TISDAG 13 APRIL 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

STIHL Sverige skickar grönt med DHL

Nu skickas alla paketförsändelser från lagret i Stenkullen till de svenska återförsäljarna med DHL:s klimatsmarta lösning SKICKA GRÖNT.
STIHL är först i Sverige inom sin bransch att göra detta tillval som under ett år innebär cirka 8 ton mindre koldioxidutsläpp och mer är 200 000 kr till fossilfri teknik för inrikes transporter.

Varje år skickas mer än 50 000 paketförsändelser från STIHL Nordens lager i Stenkullen till återförsäljarna i Sverige. Sedan januari skickas dessa med DHL:s SKICKA GRÖNT.

– Det här är en lösning som låter oss att bidra till en klimatsmart omställning och fler fossilfria transporter. STIHL underlättar för alla som arbetar med och i naturen genom att erbjuda bra produkter – och att nu också leverera dessa paket på ett mer klimatsmart sätt känns väldigt bra. Det bidrar till en mer hållbar framtid, säger Per-Christian Salvesen, ansvarig för Supply Chain, STIHL Sverige.

STIHL arbetar som koncern globalt för att minska sitt koldioxidavtryck och genom DHL:s gröna transportlösning bidrar STIHL Sverige till en snabbare klimatomställning och fler fossilfria transporter. I Sverige är STIHL det första bolaget i sin bransch att välja SKICKA GRÖNT.

– Vi är glada över att STIHL är en av våra kunder som väljer att skicka sina transporter med vårt klimatsmarta alternativ SKICKA GRÖNT. Att våra kunder tar ställning och inser att investeringar krävs för att nå en förändring och en minskad klimatpåverkan är väldigt hoppingivande. Vi hoppas att fler av våra kunder vill ta steget och tillsammans med oss bidra till fler fossilfria transporter på den svenska marknaden, säger Mattias Nyström, Marknads- och Försäljningsdirektör på DHL Freight Sverige.

Överenskommelsen med DHL omfattar paketförsändelser inom Sverige, vilket utgör omkring 75 procent av försändelserna från Stenkullen där STIHL har sitt lager. Genom att skicka paketen med DHL:s gröna lösning beräknas koldioxidutsläppen minska med cirka 8 ton per år, samtidigt som STIHL Sverige bidrar med över 200 000 kr till fossilfri teknik för inrikes transporter enligt DHL:s program.

– Vi har under flera år arbetat tillsammans med våra kunder för att ställa om till ett fossilfritt transportnätverk. STIHL kommer konkret att bidra till att fler fordon som använder biogas och el kommer att rulla i vårt nätverk under 2021. Tillsammans gör vi skillnad, säger Maria Nilsson Öhman, Hållbarhetschef, DHL Freight Sverige.

STIHL arbetar också globalt för att minska sitt koldioxidavtryck och presenterade 2020 en ny och ambitiös klimatstrategi som ska göra koncernen klimatneutral. STIHL Norden har som mål att bli ett av koncernens första klimatneutrala säljbolag och man jobbar mot detta mål genom olika insatser och åtgärder. Exempelvis finns sedan 2019 en 1 500 m² stor solcellsanläggning på det nordiska huvudkontoret i Stenkullen och flera hållbara lösningar undersöks för att ytterligare ta bolaget närmare det egna och koncernens klimatmål.

För mer information, vänligen kontakta:
Gunilla Eriksson, presskontakt STIHL Sverige, 0302-248 08, gunilla.eriksson@stihl.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-03-29
Mikael 3D-printar innovativ skidstav av råvaror från skogenKB Components expanderar i Centraleuropa
2021-03-26
SourceMe:s vision om tillverkningsindustrins nästa generationABUS utvidgar radiostyrningsprogrammet ABURemoteLesjöfors Fjädrar ställer om till fossilfritt och sänker utsläpp med upp till 90 procentÄr ditt företag intresserad av formeln för en IT-driftslösning som verkligen gör skillnad?HCL Technologies lanserar ASM 2.0-ramverk för att omvandla applikations­hanteringen i den digitala eranSafe Control Materialteknik 2021 – firar 20 år och 2 miljoner framgångarAlicat scientific lanserar coda – en ny typ av coriolis massflödesinstrumentProtolabs lanserar ett unikt hackathon i hållbarhet för designingenjörerHar ergonomin hos industri­arbetare glömts bort?Coval GVMAX HD, Mångsidigt vakuum för alla branscherNy rapport från F-Secure: CISO-rollen har skiftat från IQ till EQNy rapport om cybersäkerhet för styrelseledamöter
2021-03-25
Ny HR-roll behövs i pandemins kölvattenAC-D – Ny modulär luftbehandling, helt utifrån dina behovKostnadsfri kompetenshöjning genom Veldi – ansök redan idag!Europeisk VD-allians förespråkar ambitiös klimatstrategiFIEPOS - Framtidens spänningsaggregatVeeam offentliggör nya förbättringar i sitt ProPartner-nätverk i EMEAABB-robotar förbättrar produktiviteten vid Nestlés brasilianska anläggningar med över 50 procentSM-finalerna i bandy 2021Red Bull Racing trimmar Formel 1-teamet med avancerade molnlösningar för dataanalysTA Associates köper majoritetsandel i Unit4 i affär värderad till 2 miljarder dollarBetala hur och var du villEtteplan introducerar HowTo
2021-03-24
Tillförlitlig strömförsörjning med nya kompakta nätaggregat från Schneider Electric Verizon utökar kundupplevelse- och kontaktcenter-erbjudandet med Genesys CloudNytt forskningsprojekt med klimatskyddsmål för pappersindustrinE.ON tecknar ramavtal med RejlersSolör Bioenergi med i satsningen på fjärrvärme i EkeröVarje vätska har ett fingeravtryck – och nu kan det mätas i realtid Södras nya fabrik för KL-trä närmar sig – ökar kapaciteten med tio gångerNytt grepp för att försöka minska klimatoroHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPtado° släpper en rad nya funktioner i sin app TCS ska hjälpa Skanska att bli mer digitalt avanceradeRejlers förnyar ramavtal med Agder Energi i NorgeSTIHL lanserar ny grov­dammsugare för konsumenter
2021-03-23
Nytt webinarium om logistik­fastighets­marknaden i Norden ABB och ETH utökar samarbetet för att främja forskningen om framtidens robotarVertiv underlättar för partner med nya stödfunktionerKyltorn med EC-fläktarna AxiBlade hjälpte företag i tappningsindustrin att spara energiSveriges snabbaste superdator för AI är invigdLambertsson expanderar i Umeå – nu går flytten till nya större lokalerHållbar logistik och självledarskap skapar nya jobbmöjligheter i VästeråsUnik forskarutbildning lockar nya doktoranderCaroline Szyber ny styrelse­ordförande för CM-bolagen
2021-03-22
DENIOS Webinar belyser riskerna kring litium­batterierStockholm Norviks hamn är Årets bygge 2021Coronapandemin har fått offentliga verksamheter att satsa mer på distansarbete och molnlösningarHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPStort genombrott för ”viktlös” energilagringVårens elpriser fem gånger högre än i fjolABB stöttar hållbar tillverkning i Kina
2021-03-19
Ny maskin i vårt TeknikcenterMer exakt grävning med uppdaterade Dig Assist-apparEnersize skriver avsikts­förklaring för att tillhanda­hålla tjänster i IndienSvemester ger högtryck för båtar och samlarbilarEn ny unik lösning för inkoppling av rör till värmepumparSå vårstädar du hemmet smart och få tid över till annat Oracle presenterar innovationer för det autonoma datalagret
Annonser