TISDAG 18 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Sju steg som framåtblickande företag tar i sin digitaliseringsresa

Teknologiansvarigas roll är idag viktigare idag än någonsin.
De måste hantera alltifrån nya förväntningar bland medarbetare till snabbt skiftande affärsmål i linje med förändringar på sin egen marknad – och de är ansvariga för att implementera strategier för att företaget ska lyckas, både ur ett kundnöjdhetsperspektiv och ett affärsperspektiv.

På Okta arbetar vi nära teknologiansvariga på många av världens största organisationer och vi var intresserade av att se hur de hanterar dessa till viss del konkurrerande prioriteringar. För att ta reda på detta genomförde vi en studie baserad på svar från över 1 000 olika beslutfattare inom IT, säkerhet och teknologi, alla verksamma på globala företag med minst 1 miljarder dollar i intäkter. Resultaten gav oss en bra bild av vad som driver dessa företag. Detta är vad vi kom fram till.

Rapporten, Digital Enterprise Report, visar att teknologiansvariga utnyttjar nya affärsmöjligheter och ny teknologi, samtidigt som de fokuserar på säkerhet. Rapporten belyser och identifierar även några av de mer framåtblickande satsningarna hos dessa verksamheter. Investeringar i IaaS, digital transformation och agil applikationsutveckling och Zero Trust och starka autentisering var delar av de mönster som växte fram.

Hur ser en framåtblickande organisation ut?
Genom att bena ut hur dessa globala ledare svarade, så kunde vi måla upp en tydlig bild av hur ett framåtblickande företag ser ut. Nedan följer sju punkter som verksamheter som vill ha inspiration krig hur de ska agera i en värld där teknologi blir allt viktigare:

• Inför molnapplikationer med ett hybridbaserat tankesätt: I allt större utsträckning inför stora organisationer molnapplikationer som komplement till sina on-premise-system. Medan 75% av de svarande kör åtminstone några applikationer i molnet, planerar de flesta stora företag att minst en tredjedel av deras applikationer ska köras on-premise. 62% hade nått över 30% av resan dit, vilket signalerar att även om mångas molnresor just har börjat, så har flera av dem redan kommit en bra bit på väg.

• Öka IaaS-användningen: Att utveckla en portfölj av SaaS-appar är en bra indikator på att ett företag tänker framåt. Även applikationsutvecklingar i molnet indikerar ett genuint framåtblickande tankesätt. 60% av de svarande sa att de skulle utöka sin användning av IaaS under det kommande året, vilket tyder på att ett betydande antal av dem avser hantera sin infrastruktur i molnet.

• Fortsatt digital transformation: Nästan en tredjedel av de svarande befann sig i tidiga skeden kring digital transformation och saknade konkreta planer. Samtidigt var hälften redan på god väg bli digitala och hade antingen börjat forma en plan eller hade redan inlett arbetet med att genomföra en formell strategi för att digitalisera sin verksamhet och teknologi.

• Prioritera kundernas digitala upplevelser genom digital transformation: Företagens strävan efter transformation hade även fått även affärsmässiga konsekvenser - 19% av dem som aktivt arbetade för digital transformation framhävde kundupplevelse som den främsta drivkraften till att driva en digital strategi. Förbättrade digitala upplevelser lyftes fram som en betydande faktor för globala varumärken och deras kunder.

• Omfamna smidig applikationsutveckling: De företag som har en strategi för digital transformation kan gynnas av att utnyttja de lösningar som omfamnas av startup-företag för att hjälpa dem att i snabbare takt utveckla och lansera nya tjänster. 85% av de respondenter som har investerat i digital transformation använder antingen containerisering, mikrotjänster, as-a-service-funktioner eller kontinuerliga leveranser för att möjliggöra smidig applikationsutveckling.

• Anta en Zero Trust-strategi: Att bara förlita sig på förmodat pålitliga nätverk för anställda och partners räcker inte. Zero Trust-strategin påvisar att traditionella perimetrar är otillräckliga. Detta nya tillvägagångssätt möjliggör säker åtkomst oavsett plats, enhet eller nätverk - och 60% av respondenterna arbetade mot eller planerade att införa Zero Trust i sina säkerhetsrutiner.

• Använd en stark MFA-metod: Med en bred och mångsidig uppsättning anställda, entreprenörer och partners måste stora organisationer anta kraftfulla metoder för multifaktorautentisering för att skydda användare och värdefull information. Av de starka faktorerna använde 54% av de svarande mjukvaregenererade engångslösenord, 36% använde fysiska och U2F-tokens, medan 30% använde biometriska faktorer. I slutändan illustrerar spektrumet av potentiella metoder hur omfattande säkerhetsstrategin kan vara, även bland globala företag.

Dessa punkter påvisar att teknologier och implementeras med hänsyn till ett antal olika kriterier, inklusive säkerhet, infrastruktur, applikationer och utveckling, samt att det finns strategiska drivkrafter för digitalisering. Många av de svarande arbetade med ett par av dessa teknologitrender, men hur många är genuint framåtblickande?

