Snabb omställning till digitalt distansarbete kan bli många företags räddning i Corona-krisen - industritorget.se
TORSDAG 02 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Snabb omställning till digitalt distansarbete kan bli många företags räddning i Corona-krisen

Under coronatider har IT-bolaget Telavox märkt av en markant efterfrågan på digitala kommunikationslösningar.
Den globala spridningen av Coronaviruset har för många företag gjort behovet av en fungerande digital arbetsplats akut. Hos Telavox märks det tydligt att efterfrågan på digitala samarbetslösningar och växeltjänster hela tiden ökar.
Digitalisering av verksamheten har länge stått högt upp på dagordningen hos de flesta organisationer. Men krisen vi nu befinner oss i innebär att snabb tillgång till digitala lösningar blivit en livsavgörande faktor för många företag.

– På Telavox har vi beslutat att ge all vår personal möjligheten att arbeta hemifrån. Eftersom vi redan använder vår egen produkt var omställningen från kontorsliv till distansarbete snabb och smärtfri för organisationen. Vi vet dock att situationen ser annorlunda ut på många andra håll, och vill i denna svåra situation i möjligaste mån bidra med lösningar och kunskap, säger Viktor Karlsson, VD och grundare.

– Efterfrågan på våra lösningar har ökat markant. Vi har redan hjälpt en rad kunder att snabbt gå från lösningar som kräver fysisk närvaro, till en plattform som gör det möjligt att kommunicera med varandra och med kunder var de anställda än befinner sig. I många fall går det att lösa på bara någon timme, säger Viktor Sandgren, Head of Enterprise Sales på Telavox.

Martin Berg, it-chef på Lime Technologies, konstaterar att Norden ligger långt fram i förhållande till övriga Europa när det gäller den digitala arbetsplatsen.

– I Norden har vi kommit långt med cloudbaserade lösningar och är redan vana vid att jobba på distans. Detta gäller också för Lime Technologies medarbetare i den mån det går beroende på tjänst. Men om vi behöver skicka hem samtliga är det inga problem tack vare Telavox cloudbaserade lösning. IT-avdelningen kan använda och administrera allt på distans och detsamma gäller för vår kundsupport och många andra avdelningar, säger Martin.

Telavox tips för att lyckas med en snabb omställning till distansarbete:
• Välj en gemensam plattform för företagets kommunikation, som innefattar telefonväxel, chatt och videomöten.
• Dela filer och information i molnet, så att alla anställda har tillgång till dem oavsett var de befinner sig.
• Påminn anställda om att ta med sig dator och mobil hem från kontoret, för att vara redo för ändrade direktiv.
• Håll en regelbunden kontakt med ditt team, gärna via video. Att börja dagen med ett gemensamt morgonmöte är en bra rutin.
• Var noga med att kommunicera extra tydligt och att inkludera alla. När information inte längre sprids vid kaffemaskinen gäller det att vara extra noggrann så att allt når fram.
• Uppmuntra flexibilitet, kreativitet och nya lösningar.

Kim Wictorin
PR and- press Manager
PR, press och media
Kim.Wictorin@telavox.com
0720-802524

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-03-27
Volkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknadenRegion Värmland väljer Steora efter lyckad utvärderingLinde & Lantmännen Agroetanol bygger ut koldioxidanläggningen Norlic i NorrköpingVattenstämman 2020 i Kalmar ställs inBilfläktar blir respiratorer när Ford samarbetar med 3M, GE Healthcare och UAWBranschens första självsugande batteridrivna vattenpumpEnergiförbättring blir elföretag
2020-03-26
Ny agentur hos LichronProblem med att få fram prototyper och små serier?Hög tid att boka reparationer och renoveringar under semesterperioden.Falun först i Sverige med Dig Assist i skolanKunskap om tryck & kvalité i varje bitLagerautomation är hetare än någonsin Descartes stärker sitt e-handelserbjudande, förvärvar PeoplevoxDescartes växlar upp i Norden – rekryterar HR-chefSå påverkas det sydsvenska näringslivet av CoronavirusetDen smarta fabrikenRädda SME-företagen - Storföretagen måste betala sina fakturor i tidSTIHL inför hemleverans av motorsågarASUS lanserar Chromebook Flip C436 i SverigeFullt fokus på hållbarhet när Klädesholmen satsar på solcellsanläggningSökte en nischverksamhet – blev lösullsentreprenör på heltidNu öppnar Würth butik i Växjö - invigningsdagar 26-27 mars!Träbyggandet ökar och Sweco skriver ramavtal med DeromeBranschens första batteridrivna rensmaskinHuawei och Deloitte i ny rapport: 5G-teknik hjälpte Kina bekämpa Coronaviruset
2020-03-25
Hållfasta tryckfjädrar i verktygsstål för höga temperaturer Säkerhet från EnglandElmia Lastbil flyttas fram till 2021Gasum ska förse Preem med förnybart marint bränsleAbsolicon står stadigt trots Coronakris​Beijer Byggmaterial släpper guide till hantverkare i hantering av Covid-19Derome expanderar mer – slår upp portarna i KarlskronaSLP gör nytt förvärv i Malmö och bygger nyttNolia Beer i Luleå flyttas till 13-14 november10 krisåtgärder för svenska småföretag och jobbFull fart på försäljning och planering inför Stora Nolia och Load Up North – vårens mässor flyttasNetOnNet möter behovet av snabba leveranser när allt fler svenskar ställer om till arbete hemifrånWeber dry renovationProduktnyhet Mars 2020 - Gruppfördelare 1"Svenska bygg- och infrastrukturprojekt anlitar Sika för bredd och kvalitetKronans Apotek kraftsamlar för att prioritera läkemedelsleveranserNu bygger Derome hotell­rummen till Sara KulturhusHydroscand investerar i rörbockningsverksamheten i HudiksvallSuccén fortsätter trots corona kris
2020-03-24
Fem stjärnor för effektiv fasningnorelems dämpare levererar rätt strukturAngående rådande situation om Coronaviruset COVID-19Elektrifiering kan minska 60 procent av Europas utsläpp senast 2050Panasonic lanserar högeffektiv värmepump – sänker energiförbrukningen med 75 procent Absolut Company donerar etanol till produktion av handsprit på KiiltoBatterifabriken som skapar tusentals hållbara jobbHCL lanserar Unica v12.0 Giltighetstiden för YKB behöver förlängas om transporterna ska rullaPlåstret som ska förhindra djupa blodsockerfallUltrakondensatorer i solcellsanläggningFUCHS i Skandinavien är nu en del av DMG MORI – FUCHS Technology PartnershipONE Nordic satsar på drönartjänster för kraftindustrin​Lipigon tecknar avtal inom marknad värd miljarder dollar
2020-03-23
Historiskt spadtag – Sveriges första pyrolysoljeanläggning för biodrivmedelmySwecon växer och får nya funktionerEffektivare orderplock med nya Linde V08
Annonser