SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Sandviks batteri­elektriska lastare Toro™ LH518iB

Förberedd för automation med AutoMine®
Sandvik Mining and Rock Solutions introducerar Toro™ LH518iB med AutoMine®. Den automationsanpassade batterielektriska gruvlastaren genomgår just nu omfattande fabrikstester och den första maskinen levereras till kund under första halvåret av 2023. AutoMine®funktionerna kommer att startas upp under andra halvåret.

Toro™ LH518iB är en uppgradering av föregångaren Sandvik LH518B och kombinerar branschledande batterielektriska- och automationsteknologier. Den automationsanpassade batterilastaren kommer med flera nyheter och förbättrad servicevänlighet. Den senaste versionen av Sandviks intelligenta kontrollsystem är förberedd för AutoMine® och förbättringar av förarmiljö underlättar batteribyten med Sandviks patenterade självbytande batterisystem AutoSwap och AutoConnect.

Maskinen har 18 tons kapacitet och är i grundutförandet anpassad för att utrustas med AutoMine® ombordkomponenter. Dessa komponenter är ett tillval.

Med AutoMine® kan en enda operatör köra hela lastningscykeln inklusive batteribyte på distans. Anslutning och bortkoppling av batterier från laddare och kylare är den enda mänskliga interaktionen som krävs under jord.

"Vi är oerhört stolta över den nya batterilastaren som kommer att sätta standarden för produktiv, hållbar och autonom gruvdrift under jord", säger Jari Söderlund, Head of Product Management, Division Load and Haul, Sandvik Mining and Rock Solutions. "Det här är inte experimentell teknik som kommer att vara klar någon gång i framtiden utan den är utvecklad och redo att levereras till våra kunder i år."

Fabrikstester pågår och de första Toro™ LH518iB-maskinerna förbereds för kundleveranser i Europa, Nordamerika, Australien och Sydostasien under 2023.

För mer information, vänligen kontakta
Jari Söderlund, Head of Product Management, Division Load and Haul, Sandvik Mining and Rock Solutions
Mail: jari.soderlund@sandvik.com
tel: +358 400 517616
Kontaktinformation
Postadress
Stations­gatan 22
81133 Sandviken
Region
Sandviken
Gävleborgs län
Sverige
Organisationsnummer:
556000-3468
Grundat: 1897
Anställda: 44769
Välkommen till Sandvik

Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern med omkring 43 000 anställda med ett starkt fokus att förbättra kunders produktivitet, lönsamhet och säkerhet.

Vår verksamhet är baserad på unik kompetens inom materialteknik, omfattande kunskap om industriella processer och nära samarbete med kunder. Detta har, tillsammans med kontinuerliga investeringar inom forskning och utveckling (FoU), gett oss en världsledande position inom följande huvudområden:

Verktyg och verktygssystem för skärande metallbearbetning
Maskiner, verktyg, service och tekniska lösningar för gruv- och anläggningsindustrin
Avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning

Kontakter

Carina Aspenberg
Presskontakt
-

Filmer

The Sandvik journey - ENG

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-03-17
Dell lanserar nya servrar för edge computingBOLIST Taberg utvecklar butikenKinesiskt verktyg för cyberbrott nu i ryska händer Essitys hållbarhetsarbete
2023-03-16
Mission completed!Produktiv hörnfräsningHexagon i partnerskap med Scada Systems Verizon förändrar i ledningenOslagbart paket från Volvo och Swecon
2023-03-15
ISTech kapmaskiner auto­matiserar din produktionFIEPOS – framtidens spänningsaggregatmySwecon blir mer startsnabbUtmaningar med arbetskraftenSmidmek monterar balkar på 50 ton
2023-03-14
SMARTLINK hjälper digVibrationsmätning: Att mäta är att veta!Spånutsug och filteranläggningarVälkommen till Circular Plastic Summit 2023Beredda när elmaskinerna kommer i stor skala
2023-03-13
Målen för införandet av elfordonSveriges bästa unga plåtslagare 2023B_NEWS #8 Säkerhet och renlighet inom livsmedelsproduktionFilbornaverket fyller tio år