Rasch i Motala investerar för framtiden - industritorget.se
ONSDAG 02 DECEMBER 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Rasch i Motala investerar för framtiden

Redan på 30-talet var Rasch igång med sin verksamhet och är idag en av Sveriges ledande tillverkare och utvecklare av ventilationsprodukter. I den 10 000 kvadratmeter stora anläggningen i Motala finns en toppmodern maskinpark som nu har utökats med tre nya maskiner från Prima Power och Din Maskin.
Night Train lagersystem, bockautomat och kombinerad stans/vinkelsax – en framtidssäkrad installation
Rasch har investerat i ett Night Train lagersystem där hela materiallogistiken, med allt från förvaring och materialdistribution till de anslutna maskinerna samt mellanlagring av färdiga produkter för att ta ut kit till monteringsprocessen, hanteras.
I den nya installationen ingår en Shear Genius SG1530 stans/vinkelsax-maskin som har kopplats till Night Train, samtidigt som Rasch har anslutit sin befintliga SG1530 med snabbladdningssystem. Den befintliga maskinen köptes som en fristående enhet 2018 för framtida möjlighet till inkoppling i ett Night Train.
Stans/vinkelsax-maskinerna försörjer fem SafanDarley kantpressar samt en kantpressrobot med ämnen via nattåget. Prima Powers SG1530 är en servoelektrisk stansmaskin med en vinkelsax med eget servoelektriskt drivsystem, vilket gör att klipprörelsen utförs både snabbt och med hög precision. Maskinen har integrerad automatisk laddning såväl som utmatning och sortering av detaljerna och skrot som standard.
Slutligen ingår en Prima Power bockautomat EBe3320med 3350mm bocklängd som också är ansluten till Night Train och som även den försörjs med ämnen från stans/vinkelsax-maskinerna. Bockautomaten har servoelektrisk drift vilket resulterar i mycket hög repeternoggrannhet och låga driftskostnader.
Tulus - mjukvara som effektiviserar och förenklar
Rasch har även investerat i Prima Powers mjukvara Tulus Office Premium vilken har en full integrering till affärssystemet. Detta innebär att när en ny kundorder kommer in till affärssystemet så tar Tulus och importerar aktuella 3D-filer, gör en utbredning och automatiskt verktygssätter detaljerna för stansprocessen. Parallellt med detta så genereras även bockprogrammen till bockautomaten automatiskt.
När Tulus har skickat jobben ut till stansmaskinerna så kan även bockautomaten bevaka när råämnena är stansade och därmed starta bockprocessen när de finns tillgängliga.
Tulus håller även ihop kundordern så att man efter bockning kan packa produkterna i ett kit och starta monteringsprocessen när artiklarna är tillgängliga.
”Ett system många i branschen drömmer om”
Richard Uppenberg, säljare på Din Maskin, menar att Rasch har investerat i ett system som han tror att många i branschen drömmer om.
- Investeringen är enormt viktigt för oss och ger oss en ökad kapacitet och en automationslösning, säger Anders Wolving, platschef på Rasch. Att det är möjligt att koppla ihop flera maskiner när marknaden kräver det är också viktigt för att framtidssäkra investeringen. Med Nighttrain kan vi dessutom köra obemannat på kvällar, fortsätter Anders Wolving.
Att valet föll på Prima Power och Din Maskin menar Anders Wolving att det bland annat beror på att maskinerna har korta omställningstider, det är lätt att tillverka i små volymer, maskinerna har en hög kvalitetsnivå och att det är enkelt att byta verktyg.

Stor utbyggnation klar i november
Samtidigt som Rasch har gjort stora investeringar i maskiner så har man också byggt ut sin fastighet med ytterligare 8 000 kvm. Projekt har pågått i ca två år och start för inflyttning i de nya lokalerna sker i november 2020.
I den nya lokalen så får Rasch plats med nytt färdigvarulager, montering, ny lackeringsanläggning samt utleveransavdelning.
- Med den nya fabriken står Rasch stark i många år framöver, avslutar Richard Uppenberg.
Kontaktinformation
Postadress
Box 742
33127 Värnamo
Besöksadress
Silkes­vägen 22
33153 Värnamo
Region
Värnamo
Jönköpings län
Sverige
Orgnr:
556470-5282
Grundat: 1993
Anställda: 40
Välkommen till Din Maskin AB.

