SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Spectra från Silva

10 000 lumen förvandlar natt till dag
Den 22 september släpps höstens ljusaste och mest extraordinära pannlampa. Spectra från Silva förvandlar natt till dag. Pannlampans 10 000 lumen ger dig mer än tillräckligt ljus för att du ska kunna maxa farten oavsett sport. Spectra är innovativ ingenjörskonst med en elegant och intuitiv design som ger dig lika mycket ljus som flera bilar. Det här är Silvas mäktigaste pannlampa hittills.

Spectra har åtta kraftfulla LED-ljus med Silva Intelligent Light, en kombination av fokuserat avståndsljus och brett ljus nära dig. Lampan har fem olika ljuslägen som sträcker sig från 80 till 10 000 lumen. Detta för att kunna optimera ljuset för din fart eller din aktivitet, eller för att spara batteritid när det behövs. Det är enkelt att byta mellan de fem olika ljuslägena genom att trycka på de stora plus- och minusknapparna på själva lampan eller på den medföljande fjärrkontrollen Spectra Remote Control.

För att skapa det perfekta och starkaste ljuset har de bästa komponenterna använts. LED-ljusen i Spectra är från Cree (XLamp XHP50.2) och linserna är från LEDil (TINA2-RS). Cree levererar nästa generations extrema LED-ljus med bästa densitet, pålitlighet och färgkontrast. LEDil är kända för sina linser som ger perfekt ljusvinkel och som tål höga UV-värden och temperaturer.

Extremt ljus kräver extrem nedkylning. Spectra är därför designad för optimal nedkylning på många sätt:

Den här pannlampan är ett resultat av avancerad ingenjörskonst. Vår största utmaning när vi tog fram en pannlampa med så här mycket ljus var att lyckas hålla nere temperaturen, därför tog vi fram vågformade skorstenar i kallpressat aluminium för att verkligen skapa största möjliga nedkylningsyta. Med Spectra vill vi skapa mesta möjliga ljus för de tillfällen när du behöver det, samtidigt som det ska vara ljus med hög kvalitet och riktigt bra ljusergonomi, säger Joel Engfeldt, produktutvecklare på Silva.

Svenska outdoor-företaget Silva lanserade världens första vätskefyllda kompass år 1933 och redan 1935 presenterade man första pannlampan; Zeiler-pannlampan. Ända sedan dess har Silva fortsatt att utveckla outdoor-produkter för såväl världsatleter som vardagsäventyrare. Spectra är den senaste innovationen från Silva. Det här är pannlampan för actionsportare som siktar både högt och snabbt samt kräver utrustning med samma ambition.

Spectra kommer med ett kraftfullt och uppladdningsbart 96 Wh batteri med en brinntid på tre timmar när du använder maximal ljusstyrka och upp till 80 timmars brinntid när ljusläget är på lägsta nivån. Tillbehöret Spectra Double Battery Connector är en av många accessoarer som går att välja till pannlampan och som möjliggör dubbel brinntid eftersom två batterier kan vara kopplade till pannlampan samtidigt. Det är ett smart tillbehör för längre aktiviteter och träningstillfällen eftersom du kan fokusera på att hålla farten utan att behöva stanna för att byta eller ladda batteri.

Spectra lanseras i två modeller: Spectra A och Spectra O. A står för action, O står för orientering. Båda modellerna har samma extraordinära 10 000 lumen, men tillbehören skiljer dem åt.

Det finns totalt tio accessoarer vilket gör Spectra till en komplett pannlampa för många actionsporter, t.ex. skidåkning, cykling, orientering och snöskoterkörning. Bland accessoarerna finns cykelfästen, GoPro-fäste, laddare, förlängningssladd, ett stadigt pannband i neopren, batteriväst för batteriet och en smart fjärrkontroll så att du kan styra pannlampan från din handled eller ditt styre.

Spectra lanseras den 22 september med ett rekommenderat försäljningspris på 7499 kr för Spectra O och 7999 kr för Spectra A.

Jennifer Östberg
Marketing Manager
Marketing
jennifer.ostberg@silva.se
+46739404625
Silva Website

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-11-24
QNAP lanserar TVS-h674T/TVS-h874T1KOMMA5° förvärvar nu Easy InstallationsSenergia lanserar ny flexibilitets- och stödtjänst Tio skäl att automatiseraSvedbergs Group har slutfört förvärvet av Thebalux
2023-11-23
Jernbro tecknar 3-årigt driftsäkerhetsavtal Clip-Lok SimPak på Elmia Subcontractor 2023Produktlansering - Treston BiOX Volvos nya höglyft hos MoelvenSå investerar AJ i bättre arbetsmiljöer
2023-11-22
Maximera ESD-skyddet vid era arbetsstationerVoyado förvärvar ReDeals verksamhet Svenska konsumenter utsätts för risk Sex av tio svenskar känner sig nöjda på jobbetLEMO presenterar stolt sin nya hemsida
2023-11-21
Ny funktion och app på ingångLuni Metall vidare mot en komplett systemleverantörISCAR Sverige presenterar en ny projektteknikerISCAR Sverige presenterar ny projektteknikerEn frisk fläkt inom global vindkraft
2023-11-20
Kostnadseffektiv och tillförlitlig lösningReThink Factory gör lokal 3D-printning möjligUnga väljer bort AIAnders är östra Sveriges främsta entreprenörDEFA klättrar mot toppen