SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

SLD - Ny serie linjärenheter

Kraft för automatisering
SCHUNK introducerar en ny generation av linjärenheter med SLD-serien.

De kraftiga elektriskt direktdrivna linjärenheterna säkerställer korta cykeltider och högre produktivitet.

SCHUNK utökar sin portfölj av direktdrivna linjärenheter med serie SLD som med sin modulära uppbyggnad erbjuder ett attraktivt pris i förhållande till prestanda. För närvarande finns SLD i två storlekar som täcker in ett brett spektrum av applikationer. Det finns fyra olika motorstorlekar att välja på vilka ger drivkrafter upp till maximalt 2,4 kN och tål belastningar upp till 106kN.

Accelerationer når upp till 100 m/s² som tillsammans med max hastighet på 5 m/s säkerställer hög dynamik och korta cykeltider. Samtidigt säkerställer positionen en noggrannhet på ±0,01 mm för användaren. I enheten förekommer inget mekaniskt spel vilket eliminerar slitage och håller nere underhållskostnaderna till ett minimum. Dessutom kan enheten designas i valfri längd utan att kompromissa med prestanda. De direktdrivna linjärenheterna i SLD-serien är UL-certifierade som standard.

Tillval och tillbehör ökar användningsområdena för olika applikationer

En viktig del hos SLD-serien är själva profilstyrningen som bidrar till den kompakta designen och möjliggör hantering av höga laster. Slaglängder ända upp till 6 000 mm kan uppnås. Ett extra dammskydd banar vägen för användning i tuffa miljöer.

SCHUNK erbjuder SLD-serien med ett brett urval av tillbehör, inklusive en broms som förhindrar gravitationsbelastade axlar från att falla. Även vid eventuellt strömbortfall aktiveras bromsen.

Dessutom använder linjäraxlarna ett modulärt enkodersystem med de beprövade gränssnitten Hiperface/HiperfaceDSL, DRIVE-CLiQ, Sin/Cos och SSI.

SLD serien erbjuder en hel rad alternativ när det kommer till montering och installation.
Detta innebär att linjärenheten enkelt kan kombineras med en adapterplatta med klämfästen lämplig för en mängd olika applikationer.

På grund av sin höga dynamik, belastningsgrad och långa livslängd är enheten idealisk för industrier inom elektronik, livsmedel, packning och läkemedel. Även till monteringsautomation, solceller och e-mobility.

Inom t ex e-mobility kan hanteringen av prismatiska batterier implementeras lika effektivt som i hårnålsapplikationer med höga krav på flexibilitet, dynamik och precision. För att enkelt konfigurera och designa de elektriska linjärenheterna utökar SCHUNK sina digitala tjänster och lanserar en praktisk konfigurator i år.

Petra Israelsson
Marknad
SCHUNK Intec Sverige, Finland, Norge
Petra.israelsson@se.schunk.com
schunk.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-11-24
QNAP lanserar TVS-h674T/TVS-h874T1KOMMA5° förvärvar nu Easy InstallationsSenergia lanserar ny flexibilitets- och stödtjänst Tio skäl att automatiseraSvedbergs Group har slutfört förvärvet av Thebalux
2023-11-23
Jernbro tecknar 3-årigt driftsäkerhetsavtal Clip-Lok SimPak på Elmia Subcontractor 2023Produktlansering - Treston BiOX Volvos nya höglyft hos MoelvenSå investerar AJ i bättre arbetsmiljöer
2023-11-22
Maximera ESD-skyddet vid era arbetsstationerVoyado förvärvar ReDeals verksamhet Svenska konsumenter utsätts för risk Sex av tio svenskar känner sig nöjda på jobbetLEMO presenterar stolt sin nya hemsida
2023-11-21
Ny funktion och app på ingångLuni Metall vidare mot en komplett systemleverantörISCAR Sverige presenterar en ny projektteknikerISCAR Sverige presenterar ny projektteknikerEn frisk fläkt inom global vindkraft
2023-11-20
Kostnadseffektiv och tillförlitlig lösningReThink Factory gör lokal 3D-printning möjligUnga väljer bort AIAnders är östra Sveriges främsta entreprenörDEFA klättrar mot toppen