SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Säkerhet och renlighet inom livsmedelsproduktion

Kopplingsskåp i Hygienic Design från Rittal
Automation24 utökar sortimentet för livsmedelsindustrin / Nytt i butiken: Kopplingsskåp i Hygienic Design från Rittal

Livsmedelsproduktion är en bransch med höga krav på kvalitet och hygieniska produktionsprocesser. Automation24 har sedan en tid tillbaka erbjudit lämpliga komponenter och enheter för processoptimering och övervakning. Med kopplingsskåpen HD (Hygienic Design) från Rittal utökar näthandlaren nu sitt sortiment inom området livsmedelsproduktion med en funktionell och hygieniskt säker serie som bidrar till ett kontamineringsfritt arbetsområde.

Olika storlekar – hygienisk design
Många processer inom livsmedelsindustrin kan förenklas genom användning av hög kvalitativ automationsteknik. Till exempel har Automation24 nyligen börjat erbjuda högkvalitativa kopplingsskåp från Rittal, vilka på ett optimalt sätt skyddar styr- och övervakningskomponenter från eventuell kontaminering i produktionsprocessen samt från vatten och kemiska rengöringsmedel. De rostfria lösningarna finns i olika storlekar.

De erbjuder skyddsklass IP66 och därmed högt skydd mot vatten och damm. Med en takyta som lutar 30 grader är skåpen utformade så att all vätska som samlas vid rengöring rinner av direkt. För att hålla fukt ute är dörrarna försedda med en yttre spaltfri silikonfog. Tack vare den blå färgen kan livsmedelsföroreningar snabbt identifieras.

Olika komponenter kan på ett säkert sätt integreras i kopplingsskåpet med hjälp av den medföljande monteringsplattan.

Konfigurera heltäckande lösningar själv
"Inom industriell livsmedelsproduktion är konsekvent produktkvalitet, efterlevnad av hygienföreskrifter och hög effektivitet allra viktigast", säger Thorsten Schulze, VD för Automation24 och särskilt ansvarig för sortimentshanteringen. “För att fullt ut stödja våra kunder i valet av rätt processinstrumentering är produkterna märkta med lämplig skyddsklass. Dessutom kan ett brett utbud av alternativ sättas ihop med hjälp av konfiguratorn - det gör att individuella lösningar kan anpassas till lokala förhållanden."

Omfattande sortiment för livsmedelsproduktion
Förutom fotoceller och ljussensorer finns även induktiva eller kapacitiva givare från olika varumärken för tillförlitlig positionsdetektering. För mätning och styrning av processer hittar kunderna tryck-, temperatur- och nivågivare med lämpliga skyddsklasser och en hygienisk design. Till exempel mäter Vibronic gränslägesgivare Liquiphant FTL33 från Endress+Hauser på ett tillförlitligt sätt nivån på vätskor, oavsett mediets egenskaper.

Säkra och permanenta tätningar kan implementeras med olika anslutningstekniker. Automation24 erbjuder konduktivitetsgivare, pH-givare och analystransmittrar inom kategorin processanalys. Process sekvenser kan spelas in och visualiseras med dataloggar som Ecograph från Endress+Hauser.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-27
Nordbygg planerar långsiktigt Samarbete vid byggnation i Boden.7 av 10 företag har otillräcklig kompetens
2024-05-24
Optiska mätsystem för modern industriFramstående svetsmetoder & maskiner Effektivitet och precision med vertikala svarvarMaximal flexibilitet för din säkerhetFörstärk arbetsplatsen med ruggade laptops
2024-05-23
Installationstestning som den borde varaNödstopp – Med belyst statusindikationProduktnyheter som måste upplevasAllt du behöver veta om hydraulhammareEtt viktigt verktyg för varje lyftbehov
2024-05-22
Skapa balkar och hela stommar i 3DNyanställda tjejer på SkrotSmart i TrollhättanMissa inte vår senaste nyhet!Hos DynaMate är mät­skalorna i trygga händerVakuumpumpars roll i moderna industrier
2024-05-21
Framtidens industrimaskiner Bli en luftens hjälteDamaskus Maskinskydd är involverad Scania öppnar för order Närproducerat i norr