DIN MASKIN är ett privatägt företag med inriktning på försäljning av produktionsutrustning för plåtbearbetning. Ett kontrakt med oss är ett långsiktigt samarbetsavtal. Ett avtal som innebär att du ger oss förtroende att leverera produktionsutrustning som skall ge dig möjlighet att uppfylla dina åtagande mot dina kunder.
På denna hemsida presenterar vi våra maskiner och vår personal. Vi beskriver aktuella installationer av maskiner som levererats, presenterar nyheter, beskriver våra lagermaskiner, våra begagnade maskiner samt mycket annat.

Nyförsäljning av maskiner för plåtbearbetning.
Installation, utbildning, underhålls- och akutservice.
Reservdelshållning till hela vårt produktprogram samt även andra maskintyper.
Servicekontrakt för plåtbearbetningsmaskiner.
Kompletterande utbildning på maskiner och programvaror.
Försäljning av verktyg till kantpressar, stansmaskiner och pressar.
Försäljning av begagnade maskiner.
Vår affärsidé är att med kunskap och erfarenhet tillhandahålla och marknadsföra produktionsanläggningar inom verksamhetsområdet plåtteknisk bearbetning för att höja produktivitet, effektivitet och konkurrenskraft inom svensk industri.

Din Maskin skall representera marknadsledande leverantörer som tillverkar kvalitets produkter till konkurrenskraftiga priser. Våra installationer ska kännetecknas av hög tillgänglighet. Leveranser och installationer skall ske enligt de planer som avtalats. Vi ska ständigt förbättra genom målstyrning och kompetensutvecklig. Utbildningen skall vara saklig och noggrann.

Ett avtal med DIN MASKIN är ett långsiktigt samarbete som innebär nöjda kunder.

Välkommen att kontakta oss.

Agenturer

ACF, Österrike (Generalagent)
ADDISON Tube Forming, USA (Generalagent)
AUTOPOL, Sverige
DIMECO, Frankrike (Generalagent)
FINN-POWER, Finland (Generalagent)
FLADDER®, Danmark (Generalagent)
INSPECVISION (Generalagent)
NIBBLER Grindmaster, Sverige
OMERA, Italien (Generalagent)
PRESSE ROSS, Italien (Generalagent)
PRIMA Ind., Italien (Generalagent)
SA RES, Italien (Generalagent)
SAFAN, Nederländerna (Generalagent)
SCHAAL & CO, Tyskland (Generalagent)
Automatpressar
TRANSFLUID, Tyskland (Generalagent)
Wila, Nederländerna (Generalagent)
Kantpressverktyg Finn-Power, Amada, LVD, Beyler m.m

Certifieringar

ISO 9001:2008

Kontakter

Hanna Forthmeiier
Marknadskoordinator
0370-69 34 07
Hannu Hiltunen
Försäljningsansvarig
0370-69 34 62

