SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Skärning och formning på en ny nivå med rätt maskiner

Fräsmaskiner – en oersättlig verktygsmaskin
Inom den moderna tillverkningsindustrin är CNC-fräsmaskiner fundamentala för att möjliggöra hög precision och effektiv bearbetning av material. Denna artikel ger en inblick i dessa maskiners betydande roll och användningsområden.

Vad är en fräsmaskin?


En fräsmaskin är en verktygsmaskin som används för att forma och skära olika material genom att avlägsna överskottsmaterial. Dess funktion grundar sig i roterande skärande verktyg som skapar precisionsdetaljer genom att bearbeta material i olika riktningar.

Vad är en CNC-fräsmaskin?


CNC-fräsmaskiner, eller datorstyrda fräsmaskiner, tar fräsmaskintekniken till nästa nivå genom att integrera datorstyrning. Genom exakt programmering styr dessa maskiner rörelserna hos skärande verktyg, vilket möjliggör hög automatisering, repetitiv precision och komplexa bearbetningsmönster.

Så fungerar maskinerna


När det kommer till deras funktion består en fräsmaskin generellt av en spindel som håller skärverktyget och ett bord som stöder arbetsstycket. Maskinens datorstyrning möjliggör exakta rörelser av spindeln och bordet för att forma arbetsstycket. En motor driver skärverktyget och kan programmeras för att utföra olika typer av snitt och former.
Det finns flertalet olika kategorier av fräsmaskin, med olika egenskaper, däribland är några vanliga:

• Horisontella fräsmaskiner
• Vertikala fräsmaskiner
• Portalfräsmaskiner

Vilka har användning av dessa maskiner?


Fräsmaskiner används i en mångfald av sektorer, inklusive metallbearbetning, fordonsindustrin, flygindustrin och prototyptillverkning. Deras mångsidighet och automatiserade precision gör dem oumbärliga för företag som söker effektiva lösningar för materialbearbetning.

Ta hjälp av Duroc Machine Tool för att hitta rätt maskin


När du överväger att investera i en fräsmaskin är det avgörande att välja en maskin av hög kvalitet som är skräddarsydd för att möta dina specifika krav. Aspekter som maskinens storlek, kompatibilitet med olika skärverktyg och dess kapacitet för skärning bör beaktas. Det är också väsentligt att säkerställa att maskinen används korrekt och underhålls regelbundet för att garantera både säkerhet och lång livslängd.

Företaget Duroc Machine Tool förstår vikten av att ha pålitliga industrimaskiner. Som ett led i detta åtagande bjuder Duroc Machine Tool in sina kunder att besöka en av deras befintliga kunder för att få en förstahandsupplevelse av hur deras fräsmaskiner fungerar i praktiken. https://www.industritorget.se/f%C3%B6retag/duroc+machine+tool+ab/20575/ |Duroc Machine Tool| tar även hand om installationen av dina nya maskiner och erbjuder omfattande utbildning för din personal, både vad gäller användning och underhåll av fräsmaskinen.
Kontaktinformation
Postadress
Sned­gatan 1
34250 Vislanda
Besöksadress
Sned­gatan 1
34250 Vislanda
Region
Alvesta
Kronobergs län
Sverige
Organisationsnummer:
556282-7633
Grundat: 1986
Anställda: 30
Vi finns för närvarande representerade på sju marknader: Danmark, Estland, Finland, Lettland, Litauen, Norge och Sverige, vilket gör oss till den största leverantören av maskiner, verktyg, service och support till verkstadsindustrin i Norden och Baltikum.

Vårt motto är ”simply better performance” och vi anser att vår roll är att ge dig förutsättningar för att prestera bättre. Vi fokuserar på goda arbetsrelationer, öppen kommunikation och sunt förnuft, vilket vi ser som ett recept för ett gott samarbete över nationsgränser, språk och kulturer.

Duroc Machine Tool är en del av det börsnoterade bolaget Duroc AB som äger, driver och utvecklar företag som är verksamma inom industri och handel.

Agenturer

BIG, Japan (Generalagent)
Världsledande tillverkare av kraftspännchuckar. Fasverktyg och vändskärsfräsar.
Ceratizit, Schweiz
Komplett vändskärsprogram.
Conzella, Storbritannien
Doosan, Sydkorea (Generalagent)
(tidigare Daewoo) är en av världens största verktygsmaskintillverkare med en starkt ökande marknadsandel i Sverige och Europa. Doosan-gruppen är en av Koreas äldsta industrigrupper, grundat 1896 och startade tillverkningen av verktygsmaskiner 1976. Bred produktpalett av svarvar, fleropar och borrverk, avancerad teknik och enastående driftsäkerhet har gjort kunder och Doosan’s distributörer till vinnare. Huvudfabriken ligger i Changwon, Korea en timmes flygresa från Seoul. För Europamarknaden har Doosan ett supportcenter norr om Düsseldorf för reservdelar och service. Sedan 2010 är Doosan Technical Center öppnat hos Duroc Machine Tool
FORKARDT, Tyskland (Generalagent)
Svarvchuckar.
FPT, Italien (Generalagent)
Flerops maskiner
FRAISA, Schweiz (Generalagent)
Snabbståls- och hårdmetallfräsar, borrar och gängtappar.
HILMA, Tyskland (Generalagent)
Skruvstycken, fastspänningsutrustning.
HWR Spanntechnik, Tyskland
Präglingssystem för runda detaljer.
LANG, Tyskland (Generalagent)
Skruvstycken, präglingsutrustning, nollpunktssystem och automatiseringsutrustning.
MEP, Italien
Kapmaskiner för stål och metall.
MT Tool, Italien
Drivna verktyg.
Nagel, Tyskland
Heningsmaskiner och heningsverktyg.
NTR, Storbritannien
Verktygsrenovering.
OTT, Tyskland
Modulär spännteknik.
PIG, Nederländerna (Generalagent)
Absorbenter.
RIGIBORE, Storbritannien
Arborrverktyg och stegverktyg.
Roemheld, Tyskland (Generalagent)
Fixturer och uppspänning
SAV Spann- Automations- Normteiletechnik, Tyskland
Magnetbord och magnetutrustningar.
Speroni, Italien
Verktygsförinställningsutrustning.
STARK, Tyskland (Generalagent)
Nollpunktssystem.
STEIDLE, Tyskland
Minimalsmörjning.
WAGNER, Tyskland
Drivna verktyg.
WITTE, Tyskland (Generalagent)
Fixtureringssystem, jiggar, mätutrustning.

Kontakter

Lena Hammarström
Sales Support
0472-360 07
0767-761500
Anders Svensson
Produktchef verktyg
08-6302300
Mikael Högberg
VD
0706706984
Robert Puekker
Försäljningschef maskin
+46(0)732542990
Christian Royal
+45 86 41 20 11

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN