SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ren luft utan föroreningar förbättrar arbetsmiljön

Specialister på utsug, fläktar och filter
De är specialister på utsug, fläktar och filter för alla slags arbetsmiljöer men det var evakueringen av svetsrök som blev startskottet för Fumex. Från tillverkning i Skellefteå säljs utrustning över hela världen – och visas just nu på Elmia Svets och Fogningsteknik.

– Svetsutsug är ju i fokus här, och det var ju så Fumex föddes en gång på 70-talet, berättar Rickard Lindblad.

Då var Skellefteåföretaget en mångsysslande smedja där man tillverkade allt från baklastare till stegar. Idag är Fumex en världsledande tillverkare inom sektorn för miljöteknik med egna dotterbolag i USA, Kina och Tyskland samt distributörer över hela världen.

– Men huvudkontor och tillverkning ligger fortfarande i Skellefteå, förklarar Rickard.

God arbetsmiljö ger produktionseffektivitet

Fumex produktprogram omfattar allt från punktutsug för industrimiljö med svetsrök, oljedimma och gaser till utsug för fordonsavgaser, fläktar, styrautomatik och filter. Dessutom har Fumex ett brett sortiment för laboratoriemiljö.

– Vi är världsledande på laboratoriesidan, säger Rickard.

Att arbetsmiljön värnas med tillgång till ren luft utan föroreningar är en självklarhet utifrån rådande lagstiftning – men lika viktigt för produktionseffektivitet. Och Fumex roll i det hela, förklarar Rickard, är att erbjuda kunderna hög servicegrad och korta leveranstider.

– Vi strävar efter att alltid vara tillgängliga, svara snabbt och att hjälpa kunderna med all slags specialanpassning av produkterna, säger Rickard.

Lättmanövrerad och positionsstabil arm

Punktutsuget Fumex PR är den arm man säljer mest av. Den finns i flera olika storlekar, från 1,5 till 11 meter, och kännetecknas av ny teknik i kombination med nya material och fokus på design som ger många viktiga fördelar.

– Vi jobbar mycket med användarvänligheten och det gör att Fumex PR är unikt lättmanövrerad och extremt positionsstabil. Huven är optimalt designad för svetsrök och både sugeffektivitet och uppfångningsförmåga är maximal, säger Rickard.

Ulrika Elmersson
Mässansvarig
Elmia Produktionsmässor
ulrika.elmersson@elmia.se
036-152002
Kontaktinformation
Postadress
Mäss­vägen 12
55454 Jönköping
Besöksadress
Elmia­vägen 11
55454 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556354-2413
Grundat: 1989
Anställda: 78
Om Elmia

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster.

Vi nöjer oss inte med att bara vara uppdaterade med allt som händer i din bransch.

Vi vill inspirera, sporra och driva på utvecklingen. Räkna med Elmia som en aktiv partner i din värld.

Kontakter

Lotta Frenssen
+46 36 15 20 38

Filmer

Hur hittar jag nya kontakter inom tillverkningsindustrin?

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-05-29
ABB överbryggar kunskapsklyftan Castellum utökar ytorna till FörsäkringskassanVentilsortiment erbjuder snabbast möjliga montering Varnar för IT-kostnadsfällornaColoreel stärker sin patentportfölj
2023-05-26
Fallskydd från Cranemech: säkerhet på arbetsplatsen Högkvalitativa transporttankar från MPPEntreprenad och anläggningsmaskinerOmarbetade högprecisionsfräsarKongress med extra allt
2023-05-25
Gnosjö har Nordens största hydromatpark VBN Components nya maskinVad företag ska tänka på vid val av företagsabonnemangDubbade däck på hjul­lastaren ger säker snöröjningTillkännager Partner Award-vinnarna på SPHERE23
2023-05-24
Hur man löser storleksbegränsningar?Account Manager Western Sweden & DenmarkBra resultat på CementaNordic Laser Technology CenterUppdaterad snedsätesventil
2023-05-23
Kundutbildning i fjädertek­nik hos lettiskt kundföretagAros Kapital blir officiell partner till IFK GöteborgHar ni behov av specialmaskiner?Bildanalys & Vision byter namn till Computer VisionConsilium Safety Group och Roxtec i samarbete