SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Svensk Byggplåt ska hitta branschens plåtinfluerare

Utmärkelse lyfter yngre generation inom byggplåt
Inom den svenska byggplåtbranschen finns det personer som driver viktiga frågor kring hållbarhet, innovation, arbetsmiljö, inkludering och rekrytering på ett föredömligt sätt, men som aldrig uppmärksammas. Nu instiftar Svensk Byggplåt, där Plåt & Ventföretagen är medlemmar, ett nytt pris, Årets Plåtinfluerare, för att lyfta fram den yngre generationen och visa på en modern och inkluderande bransch med framåtanda. Nominering till Årets Plåtinfluerare 2024 görs på svenskbyggplat.se.

Årets Plåtinfluerare är en utmärkelse som ska gå till en yngre person, max 40 år gammal, inom byggplåtbranschen som flyttar fram positionerna inom hållbarhet, innovation, arbetsmiljö, inkludering och/eller rekrytering. Hen är en inspiratör som driver förändring och utveckling i en positiv anda och har gjort så över tid eller via specifika och betydande insatser. Årets Plåtinfluerare är därmed ett föredöme och representerar samtidigt den yngre generationen som nu formar framtidens byggplåtbransch.

Vill belysa branschens framåtrörelse
Inom den svenska byggplåtbranschen har den här typen av pris tidigare saknats, då utmärkelser vanligtvis har använts för att hylla enskilda plåtslagare eller arkitektur och specifika byggnadsverk. Årets Plåtinfluerare är ett sätt att belysa den kunskap och stora framåtanda som finns i byggplåtbranschen.

- Med priset vill vi lyfta fram den yngre generationen och visa på en modern och inkluderande bransch med goda framtidsutsikter och ett starkt fokus på långsiktig hållbarhet, säger Anita Hagelin, ordförande i Svensk Byggplåt och tillförordnad vd för Plåt & Ventföretagen.

Sökandet efter branschens första Plåtinfluerare börjar nu
För att visa att byggplåt är en framtidsbransch att räkna med är priset skräddarsytt för den yngre generationen, personer upp till 40 år. Registreringen är öppen från tisdag den 20 februari till och med onsdagen den 20 mars. Därefter utser en jury, bestående av fem representanter från medlemsföretagen i Svensk Byggplåt, tre nominerade samt en slutgiltig vinnare. Vem som är Årets Plåtinfluerare 2024 offentliggörs på Nordbygg torsdagen den 25 april, kl 16.00, på stora scenen. Målsättningen är att fortsättningsvis dela ut Årets Plåtinfluerare vartannat år på Nordbygg.

Snabbfakta: Proceduren i korta drag

När: Från den 20 februari till och med den 20 mars 2024 är det möjligt att föreslå plåtprofiler som rimmar med tävlingens kriterier via svenskbyggplat.se. Ange namn, yrke och en motivering till varför personen bör bli Årets Plåtinfluerare 2024.
Bland förslagen nominerar juryn tre personer, vilka offentliggörs den 4 april.
Den slutgiltiga vinnaren presenteras och prisas den 25 april på Nordbyggs stora scen, klockan kl 16.00-16.30.
Hur: Alla är välkomna att registrera en eller flera kandidater till Årets Plåtinfluerare 2024 via www.svenskbyggplat.se.
Jury: Juryn består av fem representanter från medlemsföretagen i Svensk Byggplåt.

Svensk Byggplåts närvaro på Nordbygg den 23-26 april 2024
Svensk Byggplåt medverkar som utställare på Nordbygg den 23-26 april. Montern bemannas av representanter för branschorganisationens medlemsföretag. Det blir i första hand en plats för samtal kring byggplåtens möjligheter i det cirkulära byggandet. Här står återbruk, återvinning, fossilfritt stål och varför metaller är ett bra miljöval högt upp på agendan.

På materialscenen i Hall C har Svensk Byggplåt inte bara äran att få presentera de nominerade till Årets Plåtinfluerare 2024, utan även två mycket efterfrågade föreläsare.

Program materialscenen:

• Den 23 april kl 10.30-10.50: Korrosionsprofessor Inger Odnevall berättar om avrinningar från tak och fasader och varför byggplåt är ett bra miljöval.
• Den 24 april kl 11.30-11.50: Intervju med de tre nominerade till Årets Plåtinfluerare 2024.
• Den 25 april kl 11.30-11.50: Presentation av arkitekt Tina Ekener från schweiziska baubüro in situ, specialist på återbruk inom byggnationer.

Program stora scen:

• 25 april kl 16-16.30: Årets Plåtinfluerare 2024 koras.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN