SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Så skapar du en behaglig ljudmiljö

Trött på störande ljud på jobbet? Du är inte ensam, men som tur är kan problemet lösas på flera sätt – alltifrån att inreda rummet med mjukare ytor och material till att spela upp naturliga bakgrundsljud. Nedan listar vi tio av de enklaste och mest effektiva lösningarna.
Dåliga ljudmiljöer är ett av våra vanligaste arbetsplatsproblem. Det räcker med små störningsmoment för att koncentrationen ska minska och stressen öka. Samtidigt får det inte bli för tyst, för då kan vi störas av andra ljud, som kollegors samtal. En bra måttstock är att du ska kunna höra att dina kollegor pratar, men inte vad de säger.

Tio tips för en bättre ljudmiljö
Så vad krävs då för att skapa en bra och behaglig ljudmiljö på kontoret? Svaret finns nedan: i form av tio olika sätt att ljudsäkra din arbetsplats.

1. Vägghängda ljudabsorbenter bidrar inte bara till att sänka ljudnivån i rummet, de kan också ge ett lyft för arbetsmiljön i allmänhet genom att bli till en prydnad för hela kontoret. Finns i flera olika färger och former – så det är bara att släppa loss kreativiteten och mixa och matcha efter egen smak.

2. Textilier i alla dess former dämpar ljudnivån och tumregeln är: ju mer tyg och veck, desto bättre. Stilrena gardiner, draperier och mattor är alltså inte bara en fröjd för ögat, de är bra för örat också.

3. Stoppade möbler fungerar alldeles utmärkt som ljuddämpare. Därför är tygklädda kontorsstolar, fåtöljer och soffor ett givet inredningsval i rum med hårda golv och få textilier i övrigt.

4. Öppna bokhyllor fyllda med böcker hjälper till att reducera ljuden, till skillnad från stängd förvaring med hårda dörrar som reflekterar ljud och kan skapa irriterande efterklang.

5. Växter är naturliga ljuddämpare som dessutom renar luften och gör arbetsplatsen mer trivsam. Den öppna topplådan i vår serie Modulus passar perfekt för växter och är en bra lösning att placera ovanpå din Modulus hylla.


6. Sätt mobilen och datorn på ljudlöst – en självklarhet eller hur? Då slipper du och dina kollegor att avbrytas av distraherande ljudsignaler från exempelvis sms eller push-notiser.

7. Filtklädda möbeltassar och så kallade Silent Socks förhindrar störande skrapljud från stolsben. Ger samtidigt golvet ett extra skydd genom att stolen glider lättare.

8. Golv- och bordsskärmar med ljudabsorberande fyllning gör stor skillnad för arbetsmiljön, särskilt i öppna kontorslandskap där de effektivt tar hand om oönskade ljud från kontorsmaskiner, tangentbord och högtalande kollegor. Därtill skapar skärmarna rum i rummet och ger medarbetarna en chans till efterlängtad avskildhet.

9. Ljudabsorberande anslagstavlor med mjuka ytor av textil fyller två funktioner. Dels dämpar de ljudreflexionerna från väggarna, dels är de perfekta för kom-ihåg-listor och informationsspridning kollegor emellan.

10. Inspelat bakgrundsljud som fågelkvitter, vindsus och porlande vatten har en både avslappnande och positiv effekt på oss människor. Sådana naturliga ljud kan dessutom dölja andra, mer störande bakgrundsljud – även när de spelas på en relativt låg ljudnivå. Enkelt och bra!
Kontaktinformation
Postadress
Transport­vägen 23
30230 Halmstad
Besöksadress
Transport­vägen 23
30230 Halmstad
Region
Halmstad
Hallands län
Sverige
Organisationsnummer:
556190-7329
Grundat: 1975
Anställda: 206
Välkommen till AJ Produkter AB!

I över 40 år har AJ Produkter levererat inredning till kontor, skola, lager och industri. Konceptet har varit detsamma sedan starten – att vara ett ledande företag som erbjuder förstklassiga och attraktiva produkter till rätt pris. I vårt sortiment finner du tusentals produkter att välja mellan, levererat till din dörr precis när du behöver dem.

Allt detta lättillgängligt via vår inspirerande katalog, vår E-handel som är öppen dygnet runt eller via ett samtal till någon av våra säljare. Ett koncept som utan tvekan är lika aktuellt idag som när det startade.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2000

Kontakter

AJ Kundservice
035-180 500

Filmer

AJ Produkter | Kontorsförvaring | Förvaringsskåp

AJ Produkter | Kontorsförvaring | Förvaringsskåp
AJ Produkter firar 40år!
Väx med oss | AJ Produkter & MTA bygg
AJ Produkter | Så väljer du rätt kontorsstol

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-27
Nordbygg planerar långsiktigt Samarbete vid byggnation i Boden.7 av 10 företag har otillräcklig kompetens
2024-05-24
Optiska mätsystem för modern industriFramstående svetsmetoder & maskiner Effektivitet och precision med vertikala svarvarMaximal flexibilitet för din säkerhetFörstärk arbetsplatsen med ruggade laptops
2024-05-23
Installationstestning som den borde varaNödstopp – Med belyst statusindikationProduktnyheter som måste upplevasAllt du behöver veta om hydraulhammareEtt viktigt verktyg för varje lyftbehov
2024-05-22
Skapa balkar och hela stommar i 3DNyanställda tjejer på SkrotSmart i TrollhättanMissa inte vår senaste nyhet!Hos DynaMate är mät­skalorna i trygga händerVakuumpumpars roll i moderna industrier
2024-05-21
Framtidens industrimaskiner Bli en luftens hjälteDamaskus Maskinskydd är involverad Scania öppnar för order Närproducerat i norr