SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Skadliga appar kringgår verifieringskontroller

Använder ”verifierad utgivare”-status för att skapa trovärdighet
Cybersäkerhetsforskare på Proofpoint släpper idag ny forskning som visar hur hotaktörer infiltrerat molnet i flertalet organisationer med hjälp av falska och skadliga applikationer – och använder Microsofts ”verifierad utgivare”-status för att skapa trovärdighet. Framför allt såg man en ökning under december där just denna typ av aktivitet användas för att lura användare att ladda ned och installera denna typ av applikationer. Bland annat har hotaktörer skapat applikationen "Meeting" och använt en Zoom-ikon och en legitim Zoom-domän för att öka dess trovärdighet.

"Verifierad utgivare" är en status som ett Microsoft-konto kan få när utgivaren av applikationen verifierat sin identitet med sitt Microsoft Partner Network (MPN)-konto och har kopplat detta konto till sin Microsoft Partner Network-registrering.

Genom att hotaktörer använder ett antal tekniker för att kringgå Microsofts begränsningar och bli legitimt "verifierade" ökar sannolikheten att användare kommer att luras att ge samtycke när den skadliga applikationen begär åtkomst till deras data och konto.

Proofpoint har upptäckt att flera användare, inklusive ledande beslutsfattare på hög nivå, auktoriserade dessa skadliga applikationer och därmed äventyrade hela organisationens säkerhet.

När de väl har auktoriserats på användarnas system kan applikationerna möjliggöra extrahering av data och behörighetsförluster över komprometterade användares mejlbox och kalendrar.

Efter utredning inaktiverade Microsoft alla skadliga och falska applikationer och informerade berörda kunder.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-03-22
Colt utökar sitt partnerskap med Equinix i Sverige M-Files visar rekordtillväxt under 2022Jätteinvestering i logistikHär mäter AI hur grönt det är i Örebro Fler rattonyktra fast vid landets gränskontroller
2023-03-21
Henkel erbjuder heltäckande monteringslösningarRobotCenter Laxå exporterar till FrankrikeABB lanserar filmserien Unstoppable Nu börjar vägen mot prispallen i EuroSkillsNy agentur
2023-03-20
Väderstad bygger ut fabrikenVälkommen till LogiMAT 2023Flexibla ventilationsexperterSwecon och Lantmännen i gemensam satsning Duntäcke för dig som arbetar inom industrin
2023-03-17
Rotoclear ger fri sikt till produktionenABB bygger ut Robotics-fabrik i USABlinto tar in 121 miljoner från VerdaneSemperis går med i MISAKan VR användas inom tillverkningsindustrin?
2023-03-16
Mission completed!Produktiv hörnfräsningHexagon i partnerskap med Scada Systems Verizon förändrar i ledningenOslagbart paket från Volvo och Swecon