SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Sandvik Coromant inviger framtidens kontor i Uppsala

Pressträff 24 maj 2021 kl. 16.30
Sandvik Coromant är inte bara världsledande när det gäller metallbearbetning, de är också innovatörer när det gäller arbetsmiljö och arbetssätt. Den 24 maj inviger de sitt första kontor i centrala Uppsala och möter därmed den nya tidens krav på en bra och tillgänglig arbetsplats.

Pressträff 24 maj 2021 kl. 16.30 med möjlighet att träffa Sandvik Coromants vd Helen Blomqvist. Kl. 17.00 invigs lokalerna med assistans av Johan Ståhls magi. Anmäl intresse till nadia@sodratornet.se senast 22 maj.

Sandvik Coromant är en del av industrikoncernen Sandvik och har tillverkning över hela världen. Med sina 1 300 anställda i Gimo, 40 minuter norr om Uppsala, är de en av regionens största privata arbetsgivare. Anläggningen är världens största i sitt slag och präglas av robotar, avancerad IT och höga miljöambitioner. World Economic Forum har pekat ut Gimo, och ett 50-tal andra anläggningar runt om i världen, som ett ”Lighthouse” – en utmärkelse för framtidens industri som bara en annan industri i Sverige fått tidigare.

För en attraktiv arbetsplats
Att locka till sig kompetent personal är helt avgörande för ett industriföretag och man måste vara lyhörd för att skapa en attraktiv arbetsplats – det handlar om innovation, möten och möjlighet till distansarbete. Uppsala är en universitetsstad som ligger mitt emellan Sandvik Coromants anläggningar i Sandviken, Gimo, Kista och Västberga i Stockholm. Platschefen i Gimo, Joakim Fagerudd, har varit drivande bakom satsningen med ett kontor beläget i centrala Uppsala:
– Vi ska attrahera stjärnor, främst som personal men också forskare och samarbetspartners. Det nya kontoret gör att fler får ihop vardagen, men det kommer också vara en mötesplats som föder nya spännande idéer, berättar Joakim.

Robot påminner om Gimo
Kontoret ligger i en av Uppsalas mest spännande byggnader på Stationsgatan 25, som en del i BASE10. Detta gör att Sandvik Coromants lokaler ingår i ett större ”co-working space”, tillsammans med flera mindre innovativa företag i tech-branschen. I skyltfönstret mot Strandbodgatan arbetar en industrirobot från ABB, som en påminnelse om hur tillverkningen ser ut i Gimo. Från kontoret är det mindre än hundra meter till perrongerna på Uppsala station, vilket underlättar för både pendlare och samarbetspartners.

Nytt grepp i branschen
Det nya kontoret kommer inte ha några fasta, traditionella platser men flera bokningsbara mötesrum och 30 mobila arbetsplatser.

– Co-working och distansarbete har funnits ett tag, men inom tillverkningsindustrin är det här ett helt nytt grepp. Alla våra anställda kan förstås inte jobba på distans men allt från ingenjörer och IT- experter till miljöexperter och ekonomer kan mycket väl jobba från Uppsala ett par dagar i veckan, säger Joakim Fagerudd, platschef på Sandvik Coromant i Gimo.

Kontaktpersoner
Anne Björk, presskontakt för Sandvik Coromant, anne.bjorck@sandvik.com, 070-616 32 74
Joakim Fagerudd, platschef, Sandvik Coromant i Gimo, joakim.fagerudd@sandvik.com, 0703-57 20 81

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-06-15
Ny landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
2022-06-14
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
2022-06-13
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomationMöt en av våra anställda: Johan EdbomIndustrirör från Jernbro Företagsfinansiering med stöd av EUAnders utmanar traditionella sätt att utforma fabrikerVärldens första elbilspool med laddning utan sladdVälkommen till lanseringen av Elektronikmässan Stockholm!Ramirent tecknar ramavtal med SinfraFörsta spadtaget för NP Nilssons nya logistikcenter!Ta med hemmakontoret till mässan Advanced EngineeringGKN Aerospace deltar i nytt EU-projektNexer tilldelas ramavtal med IneraNu öppnar Norrbotten Stål
2022-06-10
Enklare att använda teknik för hållbara byggnaderKundcase med 3D-scanner från PhotoneoSchneider Electric tilldelas flera prestigefyllda designpriserTransportbandsreparation på rekordtidVerdion säkrar en ny spek­ulativ möjlighet i Sverige Fördubbling av antal bluff-sms Fortsatt tryck på försörjningstrygghetenABB och Börjessons Lastbilar stöttar utbyggnadenTekniska museets samling fyller 100 årNytt utgångsläge när Science Village ska växaBolist Emmaboda gjorde rekordartad ökning på 4 årDell Technologies i partnerskap med AI Sweden
2022-06-09
Ewellix Nordics expanderarLevererade anläggnings­maskin tillverkad med fossilfritt stål till kundSveriges största laddgata invigdDags att ta vara på industri 4.0-vågen Tysk förpackningstillverkare integrerar ABB:s automatiska pappersprovningStora klimatvinster med utvinning i SverigeXiaomi lyfter och inspirerar unga kreatörer i AfrikaNordomatic fortsätter sin europeiska expansion