SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Stora Enso utser Annette Stube till Head of Sustainability

Stora Enso har utsett Annette Stube till EVP, Head of Sustainability och medlem i koncernledningen. Hon tillträder den 1 september 2020.
Annette Stube är dansk medborgare och kommer närmast från A.P. Moller–Maersk, ett integrerat transport- och logistikföretag, där hon innehaft en position som Head of Sustainability. Hon har tidigare jobbat som Director of Sustainability på det globala läkemedelsföretaget Novo Nordisk. Hon har en masterexamen i psykologi och en Executive Board Education från Copenhagen Business School. Hon är även styrelsemedlem i det finska energiföretaget Fortum.

Annette Stube efterträder Stora Ensos nuvarande Head of Sustainability Noel Morrin som går i pension i slutet av 2020. Noel Morrin började på Stora Enso 2015.

– Jag vill uttrycka mitt varmaste tack till Noel för hans engagemang och ovärderliga arbete för Stora Enso. Han har spelat en nyckelroll i att utveckla Stora Ensos ambitiösa hållbarhetsagenda och i att ta koncernens hållbarhetsrapportering till den höga nivå den är på idag. Vi har satt ambitiösa klimatmål för att minska utsläppen av växthusgaser och vi har gjort stora framsteg inom detta under de senaste åren, säger Stora Ensos vd och koncernchef Annica Bresky.

– Det är med glädje som jag välkomnar Annette Stube till ledningsgruppen. Hennes erfarenhet av att utveckla och leda hållbarhetsarbete inom globala organisationer är mycket värdefull och kommer att vara en stor tillgång för oss i vårt fortsatta transformationsarbete som företaget för förnybara material. Utöver detta kommer Annettes bakgrund i att utveckla hållbarhetsbaserade affärsmöjligheter och innovationer att stärka oss som företag, fortsätter Annica Bresky.

– Jag ser fram emot att börja på Stora Enso, en verklig ledare inom hållbarhet. Stora Enso har en unik position som leverantör av lösningar i en fossilfri, cirkulär bioekonomi med förnybara råmaterial, där hållbarhet är kärnan i företagets strategi. Med ett starkt hållbarhetsfokus och rapportering av hög kvalitet är Stora Enso nu redo att ta nästa steg, säger Annette Stube.

För ytterligare information, v g kontakta:
Carl Norell
presschef Stora Enso Sverige
tel. +46 72 2 410 349

För investerarförfrågningar:
Ulla Paajanen
SVP, Investor Relations
tel. +358 40 763 8767
Kontaktinformation

Stora Enso Paper AB

Postadress
Nymölla­vägen 260 -15
29573 Nymölla
Region
Bromölla
Skåne län
Sverige
Organisationsnummer:
556070-4446
Grundat: 1959
Anställda: 1481
Välkommen till Stora Enso

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Bland våra kunder finns förpackningstillverkare, varumärkesägare, kartong- och pappertillverkare, förläggare, detaljhandlare, tryckerier, konverterare, snickerier och byggföretag.


Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon. Våra material är förnybara, återvinningsbara och går att återanvända. De utgör grunden för många innovativa lösningar inom förpackningar, träprodukter och biomaterial som kan användas istället för produkter som baseras på fossila bränslen och andra icke förnybara material.


Stora Enso har cirka 26 000 medarbetare i över 30 länder och är börsnoterat i Helsingfors och Stockholm. Vår omsättning 2017 uppgick till 10 miljarder EUR och det operativa rörelseresultatet till 1 miljard EUR.


Vi gör vårt yttersta för att använda hela trädet till våra produkter samt bioenergi. Vi arbetar för koldioxidneutralitet i vår produktion i så stor utsträckning som det är tekniskt och kommersiellt möjligt. Vi förespråkar och praktiserar ett hållbart skogsbruk och arbetar för att säkerställa att fler träd planteras än vad som avverkas.

Kontakter

Carl Norell
Presskontakt
-

Filmer

Stora Enso e-TALES

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Umeå vill möjliggöra vätgasflyg till 2035Arctic Paper i Munkedal satsar på hållbar energiSå snabbt elektrifieras Göteborg World of Volvos invigningRO-Gruppen utför fasadrenovering
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884