TISDAG 13 APRIL 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Rapport från Ericsson styr kursen mot smartare hamnar med privata 5G-nätverk

I rapporten Uppkopplade Hamnar (eng: Connected Ports) berättar Ericsson om användningsområden som kan optimera hamnverksamhet, sänka kostnader, öka hållbarheten och bidra till större säkerhet för hamnarbetare med hjälp av privat cellulär teknik.
Hamnar och sjötransporter är avgörande för en välfungerande världsekonomi. Enligt Världsbanken utgjorde handeln under 2019 mer än 60 procent av den globala bruttonationalprodukten (BNP). Uppgifter från Internationella Sjöfartskammaren avslöjar att sjöfarten spelar den absolut största delen i detta, då den möjliggör cirka 90 procent av världens handel. Världens hamnar håller bokstavligen sina varor flödande.

Den omfattande rapporten, Uppkopplade Hamnar: Guiden till smartare hamnar med privat cellulär teknologi, beskriver hur utmaningar med driftstopp, överbelastande hamnar för lastning och lossning, arbetarsäkerhet och miljöpåverkan kan lösas med privata cellulära nätverk.

Privata cellulära 5G-nät ger en snabb, tillförlitlig och säker anslutning, vilket en smart hamns infrastruktur kräver för att hantera de stora mängder data som genereras av kranar, fordon, utrustning och arbetare.

I sammanställningen av rapporten samarbetade Ericsson med ifm electronic, den ledande leverantören av sensorteknologi, samt forskare från managementkonsulbolaget Arthur D. Little för att undersöka och kvantifiera fem användingsområden hos de mest fördelaktiga applikationerna för smart hamnteknologi:

1. Fjärrstyrda fartyg-till-land kranar som lastar och lossar containrar mellan fartyg och hamn med precision och manövrerbarhet.

2. Automatiserade gummihjulsportalkranar som staplar containrar vid terminaler, vilket är avgörande när det hög belastning och det krävs god manövrerbarhet.

3. Automatiserat guidade fordon som navigerar genom hamnen med hjälp av 3D-sensorer, hanterar gods och minskar energiförbrukning och risken för olyckor.

4. Tillståndsövervakning som upptäcker fel innan de inträffar, vilket minskar oplanerade driftstopp och maximerar produktivitet.

5. Drönare som effektiviserar säkerhetsövervakning och möjliggör leverans av dokument från fartyg till hamn vilket minskar kostnader och miljömässig påverkan från bemannade båtar.

Rapporten beräknar att en fullständig återbetalning på investering kan uppnås efter mindre än två år, om samtliga användningsområden tillämpas tillsammans. Efter fem år beräknar rapporten en avkastning på 178 procent för en standardhamn.

En hamn som redan börjat tillämpa denna typ av smart teknologi är hamnen i Livorno, Italien – till exempel utnyttjar den 5G-teknologi för att förbättra utbytet av realtidsinformation mellan aktörer i hamnens terminalprocess. Dessa applikationer har potentialen att minska koldioxidutsläpp med 8,2 procent för en terminaloperation.

Läs hela rapporten för att lära dig mer Uppkopplade Hamnar: Guiden till smartare hamnar med privat cellulär teknologi, och testa Smart Ports Value Calculator för att räkna ut avkastningen för hamnar som tillämpar olika användningsområden.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-03-29
Mikael 3D-printar innovativ skidstav av råvaror från skogenKB Components expanderar i Centraleuropa
2021-03-26
SourceMe:s vision om tillverkningsindustrins nästa generationABUS utvidgar radiostyrningsprogrammet ABURemoteLesjöfors Fjädrar ställer om till fossilfritt och sänker utsläpp med upp till 90 procentÄr ditt företag intresserad av formeln för en IT-driftslösning som verkligen gör skillnad?HCL Technologies lanserar ASM 2.0-ramverk för att omvandla applikations­hanteringen i den digitala eranSafe Control Materialteknik 2021 – firar 20 år och 2 miljoner framgångarAlicat scientific lanserar coda – en ny typ av coriolis massflödesinstrumentProtolabs lanserar ett unikt hackathon i hållbarhet för designingenjörerHar ergonomin hos industri­arbetare glömts bort?Coval GVMAX HD, Mångsidigt vakuum för alla branscherNy rapport från F-Secure: CISO-rollen har skiftat från IQ till EQNy rapport om cybersäkerhet för styrelseledamöter
2021-03-25
Ny HR-roll behövs i pandemins kölvattenAC-D – Ny modulär luftbehandling, helt utifrån dina behovKostnadsfri kompetenshöjning genom Veldi – ansök redan idag!Europeisk VD-allians förespråkar ambitiös klimatstrategiFIEPOS - Framtidens spänningsaggregatVeeam offentliggör nya förbättringar i sitt ProPartner-nätverk i EMEAABB-robotar förbättrar produktiviteten vid Nestlés brasilianska anläggningar med över 50 procentSM-finalerna i bandy 2021Red Bull Racing trimmar Formel 1-teamet med avancerade molnlösningar för dataanalysTA Associates köper majoritetsandel i Unit4 i affär värderad till 2 miljarder dollarBetala hur och var du villEtteplan introducerar HowTo
2021-03-24
Tillförlitlig strömförsörjning med nya kompakta nätaggregat från Schneider Electric Verizon utökar kundupplevelse- och kontaktcenter-erbjudandet med Genesys CloudNytt forskningsprojekt med klimatskyddsmål för pappersindustrinE.ON tecknar ramavtal med RejlersSolör Bioenergi med i satsningen på fjärrvärme i EkeröVarje vätska har ett fingeravtryck – och nu kan det mätas i realtid Södras nya fabrik för KL-trä närmar sig – ökar kapaciteten med tio gångerNytt grepp för att försöka minska klimatoroHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPtado° släpper en rad nya funktioner i sin app TCS ska hjälpa Skanska att bli mer digitalt avanceradeRejlers förnyar ramavtal med Agder Energi i NorgeSTIHL lanserar ny grov­dammsugare för konsumenter
2021-03-23
Nytt webinarium om logistik­fastighets­marknaden i Norden ABB och ETH utökar samarbetet för att främja forskningen om framtidens robotarVertiv underlättar för partner med nya stödfunktionerKyltorn med EC-fläktarna AxiBlade hjälpte företag i tappningsindustrin att spara energiSveriges snabbaste superdator för AI är invigdLambertsson expanderar i Umeå – nu går flytten till nya större lokalerHållbar logistik och självledarskap skapar nya jobbmöjligheter i VästeråsUnik forskarutbildning lockar nya doktoranderCaroline Szyber ny styrelse­ordförande för CM-bolagen
2021-03-22
DENIOS Webinar belyser riskerna kring litium­batterierStockholm Norviks hamn är Årets bygge 2021Coronapandemin har fått offentliga verksamheter att satsa mer på distansarbete och molnlösningarHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPStort genombrott för ”viktlös” energilagringVårens elpriser fem gånger högre än i fjolABB stöttar hållbar tillverkning i Kina
2021-03-19
Ny maskin i vårt TeknikcenterMer exakt grävning med uppdaterade Dig Assist-apparEnersize skriver avsikts­förklaring för att tillhanda­hålla tjänster i IndienSvemester ger högtryck för båtar och samlarbilarEn ny unik lösning för inkoppling av rör till värmepumparSå vårstädar du hemmet smart och få tid över till annat Oracle presenterar innovationer för det autonoma datalagret
Annonser