Sammantaget arbetar endast 41% av organisationerna aktivt med minst fyra av dessa punkter. Även om denna siffra kan tyckas låg bör man beakta att siffran hoppar upp till 86% när man endast tar hänsyn till två av de framåtblickande kriterierna. Skillnaden illustrerar den resa som den teknologiska processen utgör.

Allteftersom dessa globala företag fortsätter att se avkastningen av sina investeringar, kan det säkert förmodas att de kommer att fortsätta att söka efter nya innovationsmetoder. Okta kommer att finnas med vid deras sida för att göra det möjligt för vilken organisation som helst att använda vilket teknologi som helst.

För mer information, vänligen läs hela rapporten här:

www.okta.com/resources/whitepaper/the-digital-enterprise-report-how-the-worlds-largest-companies-are-evolving-with-technology/
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-11
Lesjöfors nya vd: ”Vi har både utmaningar och möjligheter för 2020”Nyhet! 1-skärig planfräs som ger en mycket fin ytkvalitetVakuumpumpar från Busch till kinesiska sjukhusOQTR-E – Helt nya tiltrotatorer från OilquickKompakt strypbackventil för trånga utrymmenMaskininvesteringar och ökat miljötänk viktiga prio­riteringar på Emballator i HjoFör att öka nöjdheten storsatsar Engcon på sina slutkunder genom sitt gedigna ambassadörsprogramNu byter vi till framtidens elmätare - ger bättre koll på förbrukningenOutSystems fortsätter att växa i SverigeGapwaves lanserar ny fasstyrd 5G-antennSLU och RISE tecknar nytt samarbetsavtalFinja utsedd till årets leverantörspartner 2019!Tre procents bränslebespar­ing för Wiklund TransportHisstillverkaren Aritco väljer hållbar inredningSticksågar med HiKOKIs smarta teknikSjälvfixerande märknings­slang för ledar- och kabelmärkning
2020-02-10
Slang med fuktutdrivande teknik förebygger kondens i tryckluftssystemAnpassning och flexibilitet utmärker norelems nya sortimentVolvos nya P8820D ABG asfaltläggare kombinerar storlek och flexibilitetVäxtvägg, DENIOS miljöbidrag till industrinReparbete med säkerheten i fokusDet började med en rostig amerikanare…Slipmedelstillverkare går samman för hållbarhet100 % tillverkarkompetens – innovativ och mångsidigHubSpots partnerprogram fyller 10 år – lanserar Solution Partner-programKährs träpellets certifierad enligt Sustainable Biomass Program för hållbar biomassaSolcellspark planeras för Hammarby SjöstadSchneider Electric vinnare av Elektroskandias utmärkelse – Årets leverantör 2019Helsingborgsregionen är i toppen av Sveriges viktigaste logistiklägen NCC renoverar bostäder i Danmark för en miljardÖrebroregionen utsedd till årets kompetenslyft av Intelligent LogistikTESAB företag fixar hållbar kyla till Ica supermarket butik
2020-02-07
Reparbete med säkerheten i fokusGillar du innovation och produktutveckling - då är det här något för dig!Gripen E och GlobalEye avslutar utvärdering i FinlandVolvo Cars rapporterar ökad rörelsevinst på SEK14.3 miljarder för helåret 2019Sverigepremiär för Fords laddhybrider på eCar ExpoSmal givar-, ställdonsplint för snabb och säker installationKONE lanserar världens första hissar med inbyggd uppkopplingCapgemini öppnar innovationscenter för att stötta företagÖresundskrafts nätunderhåll lockar internationell publikPremiär på svensk mässa för Volkswagens nya elbil ID.3B&R introducerar en industriel TSN switch för realtidsnätverk3D-printade fönster från NorDan sätter svensk innovation på världskartanKort e-bok ska få teknikrädda att våga börja programmeraHur energisektorn kan säkra driften och ett fungerande samhälleOplanerade stopp inom industrin i fokus på UnderhållsmässanSigma Recruit startar upp i SkövdeNy tjänst som hjälper fler företagare och förändrar branschenLi-ion batteri har framtiden för sigMercedes-Benz Unimog och Aebi Schmidt lanserar kompletta snöröjningsbilar i svenska paketVärldens största Comfort Hotel har öppnat på Arlanda flygplats.Elastisys vinner upphandling av molntjänster till Public Service-bolagVindkraften växer hos Sveaskog
2020-02-06
ABB hjälper till att maximera energieffektiviteten hos framtidens fossilfria stålpilotSäkerhets-PLC Safety SimplifierAnna Björklund går in som ny marknadsdirektör för Tikkurila Fler och fler ME-skolor startas runt om i SverigeJobb- och utbildningsmässa på Sjöängen 11 februariHögtryck i Radonovas instrumentverkstadNorwegian med högre enhetsintäkter, rekordhög punktlighet och högre kabinfaktor Ford Transit kör på gröna bränslen tillverkat av matolja
Annonser