SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Spännelement tillgängliga från norelem för rasterbordssystem

Omfattande sortiment av klämmor och fästkomponenter
Konstruktörer som letar efter fästanordningar för rasterbordssystem kan vända sig till norelems omfattande sortiment av klämmor och fästkomponenter.

Vare sig det gäller fräsning och borrning eller sågning och bearbetning, så har norelem, den globala standardkomponentspecialisten, spännlösningar som passar alla tillämpningar och säkerställer att arbetsstycken inte glider samt hålls säkert på plats.

Spännelement är idealiska för CNC-bearbetning, fixtur- och verktygsmaskiner, som vanligtvis används i kombination med rasterbordssystem. norelems utbud av fästredskap och tillbehör inkluderar:

- Spännjärn
- Kedjespännare
- Excenterspännare
- Mothållare/morhållarfäste
- Excenterspännelement
- Neddragande spännare
- Svängspännare
- Standardspännback, kilspännare, spännmuttrar, spännskruvar
- Spännbultar

Marcus Schneck, VD för norelem, säger: "Att säkerställa att arbetsstycken är stabila och halkfria är avgörande för många tekniska processer. Tack vare vår portfölj av spännelement kan konstruktörer enkelt spänna fast allt de arbetar med, även om de har atypiska konturer eller udda former och storlekar.
”Ett exempel på detta är vår kedjespännare. Med en kedjespännare fixeras komponenten som ska säkras med en kedja, och denna kedja kan förlängas eller kortas efter behov och anpassas till komponenten, oavsett komponentens form.”

norelem kedjespännarset
norelem erbjuder också mer specialiserade versioner av sina excenterspännare. Den unika fördelen för konstruktörer är att dessa komponenter kan klämma fast arbetsstycken säkert utan höga krafter. Genom att helt enkelt vrida på excenterspännaren hålls arbetsstyckena på plats med lätt tryck, vilket förhindrar att arbetsstycket skadas, får märken eller repor.

norelem excenterspännare och spännjärn
Alla norelems spännelement finns i en mängd olika former, storlekar och material. Det kompletta sortimentet, tillsammans med ett omfattande lager av flexibla standarddelar och komponenter, finns i norelems katalog, THE BIG GREEN BOOK, som kan beställas online via norelems webbshop.

För mer om norelem, besök www.norelem.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-20
En väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningarTvå effektiva och testade svetsmetoder
2024-02-19
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder
2024-02-16
ISCAR Sverige presenterarUtsätts dina kablar för kemikalier?Här är årets finalister i ”SM för unga plåtslagare”Resultatet efter Eco Operator-utbildningenMQTT-protokoll sätter ny standard
2024-02-15
Nya ELESA vakuum­sugkoppar för automation Ny certifiering för SafeReachVälkommen till Cobot Roadshow i VärnamoSkydda anslutna apparater från störningarInvestera i den senaste tekniken
2024-02-14
En inblick i varför begagnade truckar kan vara rätt för dig Polarbröd driftsäkert med RP3 90W systemgaranti Dematek erbjuder gratis traversutbildning Lär dig mer om nätfilterHar ni också fått ökade krav på teknisk renhet?