SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Snowflake presenterar AI-innovationer

För telekombranschen
Data Cloud-företaget Snowflake presenterar en serie förbättringar av sitt erbjudande för sin telekomlösning Telecom Data Cloud vid Mobile World Congress 2024. Dessa förbättringar inkluderar nya AI- och ML-baserade innovationer, telekom-partnerlösningar och branschövergripande samarbeten, som syftar till att göra det enklare att hantera några av telekombranschens största utmaningar.

Med de nya funktionerna i Snowflakes Telecom Data Cloud kan företag förbättra sin effektivitet, förädla data med hjälp av AI- och ML-modeller och utföra säkra och snabba analyser nästan i realtid. Telecom Data Cloud förenklar också uppföljningen av telekomföretagens arbete för att nå sina klimatmål och ger dem möjlighet att skapa nya, växande tjänsteintäkter samtidigt som de uppfyller branschspecifika behov.

Idag använder över 70 företag med globala ekosystem Snowflakes Telecom Data Cloud för att driva innovation. Dessutom har Snowflake ökat sitt samarbete med branschledande partner, från 21 till nästan 40 sedan februari 2023, för att erbjuda telekombranschen nya innovativa lösningar.

Några av de samarbeten som under det senaste året har genererat flera nya lösningar för telekombranschen inkluderar:

• Snowflakes samarbete med AWS löser tekniska nätverksfrågor genom att sammanställa data från mobilmaster, fysiska adresser och intressanta platser. Dessa data kombineras sedan med kundlojalitetsinformation och detaljer från faktureringssystem (BSS) och operationssystem (OSS), möjliggjort av en stor språkmodell på Amazon SageMaker.

• Tillsammans med AWS har Snowflake utvecklat GenTwin, en innovativ Network Operations-lösning som kombinerar privata 5G-nätverk, generativ AI och digitala tvillingar genom AWS IoT TwinMaker för att uppnå en oöverträffad effektivitet, automation och anpassningsförmåga.

• I samarbete med Mapbox arbetar Snowflake med att skapa en heltäckande lösning för digitala tvillingar genom att kombinera Snowflakes telekomdatalager med högupplöst kartläggning av terräng och bilder från Maxar, samt Mapbox förmåga att storskaligt rendera och bearbeta mobiltäckning.

• Snowflake samarbetar även med Ericsson för att skapa en datadriven arkitektur som ger operatörer möjlighet att skapa innovativa applikationer med hjälp av Ericsson Intelligent Automation Platform (EIAP) Ecosystem. rApp-utvecklare kommer att kunna få sömlös tillgång till leverantörer av kommunikationstjänsters strategiska och operativa IT-system genom den säkra datadelningsmöjligheten i Snowflake Telecom Cloud. rAppar kommer också att kunna få tillgång till tredjepartsdata för användning i sin applikationsdesign.

– Telekombranschens erbjudande håller på att utvecklas vidare från de traditionella tjänsterna, säger Phil Kippen, Global Industry GTM, Telecommunications på Snowflake. I vår alltmer uppkopplade värld har mängden data fullkomligt exploderat. Särskilt inom telekom är detta inte bara en utmaning utan en också möjlighet. Att förstå och utnyttja denna data är nyckeln till att låsa upp nya vägar för branschöverskridande innovation och samarbete.

Läs mer om Snowflakes nyheter som presenteras under MWC 2024 här

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN