SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Robotpunktsvetsning effektiviserar större projekt

Hur fungerar en punktsvets?
Mängden robotar i den svenska industrin ökar kraftigt och JM hamnar inte efter. JM Indutech erbjuder tjänsten punktsvets och har därmed tillgång till två punktsvetsrobotar vid större arbeten som de erbjuder till konkurrenskraftiga priser.

Hur fungerar punktsvets?


Punktsvetsning är en typ av motståndssvetsning. Det är en relativt gammal process där svetsprocessen går ut på att svetsa samman ett material utan att använda någon form av tillsatsmaterial.

Hur går processen till?


Själva processen går till på följande sätt. Tryck och värme appliceras på svetsområdet med hjälp av formade kopparelektroder som då fungerar som ledare av elektrisk ström. Denna ström gör att materialet smälter samman vid din punkt där strömmen leds med kopparelektroderna.

Varför man använder koppar är för att materialet koppar har en hög värmeledningsförmåga samt att den har en låg elektrisk resistens. Detta gör att värmen genereras i arbetsstycket (materialet man vill sammanfoga) istället för i kopparelektroderna.

Vart använder man punktsvets?


Punktsvets används ofta inom fordonsindustrin. Ett enkelt fordon har ofta runt 1000 punktsvetsar i dess karosspanel. Detta jobb kan dock utföras på kort tid med punktsvetsrobotar. Andra industrier som använder punktsvets är flyg, järnväg, tillverkning och elektronik.

Manuell punktsvets


Många svetsverkstäder använder sig av manuella punktsvetsar för att kunna skapa komplexa former med mindre ansträngning en om man skulle använda sig utan andra former av svetsning som till exempel TIG- och MAG-svetsning.

Robotpunktsvets


Robotpunktsvetsning fungerar precis på samma sätt som en vanlig punktsvets (motståndssvetsning). Man fäster helt enkelt ett speciellt punktsvetsverktyg på robotens arm som tillåter punktsvetsning. Precis som med en manuell punktsvets består verktyget av en tvåfingrad klämma med koppar på varje spets.

Varför du skulle vilja använda en robotpunktsvets är av följande skäl. För det första så arbetar en robot obehindrat en längre tid eftersom arbetet är automatiserat. Robotpunktsvetsen skicklighet är obesegrad då den kan komma åt arbetsstycket från vilken vinkel som helst vilket kan vara opraktiskt för en manuell punktsvets. Hitta din nästa robot på industritorget.
Kontaktinformation
Postadress
Timmer­vägen 70
92133 Lycksele
Besöksadress
Timmer­vägen 70
92133 Lycksele
Region
Lycksele
Västerbottens län
Sverige
Organisationsnummer:
556913-3605
Grundat: 2012
Anställda: 26
Välkommen till JM Indutech AB!

Ditt förstahandsval i plåtbranschen

Vi utför allt inom plåtbearbetning med störst fokus på tunnplåt. Från laser eller nibbling till bockning, svetsning och pulverlack. Vi monterar även så kunden kan få en färdigpackad produkt direkt till slutkund. JM InduTech har idag en produktionsyta på 6000m².

Verksamheten bedrivs i egna lokaler i metropolen Lycksele. Vi producerar allt från prototyper, små serier till stora volym seier. JM Indutech löser helt enkelt det ni vill ta fram i plåt.

JMI:s produktion kännetecknas av kvalitet, flexibilitet och gedigen erfarenhet genom hela produktionen.

Har du behov av omklädningsskåp,
kontakta oss för offert.

Certifieringar

ISO 9001:2015

Kontakter

Jonas Öhman
VD
+46(0)95034833
Mats Fjällström
PRODUKTIONSCHEF
+46(0)95034832

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-06-15
Ny landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
2022-06-14
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
2022-06-13
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomationMöt en av våra anställda: Johan EdbomIndustrirör från Jernbro Företagsfinansiering med stöd av EUAnders utmanar traditionella sätt att utforma fabrikerVärldens första elbilspool med laddning utan sladdVälkommen till lanseringen av Elektronikmässan Stockholm!Ramirent tecknar ramavtal med SinfraFörsta spadtaget för NP Nilssons nya logistikcenter!Ta med hemmakontoret till mässan Advanced EngineeringGKN Aerospace deltar i nytt EU-projektNexer tilldelas ramavtal med IneraNu öppnar Norrbotten Stål
2022-06-10
Enklare att använda teknik för hållbara byggnaderKundcase med 3D-scanner från PhotoneoSchneider Electric tilldelas flera prestigefyllda designpriserTransportbandsreparation på rekordtidVerdion säkrar en ny spek­ulativ möjlighet i Sverige Fördubbling av antal bluff-sms Fortsatt tryck på försörjningstrygghetenABB och Börjessons Lastbilar stöttar utbyggnadenTekniska museets samling fyller 100 årNytt utgångsläge när Science Village ska växaBolist Emmaboda gjorde rekordartad ökning på 4 årDell Technologies i partnerskap med AI Sweden
2022-06-09
Ewellix Nordics expanderarLevererade anläggnings­maskin tillverkad med fossilfritt stål till kundSveriges största laddgata invigdDags att ta vara på industri 4.0-vågen Tysk förpackningstillverkare integrerar ABB:s automatiska pappersprovningStora klimatvinster med utvinning i SverigeXiaomi lyfter och inspirerar unga kreatörer i AfrikaNordomatic fortsätter sin europeiska expansion