TORSDAG 20 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

SMSlivräddare vann inUse Award

Det blev en bokstavligt livsviktig tjänst som tog hem årets inUse Award. SMSlivräddare, tjänsten som hjälper till att rädda liv, vann.
– Jätte-, jättehärligt, säger driftansvarig på SMSlivräddare, David Fredman.

inUse Award är designtävlingen som lyfter svenska tjänster med de bästa användarupplevelserna. Ifjol vann Trine, året dessförinnan var det Karma som tog hem det.

Det var ett kvalificerat startfält med de tio finalisterna, där bland andra Avanza, Pinchos och Verksamt trängdes. Men det blev till slut tjänsten som med modern mobil teknik frigör kraften hos frivilligsamhället som stod som vinnare – SMSlivräddare.

Om det rapporteras in ett misstänkt hjärtstopp, kan den här lösningen meddela personer i närheten som kan hjärt-lung-räddning att de ska ta sig till platsen och påbörja räddning. Det är viktiga sekunder det handlar om.

– Det började med att min bror som är hjärtspecialist satt på bussen till jobbet en novembermorgon. Bussen stod still 10 minuter vid en hållplats, alla undrade varför. När han kom in på sjukhuset får han veta att det är en kvinna i busskuren som har dött av plötsligt hjärtstopp, säger Ove Svensson, SMSlivräddare.

– Då sa min bror: de kan ringa mig, de kan sms:a mig från hela världen. Varför kan ingen tala om för mig, säga att det är en kvinna som drabbats av plötsligt hjärtstopp, då hade jag kunnat springa ut ur bussen och hjälpa henne. Det var så det började. Och nu står vi här med det här priset.

SMSlivräddare används idag i Stockholms län, Västra Götalandsregionen, Sörmlands län och Region Västmanland. Systemet är även aktivt i Danmark.

– Tiden är den den avgörande faktorn, det är den vi kan påverka. Vi har bra ambulanssjukvård, vi har bra sjukvård på sjukhusen, men den första länken där kan vi kapa mycket tid och det genererar livräddande insatser, säger Jessica Holmström, marknadsansvarig på SMSlivräddare.

Det är en tjänst som förtjänar uppmärksamhet och prisande. Nu får de som ligger bakom SMSlivräddare förutom äran att vinna inUse Award också 25 000 kronor samt två biljetter till konferensen From Business to Buttons 2020.

Silver I tävlingen gick till Youmo. Väldesignad och lättförståelig sexualkunskap på olika språk som sprider livsavgörande information till ungdomar – såväl lokalt som globalt.

Brons till Cuviva, en produkt och tjänst som gör att delar av sjukvården kan digitaliseras i patienternas egna hem.

De eller dem-appen fick ett hedersomnämnande i inUse Award.

Här hittar du all information om inUse Award. ( inuseaward.se/ )

Användarupplevelsen är nyckeln till att förändra beteenden med hjälp av digitala lösningar – och därmed också till ökad lönsamhet och långsiktig hållbarhet.

Vi på inUse är passionerade experter just på samspelet mellan mänskligt beteende och digital design. Kombinationen är unik, och tillsammans med våra kunder har vi hittills påverkat vardagen för mer än 100 miljoner människor.

Och det är bara början.

Sara Doltz
Content & Marketing Manager
Gustav Adolfs torg 10 B 211 39 Malmö
0706546267
www.inuse.se
sara.doltz@inuse.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-13
Produktnyhet Februari 2020 - Kulventil med högt handtagLys upp tillvaron i vintermörkret!Lätt, billigt att framställa och miljövänligt – ett nytt textilt material ser dagens ljusHydroscand utökar sortimentet med saneringssugslang M44Optimering på systemnivå gör internet energisnålareNytt eldrivet arbetsfordon gör fastighetsskötseln tyst och avgasfriSecure Meter AB säljer sin svenska undermätnings­verksamhet Cewe till Infometric ABTechbolaget Codemill tar in 30 miljoner och går globaltArbetsgivarna med de mest engagerade medarbetarna Konstfacks-elev vann skulpturtävling i Einar Mattssons kvarter SkulpturparkenXenits medarbetare får prestigefull utmärkelseTelenor Sverige och Ericsson rustar industrin för 5GECCO blixtljus klass 2 för dig med högre krav
2020-02-12
ABUS Kransystem ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020Midroc deltar på Underhållsmässan!Energisnål pneumatisk närvarogivare lanseras med IO-linkDen är snabb, exakt och har låga vibrationer!Converflex väljer trygg fjärrvärme från ÖrnsköldsvikStor potential i den nya generationens elmätareByxan som förändrar förutsättningarnaAddSecure fortsätter att öka sin geografiska närvaro i EuropaeSite Power Systems får nya ägareProtolabs lanserar nya toleransgarantier för formsprutningSofthouse expanderar och växer ur 3 kontor samtidigtBesked från Mercedes-Benz, sopbilsfavoriten blir eldriven.Hydroscands SlangExpress växer i MalmöNu lanseras Galaxy Z Flip – Samsungs första mobil med vikbar glasskärmBravida förvärvar ventilationsföretag i Kiruna3 steg för att undvika phishing-bedrägerier om coronaviruset Optimera fortsätter att växa, köper Arboga Byggtjänst ABSvenska örter året om!
2020-02-11
Blinto expanderar inom nätauktionshandeln Verizon expanderar sitt internationella 5G-ekosystem med nya 5G Lab i LondonLesjöfors nya vd: ”Vi har både utmaningar och möjligheter för 2020”Nyhet! 1-skärig planfräs som ger en mycket fin ytkvalitetVakuumpumpar från Busch till kinesiska sjukhusOQTR-E – Helt nya tiltrotatorer från OilquickKompakt strypbackventil för trånga utrymmenMaskininvesteringar och ökat miljötänk viktiga prio­riteringar på Emballator i HjoFör att öka nöjdheten storsatsar Engcon på sina slutkunder genom sitt gedigna ambassadörsprogramNu byter vi till framtidens elmätare - ger bättre koll på förbrukningenOutSystems fortsätter att växa i SverigeGapwaves lanserar ny fasstyrd 5G-antennSLU och RISE tecknar nytt samarbetsavtalFinja utsedd till årets leverantörspartner 2019!Tre procents bränslebespar­ing för Wiklund TransportHisstillverkaren Aritco väljer hållbar inredningSticksågar med HiKOKIs smarta teknikSjälvfixerande märknings­slang för ledar- och kabelmärkning
2020-02-10
Slang med fuktutdrivande teknik förebygger kondens i tryckluftssystemAnpassning och flexibilitet utmärker norelems nya sortimentVolvos nya P8820D ABG asfaltläggare kombinerar storlek och flexibilitetVäxtvägg, DENIOS miljöbidrag till industrinReparbete med säkerheten i fokusDet började med en rostig amerikanare…Slipmedelstillverkare går samman för hållbarhet100 % tillverkarkompetens – innovativ och mångsidigHubSpots partnerprogram fyller 10 år – lanserar Solution Partner-programKährs träpellets certifierad enligt Sustainable Biomass Program för hållbar biomassaSolcellspark planeras för Hammarby SjöstadSchneider Electric vinnare av Elektroskandias utmärkelse – Årets leverantör 2019Helsingborgsregionen är i toppen av Sveriges viktigaste logistiklägen
Annonser