FREDAG 24 JANUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Skolan som tränar framtida ledare i Instalco

Instalcoskolan är Instalcos egen skola för att vidareutbilda framtida ledare och för att attrahera och behålla kompetent personal.
Andra omgången av Instalcoskolans företagsledarprogram har nu tagit examen. Nio nya ”studenter” i Sverigeklassen och sex i Norgeklassen har nu diplomerats efter utbildningen i samarbete med IHM.

Instalcoskolan bedrivs också för att säkerställa att alla inom Instalco har rätt kompetens och förutsättningar för att kunna leverera i sina respektive roller. Nu har den andra klassen av företagsledarprogrammet genomgått sin utbildning som pågått under ett och ett halvt år.

- Det är otroligt vad mycket gemensamt vi har i våra bolag och vilka synergier som skapas när vi träffas. Jag har fått många nya insikter och kunskaper som jag ska implementera i mitt arbete i vårt bolag, säger Henrik Ahlin som är marknadschef på elbolaget Vallacom i Linköping.

Företagsledarprogrammet är den översta av de tre nivårena i Instalcoskolan. Här ingår utbildning inom bland annat fördjupat ledarskap, kundrelationer och försäljning. På denna nivå syftar Instalcoskolan även till att identifiera skickliga ledare som i framtiden ska kunna ta över som vd för lokala enheter. Kursen består av åtta utbildningsdagar vid fyra träffar under ett och ett halvt år.

- För att vara en managementutbildning på åtta dagar är den extremt gedigen och fullmatad och vi har tillsammans med Instalco hittat ett innehåll och en mix som ska kunna lyfta deltagarna inom management och ledarskap till nästa nivå, säger Henrik Jönsson på Proud People som är en av grundarna och lärarna vid Instalcoskolan.

Undervisningen i Instalcoskolan bygger på det reflektiva undervisningssättet där teorier och modeller presenteras och som sedan ska diskuteras och tränas av deltagarna. Allt ska bygga på att leda sig själv, leda sin grupp, leda sin verksamhet, leda sin affär och kunna leda i förändring.

- Man ska komma ihåg att de som går Instalcoskolans företagsledarprogram redan är otroligt kompetenta ledare. De är individer som vågar utveckla sig själva och utmana sitt ledarskap, säger Henrik Jönsson.

Instalcoskolans företagsledarprogram drivs i samarbete med IHM och utbildningen för projektledare och ledande montör drivs i samarbete med EGA.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-01-16
Midroc Electro satsar i Norrland och förvärvar CraneX ABMigatronic gör debut på Elmia AutomationRullcontainrar testas i Danmark på paketbilarCybersäkerhetstrenderna under 2020 Epiroc inför prediktiv försörjningskedja med hjälp av JDAKorrekt förberedelse och planering för topproduktion och prestanda Logistikföretaget Brambles i nyckelrollNy chef för System Innovation på Interroll De första glas- och metall­ingenjörerna har tagit examenWifi-uppkopplade brandvarnare har fått goda resultat i forskningsprojektCARTINA satsar på Tech & DesignÄnnu ett EU-projekt är i hamn - fokus på utveckling och infrastruktur Kompakta motorer från Caterpillar ger ökade prestanda och enklare installationMercedes-Benz CLA säkrast bland de säkra
2020-01-15
Farlig svetsrök - Rätt metod för utsugGöran Nylén ny vd för Helge Nyberg ABNya Carnegiebryggeriet expanderarLaddningarna av elbilar ökade med över 400 procent – eller 750 resor Lindesberg-ÖrebroDrivlösningar med integrerad styrelektronikKonkursanalys. Endast 1 % av Sveriges företag går i konkursAdBlue® från Arom-dekor Kemi nu också i 4 l påse.Hållbarhet är en guldgruva av affärsmöjligheter!Fristads deltar i projekt för miljöeffektivare container­trafikDesignskydd för Calmarks engångsartikel beviljat i EU och USALångivaren DBT rekryterar två toppkrafter Honeywell lanserar steel mesh barrier, lightweight fall protection systemNu blir det lättare att sortera avfall i Upplands-Bro
2020-01-14
SSAB engageras i forskningsprojekt om metallbearbetning i FinlandAlfa Laval tar värmeåtervinn­ingsorder värd 125 milj krKyl och smörj med norelems nya sortiment av kylmedels­slangarÄnnu ett bolag klart för Comfort-kedjan!Kontract inleder det nya decenniet som ledande i Sverige på kundnöjdhetMiljoner till forskning inom astma och allergiModernisering av datacenter minskar Wexnets energi­användning ytterligareSchneider Electric presenterar TeSys Ö islandCastellum lyser upp med solelBatteritillverkaren Nilar lanserar ny energilagrings­lösning för villamarknadenErgofast introducerar MAX RB611T för najning av grövre dimensionerErbjudande från Zert Appen som ska styra upp hantverkarbranchen
2020-01-13
Granzow förvärvar trycklufts­avdelning av Kompauto Nordic.Indutrade förvärvar tysk leverantör av automations­lösningarHubSpot lanserar nya och användarvänliga funktioner i sitt Marketing Hub Enterprise-verktyg Södertälje Hamn moderniserar och investerar Tele2 Företag lanseras hos MittNätUnika installationslösningar från Assemblin när Helsingborg förnyasVäderstad finalist i IVAs företagstävling Smart industriUPS lanserar elcyklar i Stockholm15 nya fossilfria regionbussar i Västerbotten - 88% lägre växthusgasutsläpp Planetväxlar i en klass för sig!Fantastiskt år för Mercedes-Benz lastbilar!
2020-01-10
Nytt spännande koncept för framtidens automation.Fräsarna går på djupetTrollhättans truck expanderarNy Mimecast-rapport visar att dataförlust är finans­branschens främsta oros­faktorBygg inte höga hus i trä – det är för farligtBengt Widstrand ny VD för Finja Betong ABSveriges största solcellspark på gång i SträngnäsRecirkulering av pallar – för miljöns skullEn motor som pallar trycketMikroorganismer matas med giftgas för att producera biobränsleHydroscand erbjuder nu UNO-MATIC
Annonser