SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Svenska Bluewater stärker närvaron i sydostasien

Genom ett strategiska partnerskap med PT P.I.P.A
Det ledande internationella svenska vattenreningsföretaget Bluewater idag signerad ett strategiska partnerskap med Pt Pran Indo Permata Abadi (PT P.I.P.A), ett framstående indonesiskt företag som arbetar med vattenhållbarhet. Denna strategiska sammanslagning förstärker Bluewaters ställning i Indonesien och befäster dess ställning som en viktig aktör på den sydostasiatiska marknaden.

Att ta med PT P.I.P.A in i den globala Bluewater familjen öppnar nya vägar för tillväxt och expansion för Bluewater gruppen över flera nyckelsektorer, från hotell och turism till offentlig vattendispensering," säger Bengt Rittri, Bluewater grundare och VD.

Rittri, en av Sveriges främsta miljöentreprenörer, säger att genom att utnyttja PT P.I.P.A:s omfattande lokala infrastruktur och marknadskunskap, strävar Bluewater efter att snabbt etablera ett fäste i Indonesien. Han tillägger att partnerskapet också kommer att göra det möjligt för Bluewater att utnyttja PT P.I.P.A:s befintliga kundbas och distributionsnätverk, vilket ger en omedelbar ökning av marknadspenetrationen.

Förutom att stärka sin position i Indonesien, ger detta partnerskap Bluewater en spännande möjlighet att ytterligare befästa sin närvaro i Sydostasien. Genom att kombinera sin expertis kan Bluewater och PT P.I.P.A effektivt ta itu med regionens vattenutmaningar och samtidigt tillhandahålla hållbara produkter av hög kvalitet till konsumenterna, sade Rittri.

PT P.I.P.A grundades 1998 av Didier Perez och är ett av Indonesiens topprankade företag inom vattenhållbarhetsteknik. Det utforskar, utformar, implementerar och kommunicerar lösningar, särskilt inom hotell- och turismsektorn, med kunder som Accor Hotels, Marriott, Tauzia Hotels (numera Ascott Group).

PT P.I.P.A har två gånger utnämnts till bästa små och medelstora företag av Indonesiens företagsråd för hållbar utveckling (2012-2016). Deras samarbete med Mercure Hotel Ancol-Jakarta belönades med "Green Hotelier of the Year 2019", en världsomspännande tävling organiserad av det Londonbaserade International Tourism Partnership. PT P.I.P.A :s första integrerade buteljeringsanläggningsprojekt för ACCOR Hotel i Indonesien tilldelades guldmedaljen "World Travel Market 2022" och uppmärksammades som en innovation av "Sea of Solutions", ett UNDP-initiativ för att bekämpa föroreningar av plast i haven som samfinansierades av regeringen.

Didier Perez har regelbundet bidragit till Indonesiens ansträngningar att stärka sin vattenförsörjning och kommer att vara en av landets starkaste förespråkare under World Water Forum på Bali i maj 2024.

VD Didier Perez uttryckte sitt förtroende för partnerskapet. Han sade: "partnerskapet mellan PT P.I.P.A och Bluewater är en game-changer. Detta samarbete öppnar oändliga möjligheter för båda företagen att omvandla Indonesiens och Sydostasiens vattenindustrier. Med Bluewaters avancerade teknik och PT P.I.P.A:s lokala expertis är partnerskapet redo att utmärka sig för att möta regionens vattenbehov inom hotell- och turismsektorerna som hotell och catering och offentlig dispensering."

Bluewater och PT P.I.P.A strävar efter att bana väg för hållbara vattenlösningar och revolutionera dryckesindustrin. Tillsammans strävar de efter att främja miljövård, utnyttja innovation och leverera exceptionella produkter och tjänster till kunder i hela regionen.

Bluewaters partnerskap med PT P.I.P.A representerar ett företag som inte är rädd för att tänja på gränserna, utforska nya horisonter och skapa positiva förändringar. Med sin gemensamma vision och orubbliga engagemang för excellens, Bluewater och PT P.I.P.A är redo att omvandla Indonesiens vattenrening- och dryckeslandskap, en droppe i taget.

Mediekontakt: Dave Noble, Chief Communications & PR Officer,
M: + 44 (0)7785 302694Email: david.noble@bluewatergroup.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-26
Klarar snöröjning i tuffa förhållandenSkärande verktyg för precision och effektivitetSäkerhetsoro bland svenska konsumenter Eaton lanserar DC snabb­laddare för elfordonBröderna Sjögrens Trafik firar 100 år som företag
2024-02-23
Forma framtiden med plåtbockning i 3DLuftfilterlösningar och aggregat för extrema miljöerUtforska vattenskärares mångsidighet och precisionISOBUS: En revolution för jordbruksmaskinerengcon lanserar ny storlek på markvibrator
2024-02-22
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2024-02-21
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2024-02-20
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar