Scantruck rustar upp i både försäljning och service - industritorget.se
ONSDAG 27 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Scantruck rustar upp i både försäljning och service

”Vi önskar att vara optimalt redo till tiden efter corona”, säger direktören och anställer fyra nya medarbetare.
”Vi är hårt drabbade liksom alla andra. Omsättningen gick ner i mars, och vi förväntar vikande försäljning i april. Men det kommer en tid efter corona, och vi tror på att vi snabbast kommer tillbaka i optimalt skick genom att ha bra medarbetare. Därför har vi inte avskedat medarbetare. Vi har faktiskt anställt fyra nya från den 1 april”.

Bo Sundroos, direktör för Scantruck, har precis önskat nya folk välkomna i organisationen. Tre fältmekaniker och ett nytt ansikte i försäljningsavdelningen. Att världen är drabbad av virus behöver inte betyda att framtiden och optimismen också ska vara det. Därför har det inte varit aktuellt att avskeda medarbetare, varken i de danska avdelningarna i Skive och Ringsted, eller i Scantruck AB i Sverige.

”Vi vill hålla fast i våra kompetenta medarbetare. Vi får användning för alla krafter när corona-krisen är över. Vi har naturligtvis hört att andra inom maskinbranschen har reducerat medarbetarstaben. Men vi har alltså en tro på att det motsatta fungerar bäst på lång sikt. Även om vi ju inte direkt sätter nya försäljningsrekord just nu, så har vi hög beläggning både i serviceavdelningen och på verkstan”, berättar Bo Sundroos.

Medan bemanningen därför är normal hos servicefolken och mekanikerna passar andra av personalgrupperna hos Scantruck på att ha semester eller kompledigt. Medarbetare som har möjlighet för att arbeta hemma gör det.

”Vi har varit i besvärliga situationer tidigare. Under finanskrisen 2008 minskade vår omsättning med 70 procent under hösten. Det var tufft, men vi klarade det. Och vi tror på regeringens åtgärder för att Danmark ska komma igång igen”, säger Scantruck-chefen.

”Därför är det naturligtvis en extra stor glädje att precis nu kunna önska fyra nya Scantruck-folk välkomna i medarbetarstaben. Nu ska vi ut och skapa lite omsättning hos vår billeverantör. Vi ska ju använda nya servicebussar till de nya fältmekanikerna”, säger direktör Bo Sundroos.

Else Bach
Marketingkoordinator
Katkjærvej 5
DK-7800 Skive
Phone:+45 96147147
Direct:+45 96147103
Mobile:+45 30384214
Fax:+45 96147148
Web: www.scantruck.dk

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-19
Magnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
2020-05-15
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i KonzEtt partnerskap som genererar innovationerVäxande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovationRedan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
2020-05-14
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapportProtolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljernaPeab bygger bostäder i Esbo
Annonser