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-11-19
SCHABLONER FÖR SOCIAL DISTANSERING FRÅN TECHNIMA NORDICNy innovativ lösning från ABB för smart energioptimering av byggnaderNy halvledarbeläggning kan bana väg för framtidens gröna bränslenFör snäll eller för snål? Svenskarnas omfattande lösenordsdelning öppnar upp för bedragare
2020-11-18
Höganäs Verkstads AB köper MTE bäddfräsCERTEX och Klätterteknik blir ett bolagÖppet brev till Maskinentreprenadmarknaden!ABB:s lösning Compact Interior Paint sparar utrymme och ger minskade målningskostnader samt mindre miljöpåverkan100 procent sortering av avfallet när Glöstorpsskolan byggs”Offentliga upphandlingar ett sätt att driva byggbranschen framåt”ChargePoint tillkännager integration med Apple CarPlay – Revolutionerar förarupplevelsen på en växande elbilsmarknad Veeam har nu över 400 000 kunder som använder dess backup-lösningar för att skydda, hantera och frigöra sina dataFörväntad stark julhandel – men ökade krav på flexibilitet
2020-11-17
Ännu vassare support med ny skärande tekniker Nya Mirka® AIROS är den första smarta elektroniska robotsliparenPUB, Singapores nationella vattenförvaltningsorgan, utser ABB att automatisera världens största membranbioreaktorDBT har fått ytterligare två nya medarbetare Cementas byte till A60H dumprar ökade produktiviteten med cirka 30 procentKundunika kapslingarDynabook utökar sitt prisvärda satellit pro-sortiment med ny C40- och uppdaterad C50-modell
2020-11-16
​Nu öppnar Veldi Bemanning i Malmö!Nya Iridium grovlekar för den perfekta finishenGreen Cargo och Schenker AS i samarbete med ny miljösmart lösning för tempererat godsABB tar hem priset för Bästa Elnyhet för andra året i radSkarpare lösning för rakelbladProtolabs nya e-handelsplattform ger utvecklingsingenjörer ännu snabbare service och ökad flexibilitetBäst i landet på klimatförbättrad betongDesignstolen ”Straw” - en hållbar uppstickare med skandinavisk touchZert skräddarsyr utbildningar inom riskbedömning och CE-märkningPandemin har snabbat på företags resa mot “IT-kanten”
2020-11-13
Spara energi med Intelligent VakuumteknikEn bilturné på 200 mil i norr med Jörgen WedmarkNCC undertecknar kontrakt för Lisebergs nya vattenparkKrandagarna 2020 – CERTEX med som föreläsareNya online-mätningar möjliggör effektivare och mer kostnadseffektiva uppstarter.Givande dialog om Sörgraninge mångfaldsparkBolt blir Europas största mikromobilitetsleverantör nästa år – siktar på att ha 130 000 elsparkcyklar i mer än 100 städer
2020-11-12
Fullspäckat digitalt seminarium om smarta industrilösningarDigitala checklistor underlättar vardagen100 gånger kvalitet med Trygg plåtMotala Verkstad Groups verksamhet i AB Motala Verkstad utser VD för framtidenSödra lanserar Wood Solutions för växande partnerskap inom hållbart träVälkommen till ett webbinarium om Trygg plåtDe utsågs till Svealands främsta entreprenörerArvals resultat för tredje kvartalet: +7% tillväxt för den finansierade vagnparken
2020-11-11
Smart Manufacturing och Logistics & Automation Malmö ställs in på grund av pandeminDurma Fiberlaser erbjuder tre olika optionerAnimation av digital flödesvakt för vatten - PF3WB/C/S/R Nu ska södra Sveriges främsta entreprenör utsesMimecast: Tre av fyra medarbetare äventyrar företagets IT-säkerhetCTEK E-Mobility lanserar nästa generations elbilsladdare Honeywell och Vertiv satsar på hållbara datacenter
2020-11-10
Den tunnaste rotationsenheten med elektrisk bromsHälften fortsätter permittera - stora variationer hos underleverantörernaVolvo presenterar F-generationens ECR50 - enastående mångsidighet och användarvänlighetSmart vattennät hjälper Anglian Water att förebygga vattenbristBoliden Rönnskär – världsledande på metallåtervinningFörpackningsändring och ny färgkodning på Q&E-ringarNy rapport: 2,6 miljoner laddbara personbilar kan rulla på svenska vägar inom tio årJönköping Energi investerar i företaget Primrock tillsammans med fyra energibolagNy rapport pekar på behovet av hybrida molnlösningar som möjliggör kontinuerlig drift
2020-11-09
Schuchardt Maskin AB är med och skapar nästa generations tekniker
Annonser