SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Snabbare produktion med konverterad nonwoven!

När du köper stora volymer av nonwoven direkt från en tillverkare så levereras det normalt sätt på stora rullar vars dimensioner inte är anpassade efter din produktion.
Att rulla om materialet på mindre rullar, konvertera storleken eller arka ökar komplexiteten och tid. Genom att outsourca detta sparar du faktiskt pengar.

Genom att lägga ut inköpen, lagerhållning och konvertering på exempelvis en återförsäljare, så kan du fortfarande åtnjuta kostnadsfördelarna av att köpa stora volymer samtidigt som du sparar in komplexitet och tid.

Lagerhållning

Stora volymer av nonwoven kräver också lagerutrymme. Det betyder att du både binder inventarier och behöver lokalutrymme.

Du behöver också lägga till den normala 10-12 veckor långa leveranstiden om tillverkaren ligger exempelvis i Kina.

Maskininvestering

Stora volymrullar kommer i standardstorlekar - dessa behöver ofta konverteras om till mindre rullar eller ark för att passa in i produktionslinjen. Detta kräver såklart investeringar i konverteringsmaskiner för att få de dimensioner du behöver. Det kan också betyda också materialspill.

Tid och komplexitet

Produktionens komplexitet ökar när du lägger till steg i linjen, såsom inköp och materialkonvertering på plats. Detta lägger såklart även till tid. Vilket betyder ökade kostnader för arbete, lokaler, risker och kunskap.

Spara tid och pengar med återförsäljare

Genom att använda en återförsäljare sparar du tid på att hitta rätt material eftersom återförsäljaren materialkunskap ofta är mer omfattande. Men de kan ofta bistå även med lagerhållning vilket gör leveranser och inköp mer flexibelt. Men viktigast av allt bör de kunna konvertera nonwoven så att du kan få det levererat i de exakta dimensioner som du behöver för att snabba upp produktionen och minska komplexiteten.

På Scandinavian Nonwoven hjälper vi våra kunder på en massa olika sätt för att spara tid och pengar och minska komplexiteten. Och vi tycker att du inte borde förvänta dig något annat från en återförsäljare. Så här sparar vi tid åt våra kunder:

Utvecklar nya material
Skandinavien största utbud av nonwoven
Distribution till kundens olika produktionsanläggningar
Lagerhållning av kundens material
Konvertering av nonwoven till nya rullar eller ark enligt kundens produktionskrav

Läs mer om våra tjänster. Eller besök Scandinavian Nonwovens hemsida för att beställa prover eller kontakta oss direkt på info@nonwoven.se!

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN