innovationslabb och paneldebatter. Talare från hela världen fyller programmet och på plats kan man även uppleva konst och musik.

Eventet som delvis inspirerats av jätten SxSW har som främsta avsikt att driva förändring, föda innovation och skapa en mötesplats för nyfikna människor från olika delar av samhället. Eftersom Gather är tvärdisciplinärt med konceptet att korsbefrukta, ekonomi, politik, stadsutveckling, maskin och teknik samt kommunikation tillsammans med musik, konst, kultur och mat, är det en helt unik konferens.

Ramirents nysatsning med Den temporära fabriken innebär att vi ska kunna erbjuda effektiva och säkra helhetslösningar till våra kunder. En del av detta är våra digitala innovationer som tar arbetet till nästa nivå. Med Ramirents partnerskap på Gather vill vi visa hur digitala verktyg kan bidra till effektiva, hållbara och mer säkra byggarbetsplatser.

- Partnerskapet med Gather är helt i linje med vårt satsningsområde Den temporära fabriken.

Jag ser fram emot ett givande samarbete och utbyte i form av idéer och innovation, säger Erik Bengtsson, Vd på Ramirent.

Ramirents senaste innovation är den digitala plattformen TwinSiteTM en virtuell arbetsplats i full drift, avsedd för utbildning och kommunikation för bättre säkerhet, hållbarhet och effektivitet. Det fungerar så att användarna själva navigerar och får kvalitetsinlärning i VR i allt från effektiva lösningar på en byggarbetsplats till säker hantering av maskiner och olika riskmoment. Att få denna utbildning via VR maximerar förståelsen, hågkomsten och därmed också motivation att skydda sig. På plats kommer besökaren att kunna testa vår utbildning i VR-miljö.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-24
Ny stackläggare hos Norditek
2020-02-21
Industritorget.se har tecknat ett nytt avtal med Easyfairs Scandinavia Svenska flygbolaget BRA punktligast i världen 2019Fortsatt stor efterfrågan på EnergiingenjörerSvenska priser för nya Mercedes-Benz GLA.Parker lanserar SensoControl ServiceJunior Här byggs skogsmaskin­bolagets nya superfabrikIdrifttagning central skärvätskereningsanläggningVD-skifte i familjeföretaget Hüllert MaskinÅtervinning största vinstenMatch Up 2020 en succéPannoperatörsutbildning inför certifieringNya pannlampslösningar från Milwaukee®Solbys förare har sista ordetCOWI projekterar ny gasterminal i Oxelösunds HamnHållbara stolpar melodin för Linde energi
2020-02-20
Forsells Mekaniska investerar för framtiden och köper sin tredje HurcoABB ny medlem i ElectriCityDe goda hackarnas tid spås vara förbi Lättklinker – för byggnader med högt brandmotståndRototilt ställer ut på ConexpoNya lättare svärd och kedjaAuktorisationen Trygg plåt i fokus på FastighetsmässanTräffa oss på Underhållsmässan 2020Unik samverkan kring IT och artificiell intelligensFM Mattsson på plats på Vasaloppsmässan 2020Fler byggnader i trä för en bättre miljöIT-bolaget DXC Technology meddelar att de inleder ett samarbete med Ericsson.
2020-02-19
Veeam presenterar Veeam Availability Suite V10 - nästa generations backup-lösning Konduktivitetsgivare med IO-LinkHär är årets finalister i "SM för unga plåtslagare 2020"LK Armatur breddar utbudet av LK 551 HydroMix – nu med högre Kvs-värdeebm-papst deltar med två montrar på mässan Mostra Convegno den 17-20 marsSmålandshamnar Oskarshamn miljösatsar på magasinbelysning med IntenzVeidekke leder fortfarande inom klimatrapportering Snabb mellanladdning med stationär energilagringStort pris till kompakt truck: ERC 216ziTrallskruvmontage med snyggt resultatBruk med korrosionsskydd från ARDEX! Beijer slog rekordVi behöver fler kvinnliga förebilder inom IT och teknikLidköping Energi utser Valmet till leverantör av allbränslepannaBatteridrivna loggers med lång batteritidTvå procent av alla personbilar är laddbaraUtvecklad för medicinsk teknik och nu anpassad för industriapplikationerInterroll breddar lösningen för detaljhandelssektorn
2020-02-18
Metrol Springs gasfjädrar ger effektiv och säker kontrollSlagkraft presenterar nytt motorpaket och ny kran för buskröjningHållbarhetsarbete som ger global effektPMH International AB ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020HCL Technologies lanserar “Women Lead”-initiativ i Norden OGD-givaren är baserade på time-of-flight principen.Kronos Titan AS får full kontroll på sin export med molntjänst från DescartesSivers IMA lanserar spjutspetsteknologi med en ny 5G mmWave Dual Quad Beamformer ICLedande elbilsexperter startar konsultbolagGARO lanserar ny egenutvecklad snabbladdareStockholmsmässan byter bränsle och minskar sin klimatpåverkanGolvlim med 40% lägre koldioxidavtryck sätter ny standard i branschenSchneider Electric expanderar sitt partnernätverk ebm-papst nya fläkt AxiEco Protect har utvecklats för applikationer med krav på hög tryckstabilitetBulten lanserar BUFOeTorell Pump lanserar en ny excenterskruvpump för dosering
Annonser