MÅNDAG 27 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Sju steg som framåtblickande företag tar i sin digitaliseringsresa

Teknologiansvarigas roll är idag viktigare idag än någonsin.
De måste hantera alltifrån nya förväntningar bland medarbetare till snabbt skiftande affärsmål i linje med förändringar på sin egen marknad – och de är ansvariga för att implementera strategier för att företaget ska lyckas, både ur ett kundnöjdhetsperspektiv och ett affärsperspektiv.

På Okta arbetar vi nära teknologiansvariga på många av världens största organisationer och vi var intresserade av att se hur de hanterar dessa till viss del konkurrerande prioriteringar. För att ta reda på detta genomförde vi en studie baserad på svar från över 1 000 olika beslutfattare inom IT, säkerhet och teknologi, alla verksamma på globala företag med minst 1 miljarder dollar i intäkter. Resultaten gav oss en bra bild av vad som driver dessa företag. Detta är vad vi kom fram till.

Rapporten, Digital Enterprise Report, visar att teknologiansvariga utnyttjar nya affärsmöjligheter och ny teknologi, samtidigt som de fokuserar på säkerhet. Rapporten belyser och identifierar även några av de mer framåtblickande satsningarna hos dessa verksamheter. Investeringar i IaaS, digital transformation och agil applikationsutveckling och Zero Trust och starka autentisering var delar av de mönster som växte fram.

Hur ser en framåtblickande organisation ut?
Genom att bena ut hur dessa globala ledare svarade, så kunde vi måla upp en tydlig bild av hur ett framåtblickande företag ser ut. Nedan följer sju punkter som verksamheter som vill ha inspiration krig hur de ska agera i en värld där teknologi blir allt viktigare:

• Inför molnapplikationer med ett hybridbaserat tankesätt: I allt större utsträckning inför stora organisationer molnapplikationer som komplement till sina on-premise-system. Medan 75% av de svarande kör åtminstone några applikationer i molnet, planerar de flesta stora företag att minst en tredjedel av deras applikationer ska köras on-premise. 62% hade nått över 30% av resan dit, vilket signalerar att även om mångas molnresor just har börjat, så har flera av dem redan kommit en bra bit på väg.

• Öka IaaS-användningen: Att utveckla en portfölj av SaaS-appar är en bra indikator på att ett företag tänker framåt. Även applikationsutvecklingar i molnet indikerar ett genuint framåtblickande tankesätt. 60% av de svarande sa att de skulle utöka sin användning av IaaS under det kommande året, vilket tyder på att ett betydande antal av dem avser hantera sin infrastruktur i molnet.

• Fortsatt digital transformation: Nästan en tredjedel av de svarande befann sig i tidiga skeden kring digital transformation och saknade konkreta planer. Samtidigt var hälften redan på god väg bli digitala och hade antingen börjat forma en plan eller hade redan inlett arbetet med att genomföra en formell strategi för att digitalisera sin verksamhet och teknologi.

• Prioritera kundernas digitala upplevelser genom digital transformation: Företagens strävan efter transformation hade även fått även affärsmässiga konsekvenser - 19% av dem som aktivt arbetade för digital transformation framhävde kundupplevelse som den främsta drivkraften till att driva en digital strategi. Förbättrade digitala upplevelser lyftes fram som en betydande faktor för globala varumärken och deras kunder.

• Omfamna smidig applikationsutveckling: De företag som har en strategi för digital transformation kan gynnas av att utnyttja de lösningar som omfamnas av startup-företag för att hjälpa dem att i snabbare takt utveckla och lansera nya tjänster. 85% av de respondenter som har investerat i digital transformation använder antingen containerisering, mikrotjänster, as-a-service-funktioner eller kontinuerliga leveranser för att möjliggöra smidig applikationsutveckling.

• Anta en Zero Trust-strategi: Att bara förlita sig på förmodat pålitliga nätverk för anställda och partners räcker inte. Zero Trust-strategin påvisar att traditionella perimetrar är otillräckliga. Detta nya tillvägagångssätt möjliggör säker åtkomst oavsett plats, enhet eller nätverk - och 60% av respondenterna arbetade mot eller planerade att införa Zero Trust i sina säkerhetsrutiner.

