TISDAG 15 JUNI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Smidig integration med kompletta verktygssystem

Automatisering av mutter- och skruvsvetsning är det småländska företaget Lerocons specialitet.
Kunderna finns främst inom bilbranschen. Produktportföljen innefattar detaljmatning med hjälp av visionsystem och motståndssvetsning. Robot System Products står för de automatiska verktygsväxlarna, kompletta med kabelpaket och ventiler.

Lerocon utformar robotiserade helhetslösningar, skräddarsydda celler som är kompletta och utprovade. VD Daniel Erlandsson:

– Vi fokuserar på turn-key automationsceller för svetsning av detaljer, inklusive allt runtomkring. Våra kunder köper koncept där muttersvetsning, pressvetsning och punktsvetsning ingår.

Som systemintegratör tar Lerocon ansvar för hela kedjan, något kunderna uppskattar. Där ingår matning av svetsdetaljer via bandtransportör från materialbuffert, separering och plockning styrt av visionsystem och motståndssvetsning med kvalitetskontroll – det sistnämnda med egenutvecklad maskinpark.

– Vi anpassar standardlösningar till kundens behov, fortsätter Daniel Erlandsson. Beprövade lösningar återanvänds och vi ser snabbt vad som passar i olika koncept.

En klassisk förfrågan beskriver han som en kund med tio, femton artiklar och ett antal fästelement som behöver förslag på lösningar. Utifrån volym och produktionsförhållanden tar Lerocon fram metodik, inkluderande utrustning och storlek på cellen. För effektiva byten av gripdon använder de Robot System Products verktygsväxlare med eller utan svivel.

– Vissa kunder använder över trettio detaljer i en enskild cell, i en del fall kan individuella gripdon behövas för samtliga detaljer, säger Daniel Erlandsson.

För att möjliggöra att nya produkter ska kunna adderas efter hand byggs cellerna flexibla.

– Produktionen växer hela tiden hos våra kunder. Vi installerar nytt, fyller cellerna med fler uppgifter, kör dem fler timmar. Det blir mycket tillägg, säger kollegan Johan Westman. Till största delen använder vi växlaren TC20.

På Lerocon arbetar Johan som konstruktör och projektledare. Han var initiativtagare till den automatiska verktygsväxlaren TC20-ID, anpassad för robotar med integrerat dresspack. Den togs fram av RSP i nära samverkan med just Johan Westman och används flitigt i Lerocons celler.

Med TC20-ID möjliggörs snabba, säkra gripdonsbyten utan att robotens rörlighet inskränks. RSP står för leverans av kompletta, funktionssäkrade verktygssystem, hela vägen från ventiler på armen via kabelpaket och växlare till verktygsfästen. Installationstiden för nya celler blir kort och kvaliteten konsistent.

– Vi jobbar helst med färdiga komponenter för att slippa uppfinna hjulet varje gång, säger Daniel Erlandsson.

– Och det handlar om ren smidighet, att slippa installera varje komponent separat, fyller Johan Westman i angående användning av RSPs verktygssystem.

För Lerocon är långsiktiga kundrelationer viktiga. Kunderna finns främst inom bil- och lastbilsproduktion, dit bland annat Volvo lastvagnar och Scania hör. Daniel Erlandsson säger:

– Nära samarbete med våra kunder är nyckeln till att det fungerar, att vi tillsammans diskuterar lösningar ner i minsta detalj.

Lika viktigt är bra relationer till leverantörer som RSP. Det har visat sig inte bara ifråga om utvecklingsprojekt, utan också när det gäller service och support.

- Ni på RSP är snabba att svara, avslutar Lerocons VD. Och hjälpsamma. Det är också en viktig faktor.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Adress: Isolatorv. 4, SE-721 37 Vasteras, Sweden
Telefon: +46(0)21 816600
Fax: +46(0)21 816601
Epost: contact@rsp.eu.com
Kontaktinformation

Robot System Products in Scandinavia AB

Postadress
Isolator­vägen 4
72137 Västerås
Besöksadress
Isolator­vägen 4
72137 Västerås
Region
Västerås
Västmanlands län
Sverige
Orgnr:
556643-8841
Grundat: 2003
Anställda: 20
Välkommen till RSP AB!

EXPERTER PÅ KRINGUTRUSTNING FÖR ROBOTAR

Robot System Products utvecklar, tillverkar och säljer kringutrustning till industrirobotar.
RSP har ett flertal unika produkter såsom verktygsväxlare och svivlar och kan erbjuda helhetslösningar för de flesta robotinstallationer. Våra produkter ökar robotarnas flexibilitet, säkerhet och effektivitet.
Vi är ett globalt företag och finns representerade i över 20 länder genom dotterbolag och säljagenter.
Vårt huvudkontor ligger i Västerås, Sverige.

