ONSDAG 19 JUNI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Snowflakes nya marknadsplats för datautbyte ska bryta ner databarriärer

Den nya marknadsplatsen gör det möjligt för kunder att upptäcka, utbyta och säkert dela sina data.
Snowflake Computing, data warehouse-lösningen byggd för molnet, tillkännagav på sin årliga användarkonferens Snowflake Summit lanseringen av sin nya marknadsplats för datautbyte – The Snowflake Data Exchange.

Den kostnadsfria marknadsplatsen gör det möjligt för Snowflakes kunder att ansluta sig till data från leverantörer för att sömlöst upptäcka, få åtkomst till och generera insikter utifrån dessa data. Teknologin markerar nästa steg i den utbredda användningen av data som en affärstillgång, genom att bryta ner databarriärer via Snowflakes säkra molnbyggda data warehouse-lösning. Data Exchange-lösningen finns för närvarande tillgänglig för privat förhandsvisning, med en planerad lansering av en publik förhandsvisningsversion senare i år.

Till skillnad från traditionell dataöverföring som görs via API eller extraherar data för molnlagring, förbättrar Data Exchange-lösningen kontrollen och säkerheten vid datautbyte och möjliggör sömlös integration och ifrågasättande av data. Snowflake-kunder kommer enkelt att kunna ansluta sig till Data Exchange-lösningen från deras Snowflake-konto samt bläddra i en datakatalog för att upptäcka och säkert komma åt realtidsdata, som de kan sammanföra med sina befintliga Snowflake-dataset. Data Exchange-kunder behöver inte betala några datalagringsavgifter för att få åtkomst till de data som värdleverantörerna erbjuder.

Dataleverantörer kan, med full kontroll, dela live-data och marknadsföra sina datatjänster till över 2 000 Snowflake-kunder för att skapa nya intäktsströmmar. De kan göra data tillgängliga för alla eller för specifika kunder, utan att behöva skapa kopior av dessa data.

Weather Source, en dataleverantör på Snowflake Data Exchange, har som uppdrag att göra hyperlokala väder- och klimatdata tillgängliga över hela världen. Med Snowflake Data Exchange kan Weather Source leverera realtidsåtkomst till väderdatasets till Snowflake-kunder, att ha som underlag för avgörande beslutsfattande.

- Snowflake Data Exchange är en omvälvande ny teknologi som kommer att omdefiniera hur företagen förvärvar, driver och värdesätter data för att driva sina affärsverksamheter, säger Mark Gibbas, CEO, Weather Source. Weather Source är stolta över att vara ett av de första företagen att tillgängliggöra sina data på denna spännande nya marknadsplats och sänka barriärerna för åtkomst till ett spektrum av tidigare, aktuella och framtida globala väderprognoser och klimatdata för direktanvändning.

- Snowflake Data Exchange tillåter våra kunder att utbyta data på ett säkert, innovativt och friktionsfritt sätt, säger Frank Slootman, CEO, Snowflake. Våra kunder söker ständigt efter bättre sätt att utnyttja och monetärisera sina data. Snowflake är unikt positionerat för att underlätta säker datadelning mellan alla typer av organisationer, tack vare vår inbyggda molnarkitektur.

Läs gärna mer om Snowflake Data Exchange här: www.snowflake.com/data-exchange/

Presskontakt:
Henrik Aare
Northern Link PR för Snowflake Computing
henrik@nlpr.se
Kontaktinformation
Postadress
Västmanna­gatan 9
11124 Stockholm
Besöksadress
Västmanna­gatan 9
11124 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-06-14
Säkerheten inom laserprocessen är en viktig och global frågaZIWA Mekanisk Tillverkning AB har investerat i en bäddfräsmaskinABB stöttar Sydkoreas grönare framtidSchneider Electric lanserar PowerTag ControlPeab Asfalt vinner 85-miljoners kontraktGodstrafik som bidrar till ökad biologisk mångfaldSmarta logistiklösningen i ArenastadenHolms sopar 144.000 varv runt VätternGrattis Sjöbo till Sveriges största solcellspark!Logger med GPSTvå elever vid Sundsvalls gymnasium belönade med BygmastipendietFord reflekterar över 20 års hållbarhetsarbete i sin årliga rapportEn konferens som gav mersmakÅrets billigaste elveckaSmidig rundstrålande i fler utförandenHelt ny Boeing 777 Freighter utökar DHL:s interkontinentala flottaVolkswagen-koncernen planerar 36 000 laddpunkter för elbilar i EuropaPrototyper i världsklass med skarpt know-howPremiär för SAS nya långdistansplan
2019-06-13
Volvo Cars och Uber presenterar produktionsbil som är redo för självkörandeBrist på byggställningar bakom rekordförsäljningCEJNs snabbkopplingar med NFC-identifiering för motorprovningMora CNC har investerat i sin 5:e Biglia svarvSkanska säljer kontorsprojektet Juvelen i Uppsala till Vasakronan för drygt 560 miljoner kronor Söderberg & Haak växer med generalagentur för BomagAliaxis avyttrar sin keramiska verksamhet till kyocera fineceramicsNy Augmented Reality funktion i Solid Edge ger bättre visualisering av design och underlättar samarbeten.Rejlers flyttar in i Midrocs fastighet The Edge, MalmöMaskinia visar upp hela sitt breda sortimentVeras första uppdragKlart för byggstart av batterifabrikenFjärrstyrning av autonoma fordon möjligt tack vare 5G-nätetSnabbare fuktmätning underlättar handeln med trädbränsleBlåkläder producerar med hjälp av solenVolkswagen investerar i NorthvoltIT-säkerhet i industrinFem Instalcobolag i gemensamt uppdrag i VästeråsVälj säsongens hållbara och skönaste T-shirtsBella Hedbom från Einar Mattsson nominerad till Årets unga fastighetskvinna
2019-06-12
Nomo lanserar tillsammans med premiumtillverkaren NTN-SNR, KIZEI - det första plåttätade sfäriska rullagret på marknaden. ABB Azipod® elektriska framdrivningssystem kan spara 1,7 miljoner dollarVi söker en servicetekniker till VästkustenABS Wheels utökar serien med transportfälgar Här är nya BMW 3-serie Touring – snart som plug-in hybridSmart uppvärmning av bussar sparar energi motsvarande två vindkraftverkRekordhögt intresse för ingenjörsyrket bland tjejerPlus X Award tilldelas Uponor S-Press PLUS Många fördelar med intelligent uppvärmningFinja lanserar garageprojekt med rörliga arbetsanvisningar och DIY-beskrivningThermotech - ny leverantör till RörvikshusFullständig elektrifiering är inom räckhåll – och billigare än man kan troDePalma Workwer i samarbete med Beijer byggmaterial Deutz-Fahr specialutgåva 6215 TTV WARRIOR, ett perfekt verktyg för alla uppdragSäljstart för nya Volkswagen Passat – mer digital, mer komfortabel och mer utrustadQTF ställer ut på Skånes Energiting 2019Peter Sjödahl ny vd för Woody-kedjanFujitsu sjösätter AI-baserad tjänst för minskade utsläpp till sjöss Serneke bygger bostadsrätter i Sorgenfri i Malmö
2019-06-11
Komatsu bandschaktare schaktar krossmaterial i StockholmVagnar för kontor & konferensrumCEJNs guide till kopplingar för olika testmiljöer
Annonser