• Använd en stark MFA-metod: Med en bred och mångsidig uppsättning anställda, entreprenörer och partners måste stora organisationer anta kraftfulla metoder för multifaktorautentisering för att skydda användare och värdefull information. Av de starka faktorerna använde 54% av de svarande mjukvaregenererade engångslösenord, 36% använde fysiska och U2F-tokens, medan 30% använde biometriska faktorer. I slutändan illustrerar spektrumet av potentiella metoder hur omfattande säkerhetsstrategin kan vara, även bland globala företag.

Dessa punkter påvisar att teknologier och implementeras med hänsyn till ett antal olika kriterier, inklusive säkerhet, infrastruktur, applikationer och utveckling, samt att det finns strategiska drivkrafter för digitalisering. Många av de svarande arbetade med ett par av dessa teknologitrender, men hur många är genuint framåtblickande?

Sammantaget arbetar endast 41% av organisationerna aktivt med minst fyra av dessa punkter. Även om denna siffra kan tyckas låg bör man beakta att siffran hoppar upp till 86% när man endast tar hänsyn till två av de framåtblickande kriterierna. Skillnaden illustrerar den resa som den teknologiska processen utgör.

Allteftersom dessa globala företag fortsätter att se avkastningen av sina investeringar, kan det säkert förmodas att de kommer att fortsätta att söka efter nya innovationsmetoder. Okta kommer att finnas med vid deras sida för att göra det möjligt för vilken organisation som helst att använda vilket teknologi som helst.

För mer information, vänligen läs hela rapporten här:

www.okta.com/resources/whitepaper/the-digital-enterprise-report-how-the-worlds-largest-companies-are-evolving-with-technology/
Kontaktinformation
Postadress
Västmanna­gatan 9
11124 Stockholm
Besöksadress
Västmanna­gatan 9
11124 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-22
​Land Rover Discovery Sport uppdaterasInformationsträffar ökar återbruk av byggpallarDirektflyg från fem städer till Skandinaviens största skidområdeAMAB Hydraul öppnar butik i StockholmReningsverk ovan jord med möjlighet att återanvända renat avloppsvattenTyréns fortsätter sin expansion i Uppsala och flyttar till större kontorSVAB visar framtidskonceptet ToolTip Control på MaskinExpoAlmi Invest investerar i Peafowls unika solcellsteknikGekås Ullareds nya plastpåse ger miljonbelopp till välgörenhet!Dachser Air & Sea Logistics startar verksamhet i SverigeBrister i skydd för anställda vid sanerings- och rivningsarbeteÄngelholm är bäst i landet på avfallshantering
2019-05-21
Rekordung plåtslagare belönas med prestigefylld utmärkelseConrad utmanar marknaden med storsatsning på B2BSkanska bygger bostäder åt SGS Studentbostäder i Göteborg för 385 miljoner kronorFärgstarka profiler speglar het branschFörvärv av Pilotene Transport: Best Transport expanderar vidareTvå vindkraftsprojekt klimatkompenserar alla utsläpp av växthusgaser från BRAUnder 2019 kommer vi att lansera ett tiotal produkter.RF-modul ger ökad säkerhet och precisionGymnasium Skövde i unikt samarbeteRedskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpoNytt sortiment av diamantklingor hjälper dig att kapa som en superhjälte och känna dig oövervinnerlig! Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från StrandsUtvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast Astra Hybrid från Idromatic ger högtryck och ånga på MaskinExpoCatrinelunds Gård går på djupet med gps-lösningar från Ag LeaderMagnus Hall ny ordförande för Eurelectric100 procent koldioxidfritt i alla större norska städer​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå påRobot med känsla för skrotHastig ökning av gastankstationer för tung trafik i SverigeEnergiEngagemangs VD utsedd till årets företagarePiteå kommun satsar på elbussar
2019-05-20
CompuLab presenterar UCM-iMX8M-Mini Hemma hos Värmlands största spannmålsbondeVi hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter.Ny online-auktion med Hilco IndustrialOEM Automatic presenterar världens första SIL 2/PLd radarsystemMatavfall lyfter flyget i ÖstersundDHL Express lanserar sin första regelbundna helautomatiska och intelligenta leveransservice via drönare i KinaSuccé-helg hos Märsta Förenade 4-5/5Andelen fossilt minskar i transportsektorn Tänker JAFO på miljön?Hon blir regionchef för Wästbygg AB i StockholmKompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck Power Circle i Almedalen​Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”Swegon vinner Stora Inneklimatpriset 2018 Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In LabNy försäljningschef för Purus SverigeRookie-VM och Champions Trophy i extremsporten Timbersports Profibus PA till Profinet
2019-05-17
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety Day
Annonser