SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

SICK Inspector83x

Ger dig AI-kvalitetskontroll färdig att användas
I och med lanseringen av visionsensorn Inspector83x 2D möjliggör SICK machine vision-inspektioner med Artificiell Intelligens för standardinspektioner i krävande produktionslinor med högt tempo.

Den stressfria inlärningsfunktionen hos Inspector83x från SICK kan användas även av icke-specialister i syfte att konfigurera kraftfulla, högprecisa AI-inspektioner vid full produktionshastighet. Genom att bara presentera ett fåtal exempel för kameran kan initiala inspektionsresultat vara tillgängliga på några få minuter.

På samma sätt kan alla ändringar i produktdesign eller batchar snabbt läggas till av en operatör i produktionslinan.

Enkelhet och kraft vid snabb produktion
Upp till 5 MP upplösning och kraftfull inbyggd belysning gör Inspector83x från SICK till en imponerande allroundenhet med hög prestanda. Dess kraftfulla processor med fyra kärnor och snabba dataöverföring genom industrinätverk låter Inspector83x bearbeta AI-inspektioner direkt i enheten, och det med avsevärt högre hastighet än dess föregångare. Dess ytterst exakta och snabba respons - utan behov av extern maskinstyrning - förväntas bli extra praktisk i samband med krävande FMCG-produktionstillämpningar. Som regel kan upp till 15 inspektioner i sekunden utföras tillförlitligt för machine vision-uppgifter, till exempel detektion av defekter eller avvikelser, samt klassificering.

Med Inspector83x från SICK kan tillverkare utföra sina machine vision-inspektioner enkelt och tryggt, samtidigt som de kan förlita sig på ytterst tillförlitliga resultat för tillämpningar inom till exempel tillverkning av konsumtionsvaror, livsmedel och drycker samt fordons- och förpackningstillämpningar. Inspector83x från SICK bemästrar enkelt komplexa inspektioner av medelstora till stora scenarier, inklusive att utvärdera produkter med oförutsägbara egenskaper, samt att verifiera komplicerad hopsättning, optisk teckenigenkänning samt verifiering. Ytterligare produktlanseringar under 2024 omfattar färgmatchning för inspektion av livfulla egenskaper för färgsortering, defektdetektering samt kvalitetssäkring.

AI Machine Vision för icke-specialister
Tillsammans med den förinstallerade Nova-grundprogramvaran från SICK erbjuder Inspector83x enkelhet färdig att användas. Varken specialistexpertis inom machine vision eller tidsödande problemlösning krävs för att definiera en inspektion. Med en vanlig PC ansluten via kamerans USB-C-port eller nätverksgränssnitt kan användarna följa det intuitiva gränssnittet för att presentera exempel för kameran under verkliga produktionsvillkor för att därefter programmera och utföra inspektionen. Så lite som fem exempel kan komma att krävas. Genom att kombinera AI-funktionen med vanliga, regelbaserade verktyg - dvs att lägga till ett enkelt mätvärde - kan inspektionerna konfigureras på ett ytterst pragmatiskt sätt.

Inspector 83x från SICK kan eliminera konventionell komplexitet inom machine vision närhelst ändringar i produktdesign eller förpackningar krävs. Istället för att behöva kalla in en specialist inom machine vision eller en extern konsult för att problemlösa och ange komplicerade, regelbaserade inspektioner kan icke-insatta operatörer enkelt lägga till ett nytt produktexempel, så programmerar kameran sig själv.

För komplicerade scenarier med många fler exempel och stora datauppsättningar har användare möjlighet att få åtkomst till datakraften i dStudio-molntjänsten från SICK i syfte att programmera sitt eget neurala nätverk, som sedan kan exporteras som en liten fil att köras på Inspector83x. Med SICK Nova kan avancerade användare också utöka sina anpassade utvecklingsmöjligheter ytterligare med hjälp av Lua-programmering och HALCON. Den SICK-molnbaserade tjänsten dStudio erbjuder även den unika fördelen i form av medarbetarsamarbete och dataadministrering - även detta med användarvänlighet i fokus.

Snabb dataöverföring med mångsidigt branschnätverkande Efter konfiguration utförs bildslutsatsen direkt på Inspector83x från SICK, och resultaten skickas till maskinstyrningen i form av Ok- / felresultat eller sensorvärden. Inspector83x har optimerats för snabb dataöverföring i industrinätverk med dubbla portar för EtherNet/IP™- eller PROFINET-integrering. En särskilt avsedd och snabb Gigabit-Ethernet-port möjliggör överföring av högupplösta bilder, dataloggning samt TCP/IP-integrering. En inbyggd exportfunktion kan mata ut anpassade konfigurationer för vanliga PLC-typer med ett enkelt knapptryck.

Inspector83x från SICK har sju ingångar och fem utgångar. Den inbyggda funktionen för fördröjning och kö kalibrerar kamerans bildutmatning ytterst exakt baserat på antingen tid eller pulsgivarinmatningar i syfte att aktivera anslutna maskinkontroller, dvs för att utlösa avvisarmekanismen.

Fastän Inspector83x från SICK fungerar utmärkt som en separat enhet finns ett brett utbud tillbehör tillgängligt för installation där så krävs. En särskilt avsedd port för belysning kan anslutas till externa ljuskällor som till exempel bakgrundsbelysning eller ljusskenor. En NIR(Near Infrared)-variant kommer att finnas tillgänglig senare under 2024. Med hjälp av en vanlig C-infästningsgänga kan kunderna montera ett brett optikurval från SICH, samt får även flexibilitet att montera särskilt utformade linser från tredje part för komplexa inspektioner.

SICK är en av världens ledande lösningsleverantörer för sensorbaserade industritillämpningar. Företaget - som grundades år 1946 av hedersdiplomingenjör Erwin Sick och har sitt huvudkontor i Waldkirch i Breisgau, i närheten av Freiburg i Tyskland - är ledande inom såväl teknologi som på sin marknad, och finns globalt representerat med över 60 dotter- och holdingbolag, samt även ett stort antal agenturer. SICK har över 12 000 anställda världen över och omsatte totalt 2,3 miljarder euro under räkenskapsåret 2023.

Mer information om SICK finns på www.sick.com

SICK AB
Storsätragränd 5 B
S-127 39 Skärholmen
Sweden
Josefine Hansson
Telefon: +46 10 110 10 00
josefine.hansson@sick.se
http://www.sick.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-04
Framgångsrikt Konvent och 60-årsfirandeHögkvalitativa packningssatser Specialanpassade mask­inskydd till ECMEC ABtwoday utser Elias Inderberg till ny VDNordens största kollegium
2024-06-03
Smidig materialhantering med ledstaplareSkärning när material är värmekänsliga ISCAR QUICK-X-FLUTEÄventyret börjar med Lesjöfors gasfjädrarOLSONS breddar programmet
2024-05-31
3D-printing för flexibel och innovativ tillverkning Karlslunds Marina på Dalarö väljer BioDisc® BN Framtidens svetsmetod Välj rätt kompressor för verkstaden Framstående teknik för effektiv kabelinstallation
2024-05-30
Ravema distribuerar ScandiTools Lännen deltar på Svenska Maskinmässan 2024 Nytillverkning av 77 år gammal reservdelDen optimala restaurangbelysningenVi hjälper företag
2024-05-29
Rengör och passiverar svetssömmarRätt borstar till din grävmaskin Volvo CE inviger nya anläggningarHögsta utmärkelse vid Red Dot Design AwardStort intresse för nya Plannja Infinity