SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Så här kan även du exportera till USA

Effektiv flygfrakt
Export till USA kräver en noggrann planering och förståelse för de komplexa regler och föreskrifter som styr internationell flygfrakt. I artikeln ska vi går vi igenom hur frakt- och tullmäklare, som Ingstad & Co, kan erbjuda pålitliga lösningar för företag som strävar efter säker och effektiv export till USA och andra globala destinationer.

Fördelar med flygfrakt


Vid situationer där tidsaspekten är avgörande, utgör flygfrakt den optimala lösningen. Det är inte bara snabbt utan även pålitligt och säkert. Flygtransport passar särskilt väl för produkter som är av högt värde, ömtåliga eller kräver snabb leverans. Dessutom, på en dynamisk marknad som kontinuerligt förändras, möjliggör flygfrakt den flexibilitet som krävs för snabb anpassning till nya leveranskrav och förändringar.

Regler och föreskrifter i samband med flygfrakt


Internationell och nationell lagstiftning reglerar flygfrakt, och som medlem i flygorganisationen IATA har Ingstad & Co gedigen kunskap om dess regelverk. De säkerställer att varje sändning följer de aktuella lagarna och förordningarna, vilket säkerställer en smidig och problemfri transportprocess.

Det här bör du tänka på innan export


Innan export till USA kan ske, finns det många viktiga aspekter att beakta för en framgångsrik och problemfri fraktprocess. Här är några överväganden:

• Tullregler och exportdeklaration: Försäkra dig om att du har en grundläggande förståelse för de tullregler och exportdeklarationer som gäller för varorna du planerar att exportera till USA. Detta inkluderar att vara medveten om eventuella restriktioner och krav.

• Dokumentation: Se till att all nödvändig dokumentation är korrekt och komplett. Det kan inkludera handelsfakturor, packlistor, fraktkostnader och andra relaterade dokument som krävs för en smidig tullhantering.

• EORI-nummer: Kontrollera om du behöver ansöka om EORI-nummer (Economic Operators Registration and Identification) för att kunna genomföra exporten ut från EU.

• Möjliga tulltillägg: Ha kännedom om eventuella tulltillägg och för att hantera dessa kostnader på ett effektivt sätt.

Ingstad & Co är din pålitliga frakt- & tullmäklare


Med expertis inom flygfrakt och tullhantering erbjuder Ingstad dig skräddarsydda tjänster som minimerar hinder och optimerar din export. Dessa är några av de verktyg som Ingstad & Co besitter:

- Professionell tullhantering: Deras erfarna personal hanterar alla tullärenden med precision och effektivitet. De är anslutna till Tullverkets TDS och är AEOF-certifierade, vilket innebär snabba och korrekta tulldeklarationer samt fördelar i gränsöverskridande verksamhet.

- Strategiska partnerskap: Ingstad & Co är din tullmäklare, vilket innebär att dem inte bara förenklar tullprocessen utan också skapar strategiska partnerskap för att optimera din export. Deras djupa förståelse för internationella fraktregler och tullformaliteter gör dem till en pålitlig resurs för företag som strävar efter smidig och problemfri export.

- Effektiv exportdeklaration: Rätt tullbehandling är avgörande för att minimera kostnader. Ingstad & Co erbjuder expertis och stöd för korrekta exportdeklarationer.

- AEOF-Certifiering: Deras AEOF-certifiering medför lättnader i gränsöverskridande verksamhet för dig som kund. Genom dokumenterade och säkra rutiner genom hela verksamheten kan dem erbjuda företag fördelarna av en certifierad ekonomisk aktör.
Ingstad & Co strävar efter att vara mer än bara en leverantör av logistiktjänster. Dem är din partner som aktivt arbetar för att underlätta din exportprocess.

Ta kontakt idag för att upptäcka hur din exportmarknad kan bli mer framgångsrik!
Kontaktinformation
Postadress
Hyre­gatan 9
21121 Malmö
Besöksadress
Hyre­gatan 9
21121 Malmö
Region
Malmö
Skåne län
Sverige
Organisationsnummer:
556063-9329
Grundat: 1873
Anställda: 10
Ingstad & Co är en internationell frakt- & tullmäklare: Transporter från vilken plats i världen till vilken destination som helst. Med egna kontor & agenter på alla större platser i världen. Vi hanterar sjö, flyg, väg och järnväg.
Vi är experter på tullfrågor. Det gäller till exempel tullklareringar. Vi är även AEOF-certifierade av Tullverket. Det ger snabba och korrekta tulldeklarationer för våra kunder.
Vi ger dig personlig service och rådgivning före, under och efter din sändning. Vi bryr oss om ditt gods hela vägen. Du kan även nå oss vid akuta situationer utanför kontorstid.
Ingstad & Co är miljöcertifierat enligt ISO 14001/2015 och arbetar med miljöhänsyn i hela verksamheten. 

Certifieringar

AEOF enligt Tullverket – IATA Cargo Agent – ISO 14001:2015

Kontakter

Maria Ingstad Lells
VD
040 745 89
Ingmar Ingstad
Ägare
040-745 80
Hans Holmgren
Operations Manager
+46 (0)40 745 80
Johan Kristoffersson
Transport Manager Road & Sea
+46 (0)40 745 80

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-20
DIRA Robotbrag 30-31 MajVolvo L110H och L120H uppdateras Ny undersökningNewsec exklusiv rådgivare Skrivare allt oftare målta­vla för säkerhetsintrång
2024-05-17
Volvo CE presenterar omfattande rapporterMinimera produktspill Grundstenen för pålitliga VVS-systemEaton lanserar inbytes­kampanj för UPS-system Besök Swecons digitala monter
2024-05-16
Dessa fyra cyberhot växer extra snabbtONE startar ny containerlinjeIVECO Göteborg fyller 25 årSmart och klimatanpass­ad vattenhantering Byggföretag i Umeå på frammarsch
2024-05-15
ELESA vinner Good Design® Award Ny YSTA Sopvals Proffs L Clara blir VP Strategy & TransformationJordfelsbrytare uppfyller europeiska standarder 71% av styrelser tonar ner cyberriskernas allvar
2024-05-14
Montico ny utbildningsaktörYstaMaskiner present­erar nytt kättinghuvud Vårt modulära PLC Handla bra grejer till jobbetAllt fler superdatorer drivs med AMD