Vårt produktsortiment innefattar:
- Verktygsväxlare
- Svivlar
- Svivelväxlare
- CiRo
- Gripdon
- Kablagepaket
- Ventilenheter
- Kompletta verktygssystem
- Verktygsställ


Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015 – RoHS Declaration

Kontakter

Henrik Hofström
021816603

Filmer

Företagspresentation

Företagspresentation
RSP Tool Systems for robots
The RSP Tool Systems add-in for RobotStudio
CiRO Tool System Installation

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-06-07
ifm trotsar Coronaviruskrisen
2021-06-04
Större ytor i Tyskland tack vare ökade affärsvolymerSMC lanserar retardationskontroll som alternativ till stötdämpareVolvo förbättrar och utökar utbudet av hybrid­grävmaskinerSyntronic tillverkar kretskort med nitrogen från Atlas CopcoPlåt- och ventbranschen lanserar lärlingspremie för företagSchunk Rota THW3FlixMobility expanderar i Sverige, får ny investerare och backas med 650 miljoner dollarSvenskt företag i framkant inom PVD-coatingDavids Volvo är gjord av legobitarParkers högpresterande flänssystem får en ny certifiering för marina tillämpningarSvenskt HealthTech-bolag skapar coronafria miljöer
2021-06-03
Har du också sett fördelen med IO-Link?Serviceteknikern Emma gillar att vara ute i fältCertifierad ballåsning till Western BalvagnarHögre upplösning med nya boost-serienMicke stärker upp servicen av Merlo i Stockholms­områdetABB stärker satsningen på att minska koldioxid­utsläppenEnormt intresse för 3D-printad elsparkcykelBosch lanserar ergonomiska excenterslipar för proffsEndress+Hauser utmanar den traditionella industrinI Trollhättan är assisten störst av alltGör en SWAPP® till mer hållbara förpackningar! Pernilla har fått en ny kollega
2021-06-02
PON Equipment bygger världens största batteri-elektriska grävmaskiner - utrustade med CEJN’s ultraFLOWEcoStruxure Micro Data Centers med IP- och NEMA-klassning är tillgängliga i EuropaNya resecentrum i Sundsvall får markvärme från LKMaterialbristen lamslår svensk industriFramtidens industriarbetare är inte mest hotad - det är fotomodellenFörvärv av kroatiska Spacva gör Bjelin till Europas största tillverkare av ekfanérNya Daily: det smarta fordonet som tar lätta transporter till nya höjderSå gör nätverksjätten Cisco sin molnresaEY:s Andreas Bliersbach med på prestigefylld listaDachser satsar på större lastutrymme
2021-06-01
Vi byter namn!Anmäl dig till vårt webbinariumBusch Vacuum Solutions nominerade till priset Rudolf Diesel Nya investeringar i TYRI:s eget EMC-laboratorium Entreprenör lanserar innovativ diskhandske med hjälp av crowdfunding Geomatikk-gruppen förvärvar finska tech-bolaget Keypro OyIgår invigdes nytt landmärke på LandvetterXL-BYGG lanserar XL-PadeltourAhlstrom-Munksjö lanserar FiltEV®
2021-05-31
Schneider Electric lanserar Easy Rack-serien i Europa Vibrationsdämpare förlänger livslängden för tunga applikationer inom bl. a sten- och gruvindustrinHem med solceller på taken från BoKlok säljstartas i Linköping!Altech breddar sortimentet av diffusionstäta anslutningsslangarNytt nätverk skall stärka europeisk edtechMakita lanserar nytt 18V multiverktygLeverans av Komatsu WA500-8 Stone Handler till Bilfrakt Bothnia AB.Hydroscand ser ett ökat intresse för att förebygga slangbrott
2021-05-28
Välkommen till vårt andra webbinarium om stållinorTraktorer för 200 miljoner kronor – försäljningen på Klaravik fortsätter att ökaEtt nytt flaggskepp bland svarvsorter bildar en ny generationNy Pneumatisk slipmaskin för smalbandNy version av ePI – uppdaterad och förbättrad design!Marknadens bredaste kedje- och kabelsortiment för robotapplikationerFlexibla produkter med hjälp av Prodtimes produktkonfiguratorStora Enso avyttrar bruk i tyska SachsenVägen till framgång byggs med en Komatsu väghyvelNy försäljningschef på LAPP Miltronic AB
Annonser