SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Software as a Service är nyckeln till framtiden för laddning av elfordon

Software as a Service (SaaS) är idag en väletablerad och beprövad affärsmodell. Det känns nästan som en hel livstid sedan molntjänster och nätverksbaserad datoranvändning inte fanns tillgängligt överallt.
Men faktum är att för inte särskilt länge sedan var mjukvaruuppgraderingar en besvärlig process, som vanligtvis resulterade i kompatibilitetsproblem, oändliga felsökningsprocesser och otaliga timmar av förlorad produktivitet. Utöver det behövde hårdvara ofta uppgraderas för att kunna implementeras med ny mjukvara eller vice versa. Även inom de organisationer som hade lyxen och resurserna av att vara värdar för lokalbaserade lösningar innebar uppgradering ett nyckfullt förlopp. Oundvikligen resulterade det i att när alla äntligen var mer eller mindre i fas och hade implementerat den allra senaste versionen, så skulle en ny funktion eller säkerhetsuppdatering introduceras, varpå hela processen måste göras om på nytt.

SaaS för laddning av elfordon
Det är kanske ödets ironi att den teknologi som framdriver nästa generations transporter - serviceutrustning för elfordon (EVSE) – hittills har suttit fast i det förflutna i ett virrvarr av inkompatibla lösningar, laddstationer utan nätverk och dyra inträdeshinder. ChargePoint har för avsikt att rätta till detta. Ett steg på vägen tog vi häromåret, i och med lanseringen av ChargePoint as a Service (CPaaS) i Europa. CPaaS är ett allomfattande prenumerationstjänst som gör det enkelt och kostnadseffektivt för alla organisationer att tillhandahålla ett nätverk av smarta och integrerade bränslelösningar för företag, flottor, städer och förare.

Framtiden för EV-laddnätverk är redan här
Sedan 2007 har ChargePoint designat och byggt ett branschledande laddnätverk för elfordon. Eftersom vi påbörjade vår resa redan innan det fanns en enda massproducerad elbilsmodell på vägarna, har vi skaffat oss en hel del erfarenhet av innovation. Då ChargePoint var en pionjär inom global laddning och peer-to-peer-roaming, så är inte konstigt att vi finns med bland de som leder ansträngningarna för att främja expansionen av elfordon genom att erbjuda tillgång till avancerade, prisvärda och smarta laddningslösningar. CPaaS förser organisationer med allt de behöver för att komma igång till en reducerad kostnad, inklusive installation, hårdvara, programvara och experttjänster med full garantitäckning. Automatiska mjuk- och hårdvaruuppgraderingar garanterar också att företags hela laddningsinvestering är framtidssäker.

Avlägsna hinder för branschinträde
Eftersom ChargePoint behåller det fysiska ägandet av stationerna, reducerar ChargePoint as a Service avsevärt kostnaden för att komma igång med elbilsladdning. Kunder betalar en månadsavgift för att få tillgång till de funktioner de behöver idag. Prisvärda tre- och femårsabonnemang ger kunden möjlighet att addera tjänster i takt med ökad efterfrågan. Professionell vägledning, platsplanering, installation, konfiguration och proaktiv övervakning ingår i prenumerationsavgiften. Hellre än att investera kapitalkostnader (CAPEX) i laddningsinfrastruktur, kan företag istället använda OPEX (årliga driftskostnader) för elbilsladdningsinfrastruktur.

Demokratisering av EV-laddning i Europa
För att påskynda massanvändningen av elfordon måste elbilsladdning vara tillgänglig, prisvärd och förutsägbar. Med CPaaS kan ChargePoint bidra till att demokratisera eldrift i Europa. Det kommer att hjälpa till att lyfta fram laddningskonceptet elbilar från skuggornas värld och istället göra den tillgänglig för alla. På grund av de låga förhandsinvesteringarna möjliggör CPaaS för företag att omfördela tid och kapital där det behövs som mest, så att de kan dra nytta av den nya transportrevolutionen till lägsta möjliga kostnad. Som en nordamerikansk CPaaS-kund sa, "Vi var intresserade av att installera elbilsladdning - inte av att träda in i laddningsbranschen."

Fördelarna med prissättningsmodellen "as a Service" för företag är uppenbara. Genom att erbjuda omfattande elbilsladdningslösningar till kunder, anställda, invånare och allmänheten utan att de behöver köpa hela lösningen direkt har organisationer av alla storlekar möjlighet att vara delaktiga i e-mobilitetsrevolutionen, samt i att motverka klimatförändringar och föroreningar över hela världen. Liksom med alla andra innovationer vi litar på i vår vardag, kommer fördelarna med CPaaS-modellen för eldrift att bli så uppenbara att världen kommer att blicka tillbaka i förundran till tiden innan det ens fanns.

Henrik Aare | PR consultant
henrik@nlpr.se | +46 70 598 22 82
Northern Link PR
Banérgatan 12, 115 23 Stockholm
www.northernlinkpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-06-15
Ny landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
2022-06-14
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
2022-06-13
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomationMöt en av våra anställda: Johan EdbomIndustrirör från Jernbro Företagsfinansiering med stöd av EUAnders utmanar traditionella sätt att utforma fabrikerVärldens första elbilspool med laddning utan sladdVälkommen till lanseringen av Elektronikmässan Stockholm!Ramirent tecknar ramavtal med SinfraFörsta spadtaget för NP Nilssons nya logistikcenter!Ta med hemmakontoret till mässan Advanced EngineeringGKN Aerospace deltar i nytt EU-projektNexer tilldelas ramavtal med IneraNu öppnar Norrbotten Stål
2022-06-10
Enklare att använda teknik för hållbara byggnaderKundcase med 3D-scanner från PhotoneoSchneider Electric tilldelas flera prestigefyllda designpriserTransportbandsreparation på rekordtidVerdion säkrar en ny spek­ulativ möjlighet i Sverige Fördubbling av antal bluff-sms Fortsatt tryck på försörjningstrygghetenABB och Börjessons Lastbilar stöttar utbyggnadenTekniska museets samling fyller 100 årNytt utgångsläge när Science Village ska växaBolist Emmaboda gjorde rekordartad ökning på 4 årDell Technologies i partnerskap med AI Sweden
2022-06-09
Ewellix Nordics expanderarLevererade anläggnings­maskin tillverkad med fossilfritt stål till kundSveriges största laddgata invigdDags att ta vara på industri 4.0-vågen Tysk förpackningstillverkare integrerar ABB:s automatiska pappersprovningStora klimatvinster med utvinning i SverigeXiaomi lyfter och inspirerar unga kreatörer i AfrikaNordomatic fortsätter sin europeiska expansion