SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Stort event samlar skand­inaviska byggbranschen

Med fokus på digitalisering
Digitaliseringen av bygg- och anläggningsbranschen är i full gång och kommer snart att få ett uppsving. I september går BIM World Copenhagen av stapeln, med fokus på hur digitalisering kan förbättra såväl byggsystem som processer. Här samlas nyckelaktörer, intressenter och en rad kompetenta utställare för att ytterligare driva den digitala revolutionen inom byggbranschen – något som kräver en gemensam insats.

De senaste åren har både Paris och München satt fokus på digitalisering i byggbranschen genom att arrangera det internationella evenemanget BIM World. Branschen står nämligen inför flera utmaningar, med särskilt fokus på miljön, och här är potentialen för förbättring stort.

Det betonas på BIM World Copenhagen, där utställarna är redo att visa alla de lösningar som kan bidra till hållbart och intelligent byggande – från digitala verktyg och artificiell intelligens till avancerad teknologi och dataanalys. I år finns det ett brett utbud av spännande utställare, talare och inte minst workshops när evenemanget öppnar dörrarna den 18 och 19 september i KB Hallen i Köpenhamn.

Stor potential kräver stort evenemang
BIM World Copenhagen understryker värdet av digitalisering i byggbranschen och därför beslutade arrangörerna från det danska eventet Building Green att presentera det internationella evenemanget i Danmark.

- Vi står på en brinnande plattform. Därför måste vi arbeta med hållbarhet på flera sätt – både genom materialval, byggprocesser och verktyg. Digitalisering, nya metoder och en vilja att ändra beteende kan således vara avgörande för omställningen av branschen, förklarar Sarah Elhauge, direktör på Building Green.

Även om potentialen är stor, påpekar hon också att ingen kan klara uppgiften ensam.

- Om vi ska nå målet med digitaliseringen av byggbranschen krävs det en gemensam insats med tvärindustriellt samarbete och kunskapsdelning för att kunna omfamna de nya teknologierna. Därför är det viktigt att kunna skapa ett utrymme på BIM World Copenhagen där vi kan samlas för att hjälpa den digitala omställningen på vägen, säger Sarah Elhauge.

Digitalisering förbättrar byggprocessen – från början till slut
På årets BIM World Copenhagen kommer 50 engagerade utställare, inklusive flera utländska experter och branschjättar, att stå redo att berätta om de senaste verktygen och teknologierna. En av dem är Nemetschek Group, som ligger bakom erkända mjukvarulösningar som Solibri, Bluebeam, Archicad och dRofus, vilket täcker hela livscykeln för bygg- och infrastrukturprojekt.

- Digitaliseringen inom byggbranschen har sedan länge bevisat sitt värde och medfört bättre, billigare och mer hållbart byggande. BIM World i Europa är mycket viktigt för oss som ledande leverantör av BIM-lösningar för hela byggcykeln, säger Yves Padrines, CEO för Nemetschek Group, och fortsätter:

- Vi har tidigare deltagit vid BIM World i München och Paris, där vi hade några fantastiska dagar med både kunder och partners. Vi ser fram emot att delta i evenemanget i Köpenhamn med massor av ny kunskap och konkreta exempel, samt att träffa aktörer från AEC/O-segmenten i Norden.

Goda möjligheter att fördjupa sig i byggbranschens största teman
För att täcka branschens viktigaste teman kan besökarna uppleva fyra scenr med var sitt fokusområde. Det är helt upp till dem om de vill samla in kunskap, aktivt delta i diskussionen eller kanske följa jakten på morgondagens lösningar för branschen.

Här kommer ämnen som ny teknologi, digitalisering och hållbarhet att diskuteras, samt hur man kan ta ett kreativt och holistiskt tillvägagångssätt till byggprocessen.

Om du vill delta på BIM World Copenhagen den 18 och 19 september i Danmark kan du köpa en standardbiljett för 1350 DKK och en VIP-biljett för 2700 DKK. Båda biljettyperna ger tillgång till de två dagarna.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-04
Framgångsrikt Konvent och 60-årsfirandeHögkvalitativa packningssatser Specialanpassade mask­inskydd till ECMEC ABtwoday utser Elias Inderberg till ny VDNordens största kollegium
2024-06-03
Smidig materialhantering med ledstaplareSkärning när material är värmekänsliga ISCAR QUICK-X-FLUTEÄventyret börjar med Lesjöfors gasfjädrarOLSONS breddar programmet
2024-05-31
3D-printing för flexibel och innovativ tillverkning Karlslunds Marina på Dalarö väljer BioDisc® BN Framtidens svetsmetod Välj rätt kompressor för verkstaden Framstående teknik för effektiv kabelinstallation
2024-05-30
Ravema distribuerar ScandiTools Lännen deltar på Svenska Maskinmässan 2024 Nytillverkning av 77 år gammal reservdelDen optimala restaurangbelysningenVi hjälper företag
2024-05-29
Rengör och passiverar svetssömmarRätt borstar till din grävmaskin Volvo CE inviger nya anläggningarHögsta utmärkelse vid Red Dot Design AwardStort intresse för nya Plannja Infinity