Svenska bygg- och infrastrukturprojekt anlitar Sika för bredd och kvalitet - industritorget.se
SÖNDAG 05 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Svenska bygg- och infrastrukturprojekt anlitar Sika för bredd och kvalitet

Vid svenska byggprojekt är Sika en självklar partner. Med åtta affärsområden, från golv till tak, kan Sika erbjuda helhetslösningar även för de mest utmanande projekten.
Den som anlitar oss får tillgång till hela Sikas produktutbud, kunskap och expertis genom en och samma kontaktperson, säger Tomas Ahlberg, marketing manager på Sika Sverige.

Sika ökar tillgängligheten i sitt sortiment. Med en ny projektgrupp som rör sig över alla åtta affärsområden erbjuds framför allt stora kunder hela företagets bredd på ett nytt sätt. Kontaktvägarna blir färre och arbetet mer kostnadseffektivt.

Med sin bredd av produkter för limning, tätning, dämpning, förstärkning och skydd inom bygg och industri har Sika en ledande ställning på en annars fragmenterad marknad.

Traditionellt marknadsför bolag av Sikas storlek sina produkter genom respektive affärsområde. Något som borgat för hög expertis inom varje enskild avdelning. Men det har också gjort det omständligt för kunder med stora bygg- och renoveringsprojekt som behöver överblicka hela produktutbudet.

Det är detta som Sika nu vill ändra på.

– Vi är inte bara de främsta experterna på vårt eget utbud. Vi blir nu också de främsta experterna på kundens behov, säger Tomas Ahlberg.

Med den nya så kallade cross selling-gruppen bryter Sika med branschens silo-orienterade tänkande. Kunden får en kontakt som har förmågan att röra sig över hela företagets bredd, från betong, vattentätning, tak, fasad och golv, via lim och fog till betongrenovering, förstärkning, ytskydd och industri.

– Det blir en fördel för kunden att göra Sika till en bred partner för hela byggprojektet. Den unika kompetens och bredd som vi har byggt upp sedan Sika grundades för över hundra år sedan blir nu tillgänglig i hela sin potential, säger Tomas Ahlberg.

Sikas breda produktutbud sträcker sig från betongtillsatsmedel, via vattentätningsmembran till gröna tak och golv för både parkeringshus och produktionsanläggningar.

Redan idag anlitas företaget för omfattande projekt som Västlänken i Göteborg, ESS i Lund och renoveringen av Kronprinsen i Malmö. Med en hög teknisk kompetens, en väl utbyggd R&D-avdelning, samt ett eget betonglabb kan Sika ta fram lösningar specifika för varje enskilt behov. Och genom att arbeta med hela system inom till exempel golv, eller fönster och fasad, kan produkten optimeras i alla delar av systemet.

Sika är ett globalt företag med ca 24 000 anställda världen över. Drygt 100 av dem jobbar på Sika i Sverige. Det nya cross selling-konceptet har utarbetats för Skandinavien, som är en mogen marknad präglad av högt kunnande.

En av dem som arbetar på det nya sättet i projektgruppen är Martin Forssmed.

– Även om mina affärsområden är betongrenovering, konstruktiv förstärkning och ytskydd känns det självklart för mig att göra hela företagets expertis och produktbredd tillgänglig för kunden. Många företag är kvar i gamla hjulspår och jobbar fortfarande med sina områden i silos. De som anlitar oss får istället en modern organisation som partner. Vi märker vilken nytta det gör både för våra gamla och nya kunder, säger Martin Forssmed.

– Det här är ett koncept som tas emot väl av kunder med stora projekt. Vi har fortfarande kvar de traditionella säljteamen.

Men vi ser att arbetssättet inom cross selling-gruppen kan bli en modell även för resten av säljorganisationen i framtiden, säger Tomas Ahlberg.

Tomas Ahlberg
Marknadsansvarig
ahlberg.tomas@se.sika.com
08-621 79 41

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-03-31
Stockholmsmässan blir FältsjukhusNu lanseras Purus Corner med mattsvart sil i mönstret ChessNordprofil Byggplåt AB förvärvar grossistverksamhet i Luleå Kraftfulla gamingdatorer bidrar i kampen mot Covid-19Mercedes-Benz 8-sitsiga elbil vintertestad i SverigeStructor bidrar till vindkrafts­utbyggnaden i SverigeHallströms Verkstäder AB om Projektet Smart Industriell Modernisering JHSatsning på fossilfritt gruvbrytningssystemFyrfasen Energi och Eways krokar arm för att göra det lätt att köra elbil
2020-03-30
Vi har godkända kirurg­maskar som är CE och ISO märkta.Akutsjukhus prisat för innovativ plåtfasadLesjöfors koncernchef: ”Vår beredskap är god och vi följer utvecklingen dag för dag”Passa på innan den 6 AprilLär dig mer om DATRONs fräsverktyg Ny betydande order: DVel levererar mätutrustning till Studsvik Det stora antalet video­möten utmanar IT-säkerheten Distansutbildning värdefullt i CoronatiderStor potential för bioenergi - branschen står redo för att levereraEntreprenad Live är positiva i orostider – “Vårt koncept håller”3D-skrivarna går varmaGPIF och Kommuninvest gör gemensam satsning på gröna obligationerSatsa på varseldrabbade – skapa snabbspår för omställningNSVA ser stora fördelar med schaktfria lednings­dragningarAnvänd telefonen som Passerkort
2020-03-27
Rototilts helautomatiska snabbfästessystem den stora snackisen under ConexpoStyrud investerar för hållbarhetFAT av RO-anläggningEmballator Melleruds Plast kraftsamlarArkitekter skriver ut skyddsutrustning till vårdpersonal i coronatiderVolkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknadenRegion Värmland väljer Steora efter lyckad utvärderingLinde & Lantmännen Agroetanol bygger ut koldioxidanläggningen Norlic i NorrköpingVattenstämman 2020 i Kalmar ställs inBilfläktar blir respiratorer när Ford samarbetar med 3M, GE Healthcare och UAWBranschens första självsugande batteridrivna vattenpumpEnergiförbättring blir elföretag
2020-03-26
Ny agentur hos LichronProblem med att få fram prototyper och små serier?Hög tid att boka reparationer och renoveringar under semesterperioden.Falun först i Sverige med Dig Assist i skolanKunskap om tryck & kvalité i varje bitLagerautomation är hetare än någonsin Descartes stärker sitt e-handelserbjudande, förvärvar PeoplevoxDescartes växlar upp i Norden – rekryterar HR-chefSå påverkas det sydsvenska näringslivet av CoronavirusetDen smarta fabrikenRädda SME-företagen - Storföretagen måste betala sina fakturor i tidSTIHL inför hemleverans av motorsågarASUS lanserar Chromebook Flip C436 i SverigeFullt fokus på hållbarhet när Klädesholmen satsar på solcellsanläggningSökte en nischverksamhet – blev lösullsentreprenör på heltidNu öppnar Würth butik i Växjö - invigningsdagar 26-27 mars!Träbyggandet ökar och Sweco skriver ramavtal med DeromeBranschens första batteridrivna rensmaskinHuawei och Deloitte i ny rapport: 5G-teknik hjälpte Kina bekämpa Coronaviruset
2020-03-25
Hållfasta tryckfjädrar i verktygsstål för höga temperaturer Säkerhet från EnglandElmia Lastbil flyttas fram till 2021Gasum ska förse Preem med förnybart marint bränsleAbsolicon står stadigt trots Coronakris​Beijer Byggmaterial släpper guide till hantverkare i hantering av Covid-19Derome expanderar mer – slår upp portarna i Karlskrona
Annonser