SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Smart märkning

För temperaturövervakning i elinstallationer
Termokromiska material ändrar färg beroende på temperaturen. De är känsliga för värme och kyla, vilket gör dem idealiska för temperaturövervakning. När temperaturen når en viss tröskel ändras färgen på materialet. Nu finns en innovativ produktserie på marknaden som ger en omedelbar visuell indikation när något är fel, vilket kan bidra till ökad elsäkerhet och minskar risken för skador.

FLEXIMARK® Thermo Series


FLEXIMARK® Thermo Series är en innovativ märkningsserie som möjliggör övervakning av temperaturen i elinstallationer, skåpbyggen och kablage. Med patenterad termokromteknologi skapar dessa produkter en visuell och permanent färgändring när överhettning inträffar. Här är en översikt över de olika produkterna inom FLEXIMARK® Thermo Series:
1. THERMO CLIP: Denna smarta klammer monteras på varje kabel du vill övervaka. Den finns i fem olika storlekar för att passa både tunnare och grövre kablar.

2. THERMO WRAP: Denna självhäftande etikett används för att övervaka temperaturskillnader i större kablage och för varmanslutningskablar. Den finns i två utföranden – en för 70°C och en för 90°C, beroende på kabelns tålighet mot värme.

3. THERMO SPOT: En mindre, självhäftande etikett som används för att övervaka temperaturförändringar på bland annat adapters, förlängningskablar eller stickproppar. Den är användbar både i produktioner och på kontoret.

4. THERMO SPOT B: En självhäftande etikett för att övervaka temperaturförändringar i elskåp och samlingsskenor.

Användbart komplement till inspektioner


FLEXIMARK® Thermo Series är ett oumbärligt tillbehör för ditt märksystem. Genom att använda dessa produkter kan du enklare övervaka, lokalisera och åtgärda fel i dina elinstallationer, vilket bidrar till bättre elsäkerhet och minskar risken för skador och olyckor.

Viktigt att notera är att produkterna ska ses som ett komplement till regelbundna inspektioner och underhåll. Produkterna ersätter inte kravet på korrekt utförda elektriska installationer, men underlättar övervakningen och felsökning.

Spara tid och pengar


FLEXIMARK® Thermo Series är enkla och lättanvända produkter med unik och patenterad funktionalitet. De är särskilt lämpliga för reparation-, service- och underhållsavdelningar där överhettning i en installation kan upptäckas av vem som helst. Övervakning av temperaturförändringar har aldrig varit enklare!

Genom att snabbare kunna upptäcka var en överhettning skett kan felet åtgärdas och därmed minskar ställtiderna i exempelvis produktionsmiljöer. Det sparar både tid och pengar för företag som är beroende av en optimal produktion där stopp bör undvikas.
FLEXIMARK® Thermo Series är ett steg framåt för elsäkerhet och effektiv övervakning av dina elinstallationer. Upptäck dessa smarta lösningar och se till att din elektriska utrustning är i toppskick!
Kontaktinformation
Postadress
Kungshags­vägen 9
61135 Nyköping
Region
Nyköping
Södermanlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556113-5848
Grundat: 1978
Anställda: 15
Fleximark AB är ett svenskt företag som startades 1978. Fleximark ska utveckla, tillverka, marknadsföra och sälja märksystem för att tillgodose marknadens behov av kabel-, part- och komponentmärkning. Fleximark levererar även programvara och hårdvara till kunder för egen utskrift av märkning.

Fleximark AB ska sträva efter att utmärka sig som en av de bästa aktörerna på marknaden. Detta innebär att kunderna ska uppfatta bolaget som den plats där man erhåller kvalitativa produkter, erkänt god service och framför allt en bred kompetens inom vårt område märksystem.

Genom nära samarbete med kunder och slutanvändare har vi kunskap om användningsområden och materialegenskaper. FLEXIMARK® Märksysterm är därmed anpassade att klara de tuffaste krav och påfrestningar i såväl skyddade innemiljöer som tuffa utemiljöer.

Fleximark AB tillhör den tyska koncernen LAPP, som är en av världens ledande leverantörer av högkvalitativ kabel och kabeltillbehör. Fleximark AB är koncernens produktionsbolag för FLEXIMARK® Märksystem och förser marknaden med märksystem.

FLEXIMARK® Märksystem levereras till kunder i hela världen genom Fleximark AB, LAPP och återförsäljare. Fleximarks huvudkontor, produktionsanläggning, lager och logistikcenter ligger i Nyköping.

Filer

ISO 9001ISO 14001ISO 50001

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 50001 – ISO 9001:2015

Kontakter

Linnea Glasberg
Marknad
0155-777 98
Linnea Ringman
Teamleader sälj & marknad
0155-777 97

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-04
Ammann slutför förvärvet Framgångsrikt Konvent och 60-årsfirandeHögkvalitativa packningssatser Specialanpassade mask­inskydd till ECMEC ABtwoday utser Elias Inderberg till ny VD
2024-06-03
Smidig materialhantering med ledstaplareSkärning när material är värmekänsliga ISCAR QUICK-X-FLUTEÄventyret börjar med Lesjöfors gasfjädrarOLSONS breddar programmet
2024-05-31
3D-printing för flexibel och innovativ tillverkning Karlslunds Marina på Dalarö väljer BioDisc® BN Framtidens svetsmetod Välj rätt kompressor för verkstaden Framstående teknik för effektiv kabelinstallation
2024-05-30
Ravema distribuerar ScandiTools Lännen deltar på Svenska Maskinmässan 2024 Nytillverkning av 77 år gammal reservdelDen optimala restaurangbelysningenVi hjälper företag
2024-05-29
Rengör och passiverar svetssömmarRätt borstar till din grävmaskin Volvo CE inviger nya anläggningarHögsta utmärkelse vid Red Dot Design AwardStort intresse för nya Plannja Infinity