SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Sonnen lanserar sonnenCharger i Sverige

Ger svenska hushåll grön körglädje
Med nylanserade sonnenCharger kan hushåll utrustade med ett fotovoltaiskt (FV) system och ett sonnenBatterie enkelt ladda sina elfordon. Detta markerar ett viktigt steg mot en fullständig elektrifiering av ett hushålls energibehov och en sömlös integrering av individuella förnybara energitillgångar i ett och samma system.

sonnen är glada att kunna meddela lanseringen av sin laddbox sonnenCharger på den svenska marknaden, med en imponerande laddeffekt på 11 kW eller 22 kW. Med två lägen, “Power mode” och “Eko mode”, erbjuder sonnenCharger flera laddningsalternativ. I power-läget utnyttjas den maximala mängden kraft genom att använda antingen solenergi eller elnätet för att ladda elbilen. I ekoläget används istället självgenererad solenergi. Även om egenproducerad energi vanligtvis är lägre än den maximala effekten på 11 kW eller 22 kW, ger den användarna ett grönt laddningsalternativ.

sonnenCharger är ett viktigt tillskott för alla hushåll som är utrustade med solceller, och dess smarta laddfunktioner säkerställer att användare kan dra full nytta av sina solenergisystem samtidigt som de sömlöst kan integrera sina behov av laddning av elfordon.

Elektrifiering av hushållen ökar snabbt i länder världen över. I Tyskland, sonnens huvudmarknad, har företaget observerat att kunder föredrar att ladda sina fordon med hjälp av egen solcellsenergi, men samtidigt efterfrågar samma hastighet och full effekt som en vanlig laddbox.

– Vi förstår hur viktigt det är för våra kunder att kunna använda självgenererad solcellsenergi, och strävar därför efter att erbjuda dem effektiva och pålitliga laddningslösningar, förklarar Wenzel Brühl, Vice President för tillväxtmarknader på sonnen.

sonnenCharger är bara en del av sonnens strategi för att tillgodose hushålls energibehov med ren energi. sonnens sammanlänkade system omfattar solcellsenergisystem, energilagring och elfordonsladdare, som kommunicerar med varandra för att optimera energianvändningen. Överskott av solenergi lagras i batteriet eller används för att ladda elfordon, och sonnen-systemet justerar dynamiskt laddningsenergin för att tillgodose förändrad energitillgänglighet.

I takt med att antalet elfordon i Sverige fortsätter öka kan sonnenChargers smarta laddningsbeteende bidra till att förbättra integrationen i elnätet genom att jämna ut efterfrågetoppar. Laddaren kan dra betydligt mindre eller till och med ingen energi från elnätet genom självgenererad solenergi, vilket ger betydande ekonomiska fördelar. Ekoläget, som använder självgenererad energi, kan hjälpa användare att spara pengar vid laddning av sina elfordon. Med regeringens skattesänkning, som infördes 2021, kan användarna dessutom dra nytta av att integrera en laddare i hemmets energisystem.

Genom att erbjuda ett intelligent, uppkopplat energisystem leder sonnen utvecklingen mot en mer hållbar framtid. Med sonnenCharger kan hushåll ta ett betydande steg mot att uppnå energi oberoende, minska koldioxidavtryck och förbättra sin totala energieffektivitet.

Kontakta sonnen:
Alexandre Leduc, Director Strategy Growth Markets
E-post: a.leduc@sonnen.de
Web: https://sonnen.se/

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-11-24
QNAP lanserar TVS-h674T/TVS-h874T1KOMMA5° förvärvar nu Easy InstallationsSenergia lanserar ny flexibilitets- och stödtjänst Tio skäl att automatiseraSvedbergs Group har slutfört förvärvet av Thebalux
2023-11-23
Jernbro tecknar 3-årigt driftsäkerhetsavtal Clip-Lok SimPak på Elmia Subcontractor 2023Produktlansering - Treston BiOX Volvos nya höglyft hos MoelvenSå investerar AJ i bättre arbetsmiljöer
2023-11-22
Maximera ESD-skyddet vid era arbetsstationerVoyado förvärvar ReDeals verksamhet Svenska konsumenter utsätts för risk Sex av tio svenskar känner sig nöjda på jobbetLEMO presenterar stolt sin nya hemsida
2023-11-21
Ny funktion och app på ingångLuni Metall vidare mot en komplett systemleverantörISCAR Sverige presenterar en ny projektteknikerISCAR Sverige presenterar ny projektteknikerEn frisk fläkt inom global vindkraft
2023-11-20
Kostnadseffektiv och tillförlitlig lösningReThink Factory gör lokal 3D-printning möjligUnga väljer bort AIAnders är östra Sveriges främsta entreprenörDEFA klättrar mot toppen