ONSDAG 20 NOVEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

SMSlivräddare vann inUse Award

Det blev en bokstavligt livsviktig tjänst som tog hem årets inUse Award. SMSlivräddare, tjänsten som hjälper till att rädda liv, vann.
– Jätte-, jättehärligt, säger driftansvarig på SMSlivräddare, David Fredman.

inUse Award är designtävlingen som lyfter svenska tjänster med de bästa användarupplevelserna. Ifjol vann Trine, året dessförinnan var det Karma som tog hem det.

Det var ett kvalificerat startfält med de tio finalisterna, där bland andra Avanza, Pinchos och Verksamt trängdes. Men det blev till slut tjänsten som med modern mobil teknik frigör kraften hos frivilligsamhället som stod som vinnare – SMSlivräddare.

Om det rapporteras in ett misstänkt hjärtstopp, kan den här lösningen meddela personer i närheten som kan hjärt-lung-räddning att de ska ta sig till platsen och påbörja räddning. Det är viktiga sekunder det handlar om.

– Det började med att min bror som är hjärtspecialist satt på bussen till jobbet en novembermorgon. Bussen stod still 10 minuter vid en hållplats, alla undrade varför. När han kom in på sjukhuset får han veta att det är en kvinna i busskuren som har dött av plötsligt hjärtstopp, säger Ove Svensson, SMSlivräddare.

– Då sa min bror: de kan ringa mig, de kan sms:a mig från hela världen. Varför kan ingen tala om för mig, säga att det är en kvinna som drabbats av plötsligt hjärtstopp, då hade jag kunnat springa ut ur bussen och hjälpa henne. Det var så det började. Och nu står vi här med det här priset.

SMSlivräddare används idag i Stockholms län, Västra Götalandsregionen, Sörmlands län och Region Västmanland. Systemet är även aktivt i Danmark.

– Tiden är den den avgörande faktorn, det är den vi kan påverka. Vi har bra ambulanssjukvård, vi har bra sjukvård på sjukhusen, men den första länken där kan vi kapa mycket tid och det genererar livräddande insatser, säger Jessica Holmström, marknadsansvarig på SMSlivräddare.

Det är en tjänst som förtjänar uppmärksamhet och prisande. Nu får de som ligger bakom SMSlivräddare förutom äran att vinna inUse Award också 25 000 kronor samt två biljetter till konferensen From Business to Buttons 2020.

Silver I tävlingen gick till Youmo. Väldesignad och lättförståelig sexualkunskap på olika språk som sprider livsavgörande information till ungdomar – såväl lokalt som globalt.

Brons till Cuviva, en produkt och tjänst som gör att delar av sjukvården kan digitaliseras i patienternas egna hem.

De eller dem-appen fick ett hedersomnämnande i inUse Award.

Här hittar du all information om inUse Award. ( inuseaward.se/ )

Användarupplevelsen är nyckeln till att förändra beteenden med hjälp av digitala lösningar – och därmed också till ökad lönsamhet och långsiktig hållbarhet.

Vi på inUse är passionerade experter just på samspelet mellan mänskligt beteende och digital design. Kombinationen är unik, och tillsammans med våra kunder har vi hittills påverkat vardagen för mer än 100 miljoner människor.

Och det är bara början.

Sara Doltz
Content & Marketing Manager
Gustav Adolfs torg 10 B 211 39 Malmö
0706546267
www.inuse.se
sara.doltz@inuse.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-11-13
ABB Research Award 2019 tilldelas projekt för batterifria sensorerNCC testar AI-teknik för att göra kranlyft säkrareUttjänta arbetskläder blir hållbara give-awaysSolör Bioenergi ny ägare till fjärrvärmen i VansbroNästa steg för samverkans­plattformen Webex – både enklare och smartareNorvatek får nytt strategiskt uppdrag värt 50 MSEKCom Hem första svenska operatör att lansera wifi 6Bomags BT60 och BT65 packar som stora maskinerHydroscand öppnar butik i OskarshamnNya framgångar för innovativa och klimatvänliga SF6-fria lösningar från Schneider ElectricPEN designar, tillverkar och monterar 32 montrar till Elmia Subcontractor 12-15 november.Allt fler logistikföretag väljer alternativa bränslenThe Absolut Company startar samarbete med Siemens Digital Industries SoftwareSerneke etablerar sig i norra SverigeOrder på SP4 system till välrenommerat universitet i KalifornienTre nya datacenter med värmeåtervinning i StockholmAbsolicon får patent på styrning av solfångare
2019-11-12
Lite snack och mycket verkstad!Svenska Mässan storsatsar på Smart industry med ett Technology Cluster Vännäs Verkstad först ut med senaste Jet Fusion 3D skrivaren -igen 2020 närmar sig med stormsteg, och vår order­stock fylls upp snabbt.KH-Koneet Group utvidgar sin verksamhet till Sverige CEJN presenterar Kabel­vinda med IP65-klassificeringSnabb expansion för expanderbara bergbultar från VirsboNy idrottsplats och 4 000 nya lägenheter i JärvastadenAcronis tillkännager ett strategiskt globalt distributionsavtal med Ingram Micro Nästa generations motviktstruck är härInterxion gör sin största satsning någonsin i Sverige med nytt högsäkerhets­datacenter Den radiologiska rivningen av Barsebäcksverket kan påbörjas nästa årSIL - Säkra instrumentsystem på kokeriet smurfitkappa PiteåINGO lanserar sin första gör-det-själv biltvätt i SverigeInzile lanserar Pro4 vid Stockholms Stads seminarium för eldrivna lastbilar
2019-11-11
Förseningar för Elmias utbyggnadNya produkter från Metal Work Sverige ABSCHUNK utökar med ny kompetens! Väderstad expanderar i Belgien tillsammans med Homburg MachinehandelIntegrerade kretsar produceras i tryckpress​Eatons nya flerfunktionsrelä EasyE4 - kan integreras i IIoTConsafe Logistics erbjuder smart lösning för mindre luft i transporterDigitaliseringen öppnar nya yrkesvägar inom transportsektornEmanuelssons Transport vinnare av Årets HållbarhetsprisLeasePlan presenterar vinnarna i årets stora leverantörspris Ny VD på Spring Systems i Torsås ABIndustri och politik – ny brittisk studieHållbarhet och cirkulärt tänkande på The HarborSex kreativa idéer för en mer hållbar vardag prisasFord offentliggör priserna på kommande laddhybrider H2M byter ledning i MälardalenVindkraftverken i Vänern får franska ägareStorskaligt uppdrag i Marockos öken
2019-11-08
Samgående mellan IDEAL PLM, Summ Systems och Pro-STEP Hydroscands nya slangpress underlättar arbetet i fältNytt elbilskoncept från Volkswagen: ID. SPACE VIZZIONQTF TECH TALK Nr 3; syre – korrosion – magnetitCushy vinnare av Archipro­ducts Design Awards 2019LKAB och Inlandsbanan i samarbete avseende hållbara godstransporterNordiska IT-chefer släpar efterEn kompakt och plats­besparande lösning Cisco satsar stort på mindre företagFinalisterna i Materialens Års innovationstävling visas upp på Elmia SubcontractorABB-teknik gör nytt kulturhus energismart
2019-11-07
Welandkoncernen visar vägen
Annonser