Snowflakes nya marknadsplats för datautbyte ska bryta ner databarriärer - industritorget.se
MÅNDAG 25 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Snowflakes nya marknadsplats för datautbyte ska bryta ner databarriärer

Den nya marknadsplatsen gör det möjligt för kunder att upptäcka, utbyta och säkert dela sina data.
Snowflake Computing, data warehouse-lösningen byggd för molnet, tillkännagav på sin årliga användarkonferens Snowflake Summit lanseringen av sin nya marknadsplats för datautbyte – The Snowflake Data Exchange.

Den kostnadsfria marknadsplatsen gör det möjligt för Snowflakes kunder att ansluta sig till data från leverantörer för att sömlöst upptäcka, få åtkomst till och generera insikter utifrån dessa data. Teknologin markerar nästa steg i den utbredda användningen av data som en affärstillgång, genom att bryta ner databarriärer via Snowflakes säkra molnbyggda data warehouse-lösning. Data Exchange-lösningen finns för närvarande tillgänglig för privat förhandsvisning, med en planerad lansering av en publik förhandsvisningsversion senare i år.

Till skillnad från traditionell dataöverföring som görs via API eller extraherar data för molnlagring, förbättrar Data Exchange-lösningen kontrollen och säkerheten vid datautbyte och möjliggör sömlös integration och ifrågasättande av data. Snowflake-kunder kommer enkelt att kunna ansluta sig till Data Exchange-lösningen från deras Snowflake-konto samt bläddra i en datakatalog för att upptäcka och säkert komma åt realtidsdata, som de kan sammanföra med sina befintliga Snowflake-dataset. Data Exchange-kunder behöver inte betala några datalagringsavgifter för att få åtkomst till de data som värdleverantörerna erbjuder.

Dataleverantörer kan, med full kontroll, dela live-data och marknadsföra sina datatjänster till över 2 000 Snowflake-kunder för att skapa nya intäktsströmmar. De kan göra data tillgängliga för alla eller för specifika kunder, utan att behöva skapa kopior av dessa data.

Weather Source, en dataleverantör på Snowflake Data Exchange, har som uppdrag att göra hyperlokala väder- och klimatdata tillgängliga över hela världen. Med Snowflake Data Exchange kan Weather Source leverera realtidsåtkomst till väderdatasets till Snowflake-kunder, att ha som underlag för avgörande beslutsfattande.

- Snowflake Data Exchange är en omvälvande ny teknologi som kommer att omdefiniera hur företagen förvärvar, driver och värdesätter data för att driva sina affärsverksamheter, säger Mark Gibbas, CEO, Weather Source. Weather Source är stolta över att vara ett av de första företagen att tillgängliggöra sina data på denna spännande nya marknadsplats och sänka barriärerna för åtkomst till ett spektrum av tidigare, aktuella och framtida globala väderprognoser och klimatdata för direktanvändning.

- Snowflake Data Exchange tillåter våra kunder att utbyta data på ett säkert, innovativt och friktionsfritt sätt, säger Frank Slootman, CEO, Snowflake. Våra kunder söker ständigt efter bättre sätt att utnyttja och monetärisera sina data. Snowflake är unikt positionerat för att underlätta säker datadelning mellan alla typer av organisationer, tack vare vår inbyggda molnarkitektur.

Läs gärna mer om Snowflake Data Exchange här: www.snowflake.com/data-exchange/

Presskontakt:
Henrik Aare
Northern Link PR för Snowflake Computing
henrik@nlpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-15
Redan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
2020-05-14
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapportProtolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljernaPeab bygger bostäder i EsboStålproduktionen minskade i april
2020-05-13
Med 40 års erfarenhet och ny teknik skapas nya möjligheterDigital körjournal ger mer tid till kundernaFörsta IOT OUT OF THE BOX levererade till kundHydroscands smidiga tryck­luftslang finns nu i butik och webbutikInnovativ konsulting med inriktning på användandet av ConTech inom byggbranschen.Nya Hyundai i10 lanseras i samarbete med Rädda BarnenDet nya Gotlandsflyget presenterar sin VDNatali Engstam Phalén utsedd till en av framtidens kvinnliga ledareVehco byter namn till AddSecureMischa Moszkowicz ny marknadschef på XL-BYGGHär är årets Drömjobbare!Ingen extra kostnad att gå över till elfärjorSpecial-Elektronik förstärker sin position inom AV-teknik och utökar sin säljkår​Renault största elbilsmärket i aprilLindab lanserar TEKNOsim 6.0Gaser centrala i världens största polarexpedition
2020-05-12
Kompakt lösning för kantpressrobotiseringSträckfilmsmaskinen PallPack 2000F ökar plantskolans produktivitetProducera mer konkurrens­kraftigt med en CobotPrima Power presenterar Prima@HomeSwecons diplomerade servicetekniker gör kundupplevelsen ännu mer premiumFörsta vindkraftstornet i trä står klartParker lanserar IQAN-XC4x-expansionsmodulfamiljen för att utöka de hydrauliska maskinstyrningsfunktionernaUponor lanserar nytt värme- och kabelskyddsrörFörsta spadtaget för Örebro läns största markförlagda solparkGyproc Monteringshandbok i ny upplagaNorconsult samarbetar internationellt i nytt uppdrag för Svenska KraftnätViktiga standarder för ångturbiner under omarbetningRobotar kan hjälpa företag i regionenNya krav när litiumjonbatterierna tar över50% mer utrymme i distributionsboxar med Siemens nya RCBO-switcharFörarlösa transportsystem (AGV) vilka är möjligheterna? Tillväxten fortsätter för Dachser NordicEitech installerar elteknik i nytt badhus i TimråLansa Fastigheter och Wästbygg uppför unikt trähus i Lund
2020-05-11
Kantpress med intelligent verktygsväxling från SafanDarleyDamaskus Maskinskydd lanserar nytt Roll-Up-skydd EXACT och SkyMap Innovations i samarbete för att ytterligare digitalisera byggbranschen. Finja Prefab firar att den första klimatpositiva betongstommen är restTvå driftsäkra gasolpumpar med VapourView till Preem.Toppsiffror för Tekniska när museibesöket blivit digitalt
Annonser