FREDAG 24 JANUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Starkt Resultat för SAMSON

SAMSON redovisar en vinst på 23,6 miljoner danska kronor för sitt senaste verksamhetsår 2018/2019.
Omsättningen blev drygt en halv miljard danska kronor, en ökning med 51 procent jämfört med föregående år.

– Vi är stolta över att ha uppnått ett så bra resultat. Det har varit ett hektiskt år där vi för SAMSON AGRO A/S, både i Danmark och på de internationella marknaderna, har upplevt ett växande intresse för våra produkter. Vår långsiktiga investering i produktutveckling har inneburit att vi har tekniska lösningar som tilltalar större djurgårdar och maskinstationer som kräver produkter med hög effektivitet samt optimalt utnyttjande av näringsämnen i naturgödsel, säger Lars Henriksen som är vd för SAMSON.

Lars Henriksen är nöjd med förvärvet av franska PICHON som blev klart i januari 2019.

– Med PICHON har vi också fått ett starkt produktsortiment som kompletterar SAMSON på ett effektivt sätt. Det innebär att vi nu har ett produktprogram som gör SAMSON GROUP A/S till en tillverkare som täcker marknadens efterfrågan inom segmenten för både små, medelstora och stora företag samt maskinstationer i alla kategorier, säger han.

Nya nationella gödsellagar i Europas jordbruksländer kräver fortsatt betydande investeringar för att uppfylla miljökraven.

SAMSON:s produkter är viktiga verktyg i det praktiska genomförandet av EU:s ramdirektiv för vattenmiljö samt FN:s mål för världsklimatinsatser när det gäller naturgödsel från jordbruksproduktion.

Med förvärvet av PICHON har vi förstärkt den roll SAMSON GROUP A/S kommer att spela inom just detta område i Danmark och internationellt - rollen som Europas ledande tillverkare av maskiner för effektiv och hållbar användning av naturgödsel.

På Agritechnica hedrades nyligen SAMSON AGRO A/S för sitt arbete. Företaget tilldelades en silvermedalj för nyheten NPK-sensorn/SAMSON SlurryLab för korrekt mätning i realtid av näringsämnen i naturgödsel. Det var första gången ett danskt företag fick en medalj på utställningen.

Läs hela det danska pressmeddelandet här.
samson-agro.dk/nyheder-medier/pressemeddelelser/offentliggoerelse-af-aarsregnskab-2018-19/

Mats Ingemarsson
produktchef SAMSON
main@sa-machinery.se
070-290 15 96

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-01-16
Midroc Electro satsar i Norrland och förvärvar CraneX ABMigatronic gör debut på Elmia AutomationRullcontainrar testas i Danmark på paketbilarCybersäkerhetstrenderna under 2020 Epiroc inför prediktiv försörjningskedja med hjälp av JDAKorrekt förberedelse och planering för topproduktion och prestanda Logistikföretaget Brambles i nyckelrollNy chef för System Innovation på Interroll De första glas- och metall­ingenjörerna har tagit examenWifi-uppkopplade brandvarnare har fått goda resultat i forskningsprojektCARTINA satsar på Tech & DesignÄnnu ett EU-projekt är i hamn - fokus på utveckling och infrastruktur Kompakta motorer från Caterpillar ger ökade prestanda och enklare installationMercedes-Benz CLA säkrast bland de säkra
2020-01-15
Farlig svetsrök - Rätt metod för utsugGöran Nylén ny vd för Helge Nyberg ABNya Carnegiebryggeriet expanderarLaddningarna av elbilar ökade med över 400 procent – eller 750 resor Lindesberg-ÖrebroDrivlösningar med integrerad styrelektronikKonkursanalys. Endast 1 % av Sveriges företag går i konkursAdBlue® från Arom-dekor Kemi nu också i 4 l påse.Hållbarhet är en guldgruva av affärsmöjligheter!Fristads deltar i projekt för miljöeffektivare container­trafikDesignskydd för Calmarks engångsartikel beviljat i EU och USALångivaren DBT rekryterar två toppkrafter Honeywell lanserar steel mesh barrier, lightweight fall protection systemNu blir det lättare att sortera avfall i Upplands-Bro
2020-01-14
SSAB engageras i forskningsprojekt om metallbearbetning i FinlandAlfa Laval tar värmeåtervinn­ingsorder värd 125 milj krKyl och smörj med norelems nya sortiment av kylmedels­slangarÄnnu ett bolag klart för Comfort-kedjan!Kontract inleder det nya decenniet som ledande i Sverige på kundnöjdhetMiljoner till forskning inom astma och allergiModernisering av datacenter minskar Wexnets energi­användning ytterligareSchneider Electric presenterar TeSys Ö islandCastellum lyser upp med solelBatteritillverkaren Nilar lanserar ny energilagrings­lösning för villamarknadenErgofast introducerar MAX RB611T för najning av grövre dimensionerErbjudande från Zert Appen som ska styra upp hantverkarbranchen
2020-01-13
Granzow förvärvar trycklufts­avdelning av Kompauto Nordic.Indutrade förvärvar tysk leverantör av automations­lösningarHubSpot lanserar nya och användarvänliga funktioner i sitt Marketing Hub Enterprise-verktyg Södertälje Hamn moderniserar och investerar Tele2 Företag lanseras hos MittNätUnika installationslösningar från Assemblin när Helsingborg förnyasVäderstad finalist i IVAs företagstävling Smart industriUPS lanserar elcyklar i Stockholm15 nya fossilfria regionbussar i Västerbotten - 88% lägre växthusgasutsläpp Planetväxlar i en klass för sig!Fantastiskt år för Mercedes-Benz lastbilar!
2020-01-10
Nytt spännande koncept för framtidens automation.Fräsarna går på djupetTrollhättans truck expanderarNy Mimecast-rapport visar att dataförlust är finans­branschens främsta oros­faktorBygg inte höga hus i trä – det är för farligtBengt Widstrand ny VD för Finja Betong ABSveriges största solcellspark på gång i SträngnäsRecirkulering av pallar – för miljöns skullEn motor som pallar trycketMikroorganismer matas med giftgas för att producera biobränsleHydroscand erbjuder nu UNO-MATIC
Annonser